Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Επιστήμονας Kαθηγήτρια, Ομολογεί ότι η «Συντριπτική Συναίνεση» για την «Κρίση της Κλιματικής Αλλαγής» Είναι «Κατασκευασμένη»

Πρώην πρόεδρος της Σχολής Επιστημών της Γης και της Ατμόσφαιρας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Georgia, ΗΠΑ.

Μετάφραση: Απολλόδωρος

John Stossel  | Διαβάστε το εδώ



Μας λένε ότι η κλιματική αλλαγή είναι κρίση και ότι υπάρχει «συντριπτική επιστημονική συναίνεση».

«Είναι μια κατασκευασμένη συναίνεση», μου λέει η κλιματολόγος Judith Curry.

Λέει ότι οι επιστήμονες έχουν κίνητρο να υπερβάλλουν τον κίνδυνο για να επιδιώξουν «δόξα και περιουσία».

Γνωρίζει γι' αυτό επειδή κάποτε διέδιδε και η ίδια τον συναγερμό για την “κλιματική αλλαγή”.

Τα μέσα ενημέρωσης την λάτρεψαν όταν δημοσίευσε μια μελέτη που φαινόταν να δείχνει μια δραματική αύξηση της έντασης των τυφώνων.

«Διαπιστώσαμε ότι το ποσοστό των τυφώνων κατηγορίας 4 και 5 είχε διπλασιαστεί», λέει η Curry.

«Αυτό το πήραν τα μέσα ενημέρωσης» και τότε οι κινδυνολόγοι του κλίματος συνειδητοποίησαν: «Ώπα, να ο τρόπος για να το κάνουμε. Συνδέστε τα ακραία καιρικά φαινόμενα με την υπερθέρμανση του πλανήτη!»

«Οπότε, αυτή η υστερία είναι δικό σας λάθος!» της λέω.

«Όχι ακριβώς», χαμογελάει.

«Θα το είχαν καταλάβει ούτως ή άλλως».

Η κλιματολόγος Judith Curry λέει ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια «κατασκευασμένη συναίνεση».

Αλλά οι «πιο έντονοι» τυφώνες της Curry τους έδωσαν τροφή.

«Με υιοθέτησαν οι ομάδες υπεράσπισης του περιβάλλοντος και οι κινδυνολόγοι και μου φέρθηκαν σαν ροκ σταρ», αφηγείται η Curry.

«Πετούσα παντού για να συναντήσω πολιτικούς».

Penguins are seen on an iceberg
Η Curry ισχυρίζεται ότι οι επιστήμονες έχουν κίνητρο να υπερβάλλουν τον κίνδυνο για να επιδιώξουν «φήμη και περιουσία» όσον αφορά την κλιματική αλλαγή. -REUTERS

Στη συνέχεια, όμως, ορισμένοι ερευνητές επισήμαναν κενά στην έρευνά της - έτη με χαμηλά επίπεδα τυφώνων.

«Όπως ένας καλός επιστήμονας, έκανα έρευνα», λέει η Curry.

Συνειδητοποίησε ότι οι επικριτές είχαν δίκιο.

«Εν μέρει επρόκειτο για κακά δεδομένα. Μέρος αυτού είναι η φυσική μεταβλητότητα του κλίματος».

Shitalakhya River
Η Curry προσθέτει: «Αυτό το έπιασαν τα μέσα ενημέρωσης» και τότε οι κινδυνολόγοι του κλίματος συνειδητοποίησαν: «Ωπα, να ο τρόπος για να το κάνουμε. Συνδέστε τα ακραία καιρικά φαινόμενα με την υπερθέρμανση του πλανήτη!» ZUMAPRESS.com

Η Curry ήταν η ασυνήθιστη ερευνήτρια που εξέτασε την κριτική της εργασίας της και πραγματικά κατέληξε στο συμπέρασμα: «Είχαν δίκιο».

Στη συνέχεια, το σκάνδαλο Climategate της δίδαξε ότι άλλοι ερευνητές του κλίματος δεν ήταν τόσο ανοιχτόμυαλοι.

Οι επιθετικές προσπάθειες των κινδυνολόγων επιστημόνων να αποκρύψουν δεδομένα που υποδηλώνουν ότι η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί κρίση αποκαλύφθηκαν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν.

«Άσχημα πράγματα», λέει η Curry.

«Η αποφυγή αιτημάτων του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης. Προσπάθεια να απολυθούν οι εκδότες των περιοδικών».

Αυτό έκανε τον Curry να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει μια «βιομηχανία κλιματικής αλλαγής» που έχει δημιουργηθεί για να ανταμείβει την κινδυνολογία.

«Οι ρίζες πηγαίνουν πίσω στο... περιβαλλοντικό πρόγραμμα του ΟΗΕ», λέει η Curry.

Ορισμένοι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών υποκινούνταν από τον «αντικαπιταλισμό». Μισούσαν τις πετρελαϊκές εταιρείες και άρπαξαν το θέμα της κλιματικής αλλαγής για να προωθήσουν τις πολιτικές τους».

Τα Ηνωμένα Έθνη δημιούργησαν τη “Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή” (IPCC).

«Η IPCC υποτίθεται ότι δεν έπρεπε να επικεντρωθεί σε οποιαδήποτε οφέλη από την αύξηση της θερμοκρασίας. Η εντολή της IPCC ήταν να αναζητήσει την επικίνδυνη κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο».

«Στη συνέχεια, οι εθνικοί οργανισμοί χρηματοδότησης κατεύθυναν όλη τη χρηματοδότηση ... υποθέτοντας ότι υπάρχουν επικίνδυνες επιπτώσεις».

Οι ερευνητές κατάλαβαν γρήγορα ότι ο τρόπος για να χρηματοδοτηθούν ήταν να διατυπώνουν κινδυνολογικούς ισχυρισμούς για την «ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή».

Έτσι προκύπτει η «κατασκευασμένη συναίνεση».

Ακόμη και αν ένας σκεπτικιστής έπαιρνε χρηματοδότηση, είναι πιο δύσκολο να δημοσιεύσει, επειδή οι συντάκτες των περιοδικών είναι κινδυνολόγοι.

Όσον αφορά το σκάνδαλο Climategate, δίδαξε στον Curry ότι άλλοι ερευνητές του κλίματος δεν ήταν τόσο ανοιχτόμυαλοι. -AFP μέσω Getty Images

«Ο εκδότης του περιοδικού Science έγραψε αυτό το πολιτικό παραλήρημα», λέει h Curry.

Είπε μάλιστα: «Ο χρόνος για συζήτηση έχει τελειώσει».

«Τι είδους μήνυμα δίνει αυτό;» προσθέτει h Curry.

Στη συνέχεια, απαντά στην ίδια της την ερώτηση: «Προωθήστε τις εργασίες που εκφράζουν ανησυχίες! Μην στέλνετε καν τις άλλες για επανεξέταση. Αν ήθελες να προχωρήσεις στην καριέρα σου, όπως να είσαι σε ένα πανεπιστήμιο υψηλού κύρους και να παίρνεις μεγάλο μισθό, να έχεις μεγάλο εργαστηριακό χώρο, να παίρνεις πολλές επιχορηγήσεις, να είσαι διευθυντής ενός ινστιτούτου, υπήρχε σαφώς ένας δρόμος για να ακολουθήσεις».

Αυτό είναι που έχουμε τώρα: ένα τεράστιο κυβερνητικά χρηματοδοτούμενο σύμπλεγμα κλιματικής κινδυνολογίας.

Ο John Stossel είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Give Me a Break: How I Exposed Hucksters, Cheats, and Scam Artists and Became the Scourge of the Liberal Media».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.