Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Η αναβίωση της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά απ' την κυβέρνηση μιας κατ' επίφαση Νέας "Δημοκρατίας"

 Στις 6/4/2022 ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στην Κοζάνη, για να εγκαινιάσει το θηριώδες φωτοβολταϊκό εργοστάσιο του Λάτση, δηλ. των Ελληνικών Πετρελαίων. Πρόκειται για εργοστάσιο που κατέλαβε χιλιάδες στρέμματα βοσκοτόπων, με αποτέλεσμα τον ξεσηκωμό και τις αντιδράσεις των τοπικών κτηνοτρόφων. Φυσικά το αυτάκι της κυβέρνησης δεν ίδρωσε: μπρος στο συμφέρον του Λάτση ποιος λογαριάζει τους "παλιοχωριάτες";

Τώρα ωστόσο που ο πλέον λαομίσητος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης θέλει να παραστεί στη φιέστα των εγκαινίων, τρέμει μη τυχόν στα βοσκοτόπια του αμολήσουν τίποτα τσοπανόσκυλα κι έσπευσε να πάρει τα μέτρα του: με τροπολογία κυριολεκτικά "της νύχτας" άλλαξε πριν λίγες ημέρες τη διατύπωση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, έτσι ώστε, όπως βλέπουμε στην εικόνα, όποιος συλλαμβάνεται και καταδικάζεται για πλημμέλημα να οδηγείται στη φυλακή, χωρίς δυνατότητα μετατροπής της ποινής και με την έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα!

Πρόκειται για πρωτοφανή και πραξικοπηματική ενέργεια, καθώς και δεν προηγήθηκε η παραμικρή διαβούλευση και δεν έλαβε γνώση η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής! Τέτοια είναι η βιασύνη τους να χώνουν μέσα όποιον τους αποδοκιμάζει δημόσια! Όπως έκαναν και με

το πρόστιμο των 100€ στους ανεμβολίαστους 60άρηδες, που τους έστειλαν στις καλένδες των διοικητικών δικαστηρίων να βρουν το δίκιο τους, έτσι και τώρα πρώτα θα συλλαμβάνουν κι έπειτα θα περιμένει ο κάθε άτυχος πότε τα δικαστήρια θα κρίνουν τη διάταξη αντισυνταγματική. Τύφλα να 'χει η χούντα των Απριλιανών!

Το νομοθετικό πραξικόπημα πήρε καθυστερημένα είδηση η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, που στις 24/3/2022 εξέδωσε οργίλη ανακοίνωση και ζητά την άμεση απόσυρση της διάταξης. Χαρακτηριστικό το πιο κάτω απόσπασμα:

"Η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει απερίφραστα τη νέα τροποποίηση της διάταξης του άρθρου 187 Π.Κ., με την προσθήκη της παρ. 6, δυνάμει των ρυθμίσεων του άρθρου 72 Ν. 4908/22, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα παράβασης των κανόνων καλής νομοθέτησης αφού εισήχθη προς ψήφιση αιφνιδίως, χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη διαβούλευση και χωρίς να έχει εκφραστεί επ’ αυτού η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.

Η νέα ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση καταδίκης για τις αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο αυτό και μάλιστα πλημμεληματικού χαρακτήρα, δεν επιτρέπεται αναστολή ή μετατροπή της ποινής με κανένα τρόπο, η δε ασκηθείσα έφεση δεν έχει αναστέλλουσα ποινή, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, καταλύει το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, στερεί από το δικαστή τη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπής της ποινικής, όπως και την αναστέλλουσα δύναμη τυχόν ασκηθείσας εφέσεως και αντιβαίνει στην αρχή της αναλογικότητας, καθώς περιορίζει ανεπιστρεπτί τα δικαιώματα του κατηγορουμένου, τη στιγμή μάλιστα που τα δικαιώματα αυτά δεν στερούνται από κατηγορούμενους για αδικήματα με μεγαλύτερη ποινική ή ηθική απαξία, όπως η περίπτωση ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η διάταξη ως οιονεί δικονομικού χαρακτήρα δίνει δυνατότητα αναδρομικής ισχύος σε τελεσθείσες ήδη πράξεις ακόμη και προ του χρόνου ψήφισής της και επιχειρεί να αποτρέψει κάθε κοινωνική δραστηριότητα (απεργιακές κινητοποιήσεις, συνδικαλιστικές διεκδικήσεις κλπ) και κάθε μορφή κοινωνικής αντίδρασης οδηγώντας στα σωφρονιστικά καταστήματα πολίτες που κατηγορούνται για διάπραξη πλημμελημάτων για τα οποία δεν θα οδηγούνταν στη φυλακή ακόμη και σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης τους."

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Μετά τα πιο πάνω είναι ίσως θέμα χρόνου να δούμε ξανά να αναβιώνουν έκτακτα στρατοδικεία, εξορίες και ξερονήσια από την πλέον διχαστική κυβέρνηση, που έχει διαλύσει οικονομία και κοινωνία. Το σύνθημα "Κάτω η Χούντα του Μητσοτάκη!" θα ακούγεται πλέον όλο και πιο δυνατό, καθώς στη μεγάλη συντηρητική παράταξη, που αλώθηκε απ' τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ και τα ορφανά του Σημίτη, δεν έχει μάλλον μείνει κανείς πιστός στις ιδέες και τις αρχές του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Διαφορετικά ήδη θα έπρεπε να είχαν πετάξει με τις κλωτσιές το γιο του "σώγαμπρου" του 1979.

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »