Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Μαθήματα προπαγάνδας

Η φωτογραφία αυτή από τις «διαδηλώσεις» των εντεταλμένων των ΗΠΑ στα Σκόπια, είναι 100% επιστημονικά σχεδιασμένη.
Η πρωταγωνίστρια, που έβγαλε το κραγιόν της στην πρώτη γραμμή είναι επαγγελματίας που αμείβεται με 20 ευρώ την ημέρα (χωρίς μπλοκάκι) και διδάχθηκε τον ρόλο της σε σχολή διαδηλωτών στην Αχρίδα.
Ο φωτογράφος της κοινοπραξίας Soros & Cia και περίμενε για να τοποθετηθεί το προϊόν στο διαδίκτυο. Το μήνυμα είναι απλό.
Η «Αθωότητα» των «αγνών παιδιών» που διαδηλώνουν μπροστά στη βία των «διεφθαρμένων πολιτικών» όπως είπε το Στέητ Ντηπάρτμεντ.

Το ίδιο επιστημονικά σχεδιασμένη ήταν και η φωτογραφία αυτή από την Αθήνα.
Το Κέντρο παραγωγής «πορτοκαλί πολιτικής» λειτουργεί στο Βελιγράδι.
Εκεί, ο εκπαιδευμένος από τη Cia Σρντζαν Πόποβιτς, (που μετείχε του φοιτητικού κινήματος Οτπορ μαζί
με τον πράκτορα Τσέντα Γιοβάνοβιτς, για την ανατροπή του Μιλόσεβιτς), έχει δημιουργήσει από το 2003 το Centre for Applied Nonviolent Action and Strategies (CANVAS), δηλαδή ,το Κέντρο Εφαρμοσμένης μη βίαιης δράσης και στρατηγικής, (Καμβάς), που έχει συνεργαστεί με ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας σε περισσότερες από 50 χώρες, προωθώντας μοντέλα μη-βίαιης αντίστασης για την επίτευξη των πολιτικών και κοινωνικών στόχων των ΗΠΑ.

Ο «Καμβάς» στηρίζεται από την USAID, τη Cia, και το Ιδρυμα Σόρος και η δράση του έχει απαγορευτεί στη Ρωσία.
Οι μαθητές -πράκτορες του Πόποβιτς έδρασαν στο Κίεβο στην Πορτοκαλί Επανάσταση, στην Αθήνα το Δεκέμβρη του 2008, αλλά και στην Αραβική Άνοιξη. Τώρα δουλεύουν για τη «Δημοκρατία στα Σκόπια.
Μόνο που εκεί είναι μικρός ο τόπος και τα πράγματα βγαίνουν πιο εύκολα στη φόρα. Άσε που η μυστικοί του Γκρουέφσκι είναι πολύ καλύτεροι από τους δικούς μας.
Οι ακτιβιστές του Πόποβιτς εκπαιδεύτηκαν σε σεμινάρια που έγιναν στην Αχρίδα και οι δαπάνες για ξενοδοχεία και φαγητό καλύφθηκαν από αμερικανικές, ολλανδικές , και Βρετανικές «ΜΚΟ».
Μόνο που οι Σκοπιανοί τα παρακολουθούν και τα καταγράφουν, όπως και τις συναντήσεις του Πόποβιτς με τον Ζάεφ. Ενω για τις συναντήσεις με τους «εταίρους» στην Αθήνα το 2008 η ΕΥΠ δεν πήρε χαμπάρι.

Εν τω μεταξύ, κάποιοι ακτιβιστές στα Σκόπια έχουν παραδεχθεί ανοιχτά ότι πληρώνομαι για να διαμαρτυρηθούν, και ότι στους διαδηλωτές δίνεται πρόγραμμα από έναν «διαχειριστή» για το τι πρέπει να κάνουν και πού.
Ο πυρήνας των «επαγγελματιών» μαζεύει γύρω του παιδιά 14-15 ετών, οργανωμένους χούλιγκαν των γηπέδων αλλά και ποινικούς και μπορούν να δίνουν και κάποιο χαρτζιλίκι για την «ιδέα». Το χαρτζιλίκι στα Σκόπια αυτές τις ημέρες είναι 1.000 δηνάρια. Τόσα παίρνουν και οι βίαιοι "Ρουβίκωνες" που λειτουργούν για να υπογραμμιζόσουν τη δράση των μη βίαιων.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ