Επί της αρχής το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν εμφάνισε απώλειες, δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για τα άρθρα καθώς ο Νικος Νικολόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καταψήφισε πέντε.
Συγκεκριμένα, επί της αρχής υπέρ ψήφισαν 154 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καθώς απουσίαζε η κυρία Βασιλική Κατριβάνου, η οποία όμως, με επιστολή που δεν προσμετράται, δήλωσε ότι θα ψήφιζε «ναι» σε όλα.
Κατά, ψήφισαν 140 βουλευτές της αντιπολίτευσης καθώς από την ψηφοφορία έλειπαν οι Άδωνις Γεωργιάδη, Άννα Καραμανλή, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης και Κατερίνα Μάρκου.
Σε ονομαστική ψηφοφορία μπήκαν και οκτώ άρθρα. Πρόκειται για το πρώτο άρθρο που αφορά σε συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το δεύτερο για
φορολογικά ζητήματα, το πέμπτο που αλλάζει την ρύθμιση των 100 δόσεων, το 10ο που καταργεί τους προληπτικούς ελέγχους σε πληρωμές του Δημοσίου, το 13ο για τα ανταποδοτικά τέλη των ΟΤΑ, το 14ο για τον ΑΚΑΓΕ, το 17ο για σύμβαση του ΟΣΕ με την Eurofima για προμήθεια τροχαίου υλικού και το 21ο για εμπορία οίνου.
Στα άρθρα ψήφισαν:
-ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες: «ναι» σε όλα. Εξαιρείται ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος που ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21
-ΝΔ: «όχι» σε όλα εκτός του 14 που είπε «ναι»
-Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων: «όχι» σε όλα
-ΠΑΣΟΚ: «όχι» σε όλα εκτός του 14 και του 17 που είπαν «ναι»
-Ποτάμι: «όχι» σε όλα εκτός από το 10 που ψήφισε «ναι»
το είδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου