Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Το δολάριο παύει να είναι το κύριο παγκόσμιο νόμισμα – ειδικός 19 μαρτίου 202208 Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2022/03/19/dollar-perestaet-byt-osnovnoy-mirovoy-valyutoy-ekspert

Το δολάριο ΗΠΑ χάνει την παγκόσμια θέση του και παύει να είναι το βασικό αποθεματικό νόμισμα στον κόσμο. 

 Την άποψη αυτή εξέφρασε ο επικεφαλής του τμήματος επενδυτικών στρατηγικών της BCS World of Investments Maxim Shein , τονίζοντας  ότι το αμερικανικό νόμισμα χάνει την παγκόσμια σημασία του στο πλαίσιο της αδυναμίας των Ηνωμένων Πολιτειών να εξασφαλίσουν περαιτέρω ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας. 

 Επίσης, η "πτώση του δολαρίου" διευκολύνεται  στο πλαίσιο της επιτάχυνσης της αποσύνθεσης του κόσμου σε νομισματικές ζώνες, οι κορυφαίες χώρες αναγκάζονται να εξασφαλίσουν επενδύσεις και τη δική τους ανάπτυξη από μόνες τους. 

 Ο ειδικός υπενθύμισε ότι πριν από επτά χρόνια, η Κίνα άρχισε να προωθεί ενεργά το νόμισμά της, οπότε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συμπεριέλαβε το γουάν στο καλάθι των βασικών νομισμάτων. Με την πάροδο του χρόνου, πολλά κράτη άρχισαν να επεκτείνουν το μερίδιο του γιουάν στα αποθέματά τους, μειώνοντας τον όγκο του δολαρίου. Έτσι, η Ρωσία ενεργεί επίσης, μειώνοντας το μερίδιο των διακανονισμών σε δολάρια και δημιουργώντας εναλλακτικά συστήματα πληρωμών.

Στο πλαίσιο αυτής της τάσης, οι κεντρικές τράπεζες αυτών των χωρών, αντίστοιχα, άρχισαν να μειώνουν το μερίδιο του αμερικανικού νομίσματος στα αποθέματά τους, αυξάνοντας τις θέσεις τους σε γουάν, ρουπίες, ευρώ και χρυσό.

 "Μόλις πέρυσι, οι κεντρικές τράπεζες αύξησαν τη ζήτηση για το ευγενές μέταλλο κατά 80% σε σύγκριση με το 2020.
 Εάν το 2013 στους διακανονισμούς μεταξύ ημών και των χωρών BRICS, το δολάριο ήταν σχεδόν 100%, τότε μέχρι το τέλος του 2020 το μερίδιο του αμερικανικού νομίσματος μειώθηκε στο 10%", δήλωσε ο Shein. 

Το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θεωρεί οτι  απο-δολαριοποίηση των οικονομιών των χωρών μελών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU) κινείται σε αποφασιστικό στάδιο. 
Επιτεύχθηκαν συμφωνίες για τη σταδιακή μετάβαση σε διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »