Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Συνοριοφύλακες: Περνούν συνεχώς τζιχαντιστές από την Ελλάδα - ανεξέλεγκτη η κατάσταση

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησαν οι Συνοριοφύλακες για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με το προσφυγικό/μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι είναι ανεξέλεγκτη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων τόνισαν πως ειδικά με την Ειδομένη η κυβέρνηση άφησε να διαμορφωθεί μια κατάσταση που πλέον δεν είναι ελέγξιμη και διαχειρίσιμη. Προειδοποίησαν μάλιστα ότι τζιχαντιστές «ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζουν να περνούν από τη χώρα», όπως είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρελάς. Σημείωσαν δε πως έχουν ήδη περάσει αρκετοί από την Ελλάδα, καθώς μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός έλεγχος.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων χαρακτήρισαν εξάλλου, αδιανόητο το γεγονός οι Έλληνες συνοριοφύλακες να βοηθούν επικουρικά τη Frontex και όχι το αντίθετο. «Είναι αδιανόητο να συνδράμει η Ελλάδα την Ευρώπη στα σύνορα της χώρας μας και όχι η Ευρώπη την Ελλάδα» είπαν χαρακτηριστικά. Όπως
τόνισαν είχαν προσληφθεί και εκπαιδευθεί ειδικά για τη φύλαξη των συνόρων, 4.700 άτομα. Ωστόσο πλέον μετά από αποσπάσεις σε άλλες υπηρεσίες έχουν απομείνει μόλις 2300, ενώ και αυτοί καταλήγουν να ασχολούνται με καθήκοντα άσχετα με την εκπαίδευσή τους. «Δεν μπορεί να υπάρχουν 4.700 συνοριοφύλακες, εμείς ως χώρα να καλούμε τη Frontex να φυλάξει τα σύνορά μας και εμείς να φυλάμε τα γήπεδα», ανέφεραν χαρακτηριστικά Όπως είπαν επίσης οι συνοριοφύλακες, μετά τη συμφωνία με την Τουρκία τα hot spots έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σε κλειστά κέντρα κράτησης χωρίς να υπάρχουν προδιαγραφές. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και επικίνδυνη σημείωσαν και πρόσθεσαν πως για 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται σε ένα hot spot έχουν τη φύλαξη μόλις έξι αστυνομικοί!

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ