Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Βρώμη: φυσική θεραπεία για το άγχος.

Πέρα από το ότι ανακουφίζει από το άγχος, η βρώμη βοηθάει στην εξισορρόπηση και στη σταθεροποίηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Είναι ιδανική για την αποφυγή των μεταπτώσεων της διάθεσης. Το άγχος είναι μια αρνητική συναισθηματική κατάσταση που αποδυναμώνει το σώμα, επηρρεάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πάσχουν από την προσωρινή ή τη χρόνια μορφή του. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής του; Οι φαρμακευτικές εταιρείες, όπως ήδη γνωρίζετε, παρέχουν αναγνωρισμένες θεραπείες για το άγχος.

Ωστόσο τα φάρμακα δεν αποτελούν πάντα την καλύτερη επιλογή. Κάθε άτομο αποτελεί μοναδική περίπτωση με διαφορετικά χαρακτηριστικά, επομένως οι χημικές ουσίες δεν μπορούν πάντα να λύσουν το πρόβλημα.

Το μεγαλύτερο μυστικό για την αντιμετώπιση του άγχους είναι η σωστή καθημερινή διαχείριση των συναισθημάτων. Το να ξέρετε να θέτετε προτεραιότητες, να βάζετε όρια και να
είστε οι πρωταγωνιστές της ζωής σας είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσετε να είστε λίγο πιο ευτυχισμένοι και να απολαμβάνετε τον προσωπικό σας χώρο.

Μια καλή ψυχολογική προσέγγιση και η υποστήριξη από τις διαθέσιμες φυσικές θεραπείες αποτελούν πάντα τις καλύτερες επιλογές. Ωστόσο, αν το πρόβλημα του άγχους επιμένει, θα πρέπει να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας δοθούν.

Η καθημερινή σωματική και συναισθηματική σας υγεία είναι κάτι πραγματικά σημαντικό, γι’αυτό θα θέλαμε να σας μιλήσουμε για τον τρόπο με τον οποίο η βρώμη μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση του άγχους. Ας δούμε πώς μαζί.

Βρώμη για την αντιμετώπιση των σωματικών συμπτωμάτων του άγχους

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία για την Κατάθλιψη και το Άγχος, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν σιωπηλά από άγχος και δεν αναζητούν ποτέ επαγγελματική βοήθεια. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτή η συναισθηματική κατάσταση είναι προσωρινή και μπορεί να αντιμετωπιστεί με την πραγματοποίηση αλλαγών ή με μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων.

Ωστόσο, όταν το άγχος μετατρέπεται από προσωρινό σε χρόνιο, αποτελεί κίνδυνο για την υγεία. Η υγεία σας αρχίζει να πλήττεται, ξεκινώντας με τη χαρακτηριστική εμφάνιση της υπέρτασης, της αρρυθμίας και της ζάλης, που είναι όλες εν δυνάμει επικίνδυνες καταστάσεις.

Είτε λαμβάνετε φάρμακα είτε εφαρμόζετε ψυχολογικές στρατηγικές για τον έλεγχο του άγχους, οι υδατάνθρακες από τα πλήρη δημητριακά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων, σύμφωνα με την Κλινική Μάγιο στη Μινεσότα.


  • Οι υδατάνθρακες στη βρώμη βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης (ενός νευροδιαβιβαστή) στον εγκέφαλο.

  • Η σεροτονίνη έχει ηρεμιστική επίδραση στον εγκέφαλο και στο σώμα, ανακουφίζοντας από τα αισθήματα άγχους και νευρικότητας, ακόμα και από την αϋπνία.

  • Θα πρέπει να αποφεύγουμε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως εκείνους στο άσπρο ψωμί, στη λευκή ζάχαρη, στο άσπρο ρύζι (τα πλήρη δημητριακά είναι πάντοτε καλύτερα για την καταπολέμηση του άγχους). Οι τροφές αυτές προκαλούν απότομη αύξηση στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, γεγονός που αυξάνει προσωρινά την ενέργεια αλλά έπειτα σας αφήνει κουρασμένους.

Η βρώμη θεωρείται υπερτροφή και θα πρέπει να περιλαμβάνεται στη διατροφή της οικογένειάς σας. Ανακαλύψτε Τα οφέλη της βρώμης.


  • Χάρη στις φυτικές ίνες της βρώμης εξασφαλίζεται στο σώμα ένα σταθερό επίπεδο ενέργειας, επειδή οι ίνες απορροφώνται αργά.

  • Η βρώμη συμβάλλει επίσης στη σταθεροποίηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Δεν υπάρχουν αυξομειώσεις, γεγονός που συνεισφέρει στην ισορροπία του οργανισμού.

  • Η βρώμη ρυθμίζει το νευρικό σύστημα βοηθώντας τον εγκέφαλο να εκκρίνει τα σωστά επίπεδα σεροτονίνης, κάτι ιδανικό για τη χαλάρωση και την αποφυγή των μεταπτώσεων της διάθεσης.

  • Είναι σημαντικό η βρώμη που τρώτε να είναι εντελώς βιολογική και φυσική και όχι εμπλουτισμένη με ζάχαρη, διαφορετικά οι ωφέλειές της ακυρώνονται. Μπορείτε να αγοράσετε βιολογική βρώμη στα καταστήματα φυσικών τροφών. Αν και μπορεί να κοστίζει κάτι παραπάνω, είναι μια επένδυση που αξίζει τον κόπο.

Ένας υγιεινός τρόπος κατανάλωσης της βρώμης για μείωση του άγχους

Ακολουθεί ένας δροσερός και γευστικός τρόπος να απολαύσετε τη βρώμη, μια θαυμάσια συνταγή για την αντιμετώπιση του άγχους. Μπορεί να γίνει το καθημερινό πρωινό σας.

Ωστόσο έχετε υπόψη ας ότι, αν και η βρώμη συμπληρώνει την αντιμετώπιση του άγχους και αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης στο αίμα σας, πρέπει επίσης να υιοθετήσετε κάποιες βασικές ψυχολογικές στρατηγικές όπως τη χαλάρωση και την άσκηση. Πρέπει να θέτετε προτεραιότητες στη ζωή σας. Είστε ό,τι πιο σημαντικό!

Σημειώστε την παρακάτω φυσική συνταγή για την αντιμετώπιση του άγχους με τη βοήθεια της βρώμης.

Φυσικό smoothie με βρώμη και αχλάδι

Τι χρειάζομαι;


  • 1 ώριμο αχλάδι

  • 1/2 φλιτζάνι βιολογική βρώμη

  • 1 φλιτζάνι νερό

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Οδηγίες


  • Είναι πραγματικά εύκολο. Πρώτα ξεφλουδίστε το αχλάδι και κόψτε το σε μικρά κομμάτια για να το βάλετε στο μπλέντερ.

  • Βάλτε το νερό, τα κομμάτια του αχλαδιού και τη βρώμη στο μπλέντερ και χτυπήστε τα.

  • Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας μέλι. Αν θέλετε, σερβίρετε το smoothie κρύο με δύο παγάκια. Είναι γευστικότατο!

http://meygeia.gr/vromi-fisiki-therapia-gia-agchos/
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ