Αφού το Ισραήλ ισοπέδωσε την Γάζα, σκοτώνοντας 1500 αμάχους (το 1/3 αυτών παιδιά) τώρα κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία, που δεν επιθυμεί να παρέμβει σε τρίτη χώρα για να σώσει τους Κούρδους από τους μισθοφόρους που εκπαίδευσε κι εξόπλισε το ίδιο το Ισραήλ!
Ξαφνικά λοιπόν έγιναν …«φιλεύσπλαχνοι» οι Ισραηλινοί, αφού τελείωσαν με τον βομβαρδισμό και τον
διαμελισμό μωρών στην Γάζα και είπαν να …«σώσουν» τους Κούρδους αλλά με έξοδα των …Τούρκων, ώστε οι Κούρδοι να αισθάνονται υποχρεωμένοι στο Ισραήλ που λατρεύει το «Κουρδικό» πετρέλαιο.
Ζητούν από την Τουρκία, που υπερχρέωθηκε από την διαχρονική κι αιματηρή διαμάχη με τους Κούρδους, που εξόπλισαν οι Σιωνιστές, που υπερχρεώθηκε από την περίθαλψη εκατοντάδων χιλιάδων Συρίων προσφύγων που προκάλεσαν επίσης οι Σιωνιστές, να σώσει τους Κούρδους …που απειλούνται από την ISIS, την οποία δημιούργησαν επίσης οι Σιωνιστές.
Καταλάβατε τώρα τον καημό της Χούκλη, του Στραβελάκη, του Ιγνατίου κλπ για τους Κούρδους.
Πονάει το Κτήνος, πονάει το Τελ Αβίβ πονούν κι όλοι αυτοί μαζί.
Όταν οι πρώην μαριονέτες, όπως ο Ερντογάν, αρχίζουν να αποκτούν συνείδηση και δεν ακολουθούν το σενάριιο, το Κτήνος εκνευρίζεται.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η εξέλιξη.
Την είδηση (χωρίς σχολιασμό) μας μεταφέρει ο μαχητής του Μπομπολιστάν και του Λαμπρακιστάν… με τις χορηγίες της εθνικοποιημένης Πειραιώς …Μιχάλης Ιγνατίου.
Στην υγειά μας τρώει -πίνει κι αυτός…
Σίγμα
Η Τουρκία έχασε την θέση του μη μόνιμου μέλους του ΣΑ στον ΟΗΕ
Την κέρδισε τελικά η Ισπανία με 132 ψήφους
Η Ισπανία κατέλαβε θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την επόμενη διετία 2015-2016, μετά από τρίτη ψηφοφορία, κερδίζοντας την Τουρκία.
Κατά την τρίτη ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση από τα 193 μέλη, η Ισπανία συγκέντρωσε 132 ψήφους, ενώ η Τουρκία έλαβε 60 ψήφους και δεν τα κατάφερε να εκλεγεί.
Νωρίτερα, στην πρώτη ψηφοφορία, η Ισπανία έλαβε 121 ψήφους και η Τουρκία 109. Επειδή και οι δυο χώρες δεν συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό των 2/3 των μελών του Σώματος, που αντιστοιχεί σε 129 ψήφους, διεξήχθη δεύτερη ψηφοφορία.
Το ίδιο σκηνικό όμως επανελήφθη στην δεύτερη ψηφοφορία και καμμία από τις δυο χώρες δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει 129 ψήφους. Η Ισπανία είχε λάβει 120 και η Τουρκία 73.
Από την πρώτη ψηφοφορία είχαν εκλεγεί η Αγκόλα (190 ψήφους), η Μαλαισία (187), η Βενεζουέλα (181) και η Νέα Ζηλανδία (145).
Οι πέντε χώρες που εξελέγησαν κατά τις σημερινές ψηφοφορίες θα καταλάβουν από την 1η Ιανουαρίου τις θέσεις της Αργεντινής, της Αυστραλίας, του Λουξεμβούργου, της Νότιας Κορέας και της Ρουάντας.
Οι τρεις γεωγραφικές ομάδες (Λατινική Αμερική, Ασία και Αφρική) είχαν υποδείξει ένα υποψήφιο κράτος (Βενεζουέλα, Μαλαισία και Αγκόλα αντίστοιχα).
Νέα Ζηλανδία, Ισπανία και Τουρκία -κυρίως η τελευταία- είχαν πραγματοποιήσει πολύμηνη εκστρατεία.
Ο νυν πρωθυπουργός της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ως υπουργός Εξωτερικών και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν επισκεφθεί φέτος την Νέα Υόρκη αρκετές φορές για να προωθήσουν την υποψηφιότητα της χώρας τους.
Επίσης, τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Νέα Υόρκη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ.
ΒΗΜΑ
το είδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου