Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Ντροπολογία στα μουλωχτά: στη φυλακή οι διαδηλωτές, ελεύθεροι οι εγκληματίες… Καταδίκη από Δ.Σ.Α.

Ναι! Το νεομαοϊκό καθεστώς των Αθηνών, το κατάφερε ΚΑΙ αυτό! Αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες και βάζει στη φυλακή όσους διαδηλώνουν…

Θυμάστε τις καταδικαστικές κορώνες που έριχνε σύσσωμη η ΝΔ κατά του καταπιεστικού καθεστώτος του σουλτάνου Ερντογάν; Μήπως θυμάστε τους αφορισμούς κατά του Κιμ Γιονγκ Ουν; Την καταδίκη του «κακού» Βλαντιμίρ Πούτιν ίσως;

Ξεχάστε τες! Ο Μητσοτάκης βρήκε νέο ίνδαλμα στο πρόσωπο του τοξικομανή παρανοϊκου Ζελένσκι και αποφάσισε να ακολουθήσει πιστά το σύστημά του, βάζοντας στη φυλακή όσους διαδηλώνουν. Κι όταν λέμε όσους διαδηλώνουν, σίγουρα υπάρχουν και «κρυφές» εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, οι ΛΟΑΤΚΙ και τ’ αναρχοκομμούνια που υπηρετούν πιστά το Σύστημα, σίγουρα θα εξαιρούνται της διαδικασίας. Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα.

Πριν λίγες ημέρες, στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, δημοσιεύτηκε τροποποίηση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα (ν. 4619/2019, Α΄ 95), η οποία ούτε καν δόθηκε στο βουλευτικό σώμα προς ψήφιση. Οχι ότι θα άλλαζε κάτι, αλλά έτσι. Για τους τύπους.

Η νέα αυτή (ν)τροπολογία, έρχεται να

κάνει σημαντικές προσθήκες οι οποίες φέρνουν ριζικές αλλαγές σε πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, η προσθήκη της παραγράφου 6 στο άρθρο 187 προβλέπει:

«6. Στις περιπτώσεις καταδίκης για αξιόποινες πράξεις του παρόντος άρθρου, καθώς και για τα συναφή αδικήματα που συνεκδικάστηκαν με την ίδια απόφαση, η ποινή δεν αναστέλλεται ούτε μετατρέπεται με κανέναν τρόπο, τυχόν δε ασκηθείσα έφεση δεν έχει αναστέλλουσα ισχύ.» (πηγή: lawspot)

Κοινώς, όποιος συλληφθεί με βάση το άρθρο 187, δεν μπορεί ν’ ασκήσει έφεση. Κι αν ασκήσει, η ποινή δεν μπορεί να ανασταλεί. Πολύ λογικό, ε;

Η δε παράγραφος 3 του ιδίου άρθρου, διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της πρώτης παραγράφου, οργανώνεται με άλλον ή άλλους για να διαπράξουν κακούργημα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

Με φυλάκιση έως τρία έτη τιμωρείται ο υπαίτιος αν η κατά το προηγούμενο εδάφιο ένωση έγινε για τη διάπραξη πλημμελήματος με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος ή η προσβολή της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ανηλικότητας, της προσωπικής ελευθερίας, της ιδιοκτησίας ή της περιουσίας.» (πηγή: lawspot)

Προσέξτε όμως! Αυτές οι τροποποιήσεις αφορούν το άρθρο 187 το οποίο αναφέρεται σε εγκληματικές οργανώσεις. Ως εγκληματικές οργανώσεις όμως εκλαμβάνονται μεταξύ άλλων (με βάση το άρθρο) οι αθλητικές συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις, στις οποίες η «κυβέρνηση» πάντα φροντίζει να υπάρχουν οι προστάτες του Συστήματος (βλ. αναρχοκομμούνια) οι οποίοι θα προκαλέσουν επεισόδια και φθορές ιδιοκτησίας, οι οποίες με τη σειρά τους θα αποδοθούν σε αθώους διαδηλωτές…

Επισήμως, το άρθρο 187 προβλέπει «μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων, αθλητικός εθελοντισμός, πνευματικός αθλητισμός, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-sports), εργασιακός αθλητισμός, άλλες διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις».

Επισήμως…

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει αυτήν την (ν)τροπολογία και ζητά την άμεση κατάργηση της παραγράφου 6. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση:

Καταλύεται το ισχύον εισέτι τεκμήριο αθωότητας.

Ανατρέπεται η ισορροπία του δικαϊκού μας συστήματος, αφού ενώ επί βαρύτατων αδικημάτων με ποινές πρόσκαιρης ακόμη και ισοβίου καθείρξεως δύναται η τυχόν ασκηθείσα έφεση να έχει ανασταλτική δύναμη, αντιθέτως με τη νεοεισαχθείσα ρύθμιση επιβάλλεται στο Δικαστήριο ακόμα και για ήσσονος σημασίας πλημμελήματα να μην χορηγήσει την ανασταλτική δύναμη της έφεσης, με αποτέλεσμα ο καταδικασθείς πρωτοδίκως να οδηγείται στη φυλακή.

Εκδηλώνεται η δυσπιστία του νομοθέτη στο φυσικό Δικαστή, διότι του αφαιρεί τη μέχρι πρότινος διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει ο ίδιος τόσο επί της δυνατότητας αναστολής ή μετατροπής της επιβληθείσας ποινής όσο και επί της αναστέλλουσας δύναμης επί της τυχόν ασκηθείσας εφέσεως εκ μέρους του κατηγορουμένου.

Υπό τα ανωτέρω δεδομένα είναι επιβεβλημένη η άμεση κατάργηση της παραγράφου 6 του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα όπως η τελευταία προστέθηκε με το Νόμο 4908/2022 και καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προβεί στις δέουσες ενέργειες. (πηγή: lawspot)

Και το ερώτημα είναι: πώς απαγορεύει την αναστολή στο πλημμέλημα αλλά την επιτρέπει στο κακούργημα;

Ψάχνουμε λογική; Σίγουρα όχι! Το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη (ν)τροπολογία είναι κατάπτυστη και φασιστική! Επιβάλλεται η ΑΜΕΣΗ κατάργησή της!

https://kanenazori.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »