Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Οι κυνικές δοκιμασίες του αντιφασιστικού πιστοποιητικού

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Άσε Γάτε! Γέμισε η Ελλάδα με φασίστες!
Φασίστες είναι, όσοι δεν είναι συριζαίοι, κατάλαβες;
Ε, ναι, κι εμείς ρε Γάτε, αφού δεν είμαστε συριζαίοι!
Έμαθα όμως, ότι μπορούν να μας δώσουν ένα αντιφασιστικό πιστοποιητικό. Θα μας χρειαστεί, για εκείνο το επίδομα ψωρίασης που θέλουμε να πάρουμε.


Όχι, είναι σχετικά εύκολο. Καταρχήν, πρέπει να πάμε στο αστυνομικό τμήμα μαζί με κάποιον γνωστό συριζαίο της γειτονιάς μας. Αυτός θα δηλώσει με ευθύνη του στον αξιωματικό υπηρεσίας ότι δεν είμαστε φασίστες και θα υπογράψει το πιστοποιητικό ως αξιόπιστος μάρτυρας. Μετά θα κολλήσουν χαρτόσημο, θα πέσει η τζίφρα του διοικητή, η σφραγίδα της Δημοκρατίας κι όλα έτοιμα. Τότε, θα είμαστε κι επίσημα Γάτε μη φασίστες! Φίλοι του αριστερού καθεστώτος, υπήκοοι της νέας τάξης και πιστοί του Σόρος. Πριν από αυτό, βέβαια, θα πρέπει να περάσουμε μου είπαν και κάποιο μικρό τεστ.

Τι τεστ; Ε, να, κάποιες αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δοκιμασίες. Για παράδειγμα, θέλουν να δουν το βαθμό κατανόησης που θα δείξουμε απέναντι σε ένα λαθρομετανάστη, που θα μας ζητάει ταυτότητα για να μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τον δρόμο μας. Ωχ! Αυτό το
λαθρομετανάστης μου ξέφυγε Γάτε. Θα μας κόψουν άμα το πούμε έτσι. Καλύτερα να το λέμε όπως θέλουν αυτοί. Σκέτο ταξικός αδελφός μετανάστης. Όπως κάναμε με την Τρόϊκα ρε συ, που μας είπαν να την λέμε οι θεσμοί και τώρα έγινε κουαρτέτο. Γι’ αυτό σου λέω! Άσε να το παίξουμε χαζοί Γάτε, μπας και τη γλυτώσουμε.


Έπειτα, για να διαπιστώσουν λέει, αν είμαστε ισλαμοφοβικοί, θα μας πάνε εκεί που κουνάνε τα μαχαίρια και τους μπαλτάδες, για να δουν αν φοβόμαστε τη διαφορετικότητα. Εμείς ψύχραιμοι, σαν να έχουμε πάει περίπατο. Άλλωστε, αν χρειαστεί, θα είναι οι αλληλέγγυοι και οι ΜΚΟ εκεί, πιστεύω να μας σώσουν. Μου είπαν ακόμα, ότι μια άλλη δοκιμασία θα αφορά την υπομονή μας. Θα μας βάλουν λέει για δέκα λεπτά να ακούμε τη φωνή ενός ιμάμη να φωνάζει από τα μεγάφωνα Αλλαχού αλκμπαρ! Τι λες θα αντέξουμε; Εσένα Γάτε, σε φοβάμαι λίγο μη σπάσεις!

Τέλος, είναι και κάτι άλλες δοκιμασίες ψυχολογικού τύπου. Θα βάλουν λέει μπροστά μας κάποια ιερά αντικείμενα, πχ ένα σταυρό ή κάποιες εικόνες και θα τους βάλουν φωτιά, για να δουν αν θα πάμε να τα σώσουμε! Θα μας κάνουν επίσης ένα ειδικό τεστ, κάτι σαν αντιφασιστικό ορό. Βασίζεται στην αντίδραση απέναντι σε λέξεις κλειδιά, όπως έθνος, πατρίδα, υπερηφάνεια, ιστορία, ορθοδοξία κλπ, που θα μας λένε μέσα στο αυτί. Αν αντιδράσεις έστω και λίγο, αν τρεμοπαίξει το βλέφαρο σου ή αν κινηθούν λίγο τα μουστάκια σου, κόπηκες με τη μία! Δεν σου κρύβω, ότι εδώ φοβάμαι μην την πατήσω εγώ. Όλα αυτά μου θυμίζουν τον παππούλη μου που τον αγαπούσα πολύ και συγκινούμαι εύκολα.
Τέλος πάντων, όλα αυτά πρέπει να κάνουμε Γάτε για να πάρουμε το αντιφασιστικό πιστοποιητικό.

Τι είπες; Να τους γράψουμε στα καρύδια μας;
Έτσι σε θέλω μωρέ Γάτε! Παλικάρι!

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ

Πηγή ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ