Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Μαξίμου: Στήνουν μηχανισμό λογοκρισίας με 4,2 εκατομμύρια ευρώ

Πολλά τα ερωτήματα για την «πλατφόρμα αντιμετώπισης των fake news» που πήρε το “πράσινο φως” παραμονές των ευρωεκλογών

  • Η κυβέρνηση αποφάσισε, σε «παγωμένο» πολιτικό χρόνο παραμονές ευρωεκλογών, την χρηματοδότηση με 4,2 εκατ. ευρώ μιας θολής «ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης».
  • Μετά τις εκθέσεις των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλείται να εξηγήσει σε τι ακριβώς αποσκοπεί αυτή η πρωτοβουλία της, με ποιον τρόπο διασφαλίζεται η διαφάνεια και η προστασία της Ελευθερίας του Τύπου, αλλά και να ενημερώσει για τους φορείς που θα συνεργαστούν σε ένα τέτοιο εγχείρημα ώστε να αποτραπούν φαινόμενα λογοκρισίας.
  • Η απόφαση στις 5.6.2024 από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε ποιους απευθύνεται η αρχική πρόσκληση ώστε να υλοποιηθούν στη συνέχεια οι διαγωνισμοί.
  • Τα ερωτήματα των Data Journalists προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Παπαστεργίου – Δεν απάντησε.
  • Βεβαρημένο το ιστορικό της ελληνικής κυβέρνησης – Η τροπολογία για τα ΜΜΕ που αποσύρθηκε μετά από τις αντιδράσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων και ποια η θέση της Κομισιόν για το άρθρο 191 με ποινές φυλάκισης για fake news

Του Βασίλη Γαλούπη

Με μια απόφαση, που αναρτήθηκε τέσσερις μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την πρόθεση χρηματοδότησης «ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης», ύψους άνω των 4 εκατομμύρια ευρώ.
Η απόφαση λήφθηκε στις 5.6.2024 με αντικείμενο, όπως

Ο «μήνας υπερηφάνειας» των LGBT δεν αφορά κάποιον «εορτασμό», αλλά την επιβολή κυριαρχίας

 

LifeSiteNews / ΚΟ

Είναι Ιούνιος, που σημαίνει ότι οι κυνηγοί των αιρετικών της LGBT θρησκείας βρίσκονται σε πλήρη δράση. Το αγαπημένο τους σπορ είναι να γεμίζουν έναν δημόσιο χώρο με σύμβολα της ιδεολογίας τους και μετά να ουρλιάζουν «είμαι θύμα!» και να απαιτούν συνολική καταστολή όταν κάποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί. Δεν είναι μια «γιορτή υπερηφάνειας» – είναι μια διεκδίκηση απόλυτης κυριαρχίας, μια δήλωση κυριαρχίας στους δημόσιους χώρους μας.

Οι πιο γελοίες ιστορίες είναι τα δημοσιεύματα του Τύπου που κόβουν την ανάσα για τα τεράστια πεζοδρόμια που αμαυρώνουν τις πόλεις μας με τα χρώματα του ουράνιου τόξου … και τότε, «ω, τι ιεροσυλία!»… εμφανίζονται σημάδια ελαστικών πάνω τους. Είναι αλήθεια ότι αυτές οι διαβάσεις πεζών βρίσκονται στους δρόμους και στους δρόμους κυκλοφορούν αυτοκίνητα και τα αυτοκίνητα έχουν λάστιχα. Αλλά οι LGBT ακτιβιστές και οι σύμμαχοί τους στον Τύπο είναι βέβαιοι ότι υπάρχουν κάτι πολύ περισσότερα από αυτό – και το πιο σημαντικό, τους δίνεται η ευκαιρία να δείξουν τα δόντια τους και να καταπιέσουν τους ανθρώπους.

Στις 10 Ιουνίου, για παράδειγμα, το CBC ανέφερε ότι «η διάβαση πεζών του Waterloo Pride υφίσταται βανδαλισμό για 2η συνεχή χρονιά». Πως; «Πολλαπλά μαύρα σημάδια από ελαστικά φαίνονται κατά μήκος της πρόσφατα βαμμένης διάβασης πεζών στο

Δε φαίνεται να τους βγαίνει ούτε η ατζέντα της υπερθέρμανσης του πλανήτη… Ο Νότιος Πόλος, έχει περισσότερο πάγο από ό,τι πριν από 40 χρόνια!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Copernicus Climate Change Service (C3S), στο Νότιο Πόλο , υπάρχει περισσότερος πάγος από ό,τι πριν από 40 χρόνια: η έκταση και η συγκέντρωση του θαλάσσιου πάγου στην Ανταρκτική είναι μεγαλύτερη από ό,τι το 1980.

“Η έκταση του θαλάσσιου πάγου στην Ανταρκτική έφτασε κατά μέσο όρο τα 13,2 εκατομμύρια km² τον Ιούνιο του 2020: αυτό είναι σαφώς μεγαλύτερο από τις τιμές που καταγράφηκαν τον Ιούνιο τα τελευταία 3 έτη”

Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύθηκε μια μελέτη σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας στο Νότιο Πόλο, η οποία έλαβε μεγάλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνδυασμό με την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη.

Από τη μελέτη αυτή, όμως, προέκυψε ότι η ανθρωπογενής συμβολή δεν αποτελεί παράγοντα αυτής της αύξησης της θερμοκρασίας, η οποία θα

Με αφορμή το κλίμα, εντείνονται οι πιέσεις στους ιδιοκτήτες σπιτιών!! Δείτε τι λένε τώρα, vid

 Για το καλό μας πάντα...

«Δεν θα σταματήσει η κρατική αρωγή για τους πολίτες, αλλά χρειάζεται και αρμονική συνύπαρξη με την ιδιωτική ασφάλιση», όπως σημείωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, μιλώντας για το θέμα της αντιμετώπισης των συνεπειών των φυσικών καταστροφών, στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος, στόχος είναι «με την κρατική αρωγή να συμπορευθεί η ιδιωτική ασφάλιση».

   Λίγο νωρίτερα, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, είχε επισημάνει την σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης στο θέμα της καταβολής αποζημιώσεων μετά από μία φυσική καταστροφή.

   «Είναι ξεκάθαρο ότι, εξαιτίας και της συχνότητας σοβαρών φυσικών καταστροφών, η Πολιτεία δεν μπορεί να σταθεί όσο αποτελεσματικά απαιτούν οι έκτακτες συνθήκες. Εμείς υποστηρίζουμε ότι πρέπει να ισχύσει αυτό που βλέπουμε σε άλλες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Να αυξηθούν δηλαδή οι ασφαλίσεις περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, έτσι ώστε σε μία κακιά ώρα να μη μείνουν αβοήθητοι», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος.

   Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Μελέτη Περίπτωσης για την Παραγωγή Επιστημονικής Προπαγάνδας: Πως Το Μαγείρεμα Συνιστά….Ρύπανση !!!

Μετάφραση: Απολλόδωρος

William M Briggs | Διαβάστε το εδώ

Μελέτη περίπτωσης για την παραγωγή επιστημονικής προπαγάνδας: Ρύπανση: Το μαγείρεμα μετατρέπεται σε ρύπανση

Κυρίως τίτλος! "Αυτό το λαχταριστό άρωμα του φρέσκου φαγητού που μαγειρεύεται; Μπορεί να υποβαθμίζει την ποιότητα του αέρα".

Η ιστορία ξεκινά ως εξής:

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι το μαγείρεμα σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να μολύνει τον αέρα ενός σπιτιού και να προκαλέσει προβλήματα υγείας, ειδικά όταν το μαγείρεμα γίνεται χωρίς κατάλληλο εξαερισμό.

Όμως μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι εκπομπές από το μαγείρεμα μπορεί να υποβαθμίζουν την ποιότητα του αέρα και σε εξωτερικούς χώρους.

"Αν μπορείτε να το μυρίσετε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επηρεάζει την ποιότητα του αέρα", έγραψαν πρόσφατα ερευνητές του Εργαστηρίου Χημικών Επιστημών της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) σχετικά με μια νέα μελέτη που εξετάζει τις "μη αναγνωρισμένες και υποτιμημένες πηγές αστικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης".

Ας μπούμε τώρα στο μυαλό του τυπικού “αψέκαστου”*** καθώς το διαβάζει αυτό.

***Σημ.: Κάποιος που η γνώμη του διαμορφώνεται αποκλειστικά απο την ανελέητη προπαγάνδα των κυρίαρχων μέσων “επικοινωνίας”

Ωχ, όχι! Το μαγείρεμα μας σκοτώνει! Είναι γνωστό εδώ και χρόνια!

Αλλά πρέπει να φάμε. Πού θα βρούμε φαγητό; Περίμενε. Ξέρω. Μπορούμε να παραγγείλουμε από εταιρικά εργοστάσια τροφίμων. Είναι ασφαλές και καθαρό. Αυτό το σπορέλαιο που

Κακόβουλα Κουνούπια σε Έξαρση στην Ευρώπη;

Μετάφραση: Απολλόδωρος

 Dawn Lester, Dawn's Writings | Διαβάστε το εδώ.

Ένα πρόσφατο άρθρο του BBC με τίτλο: Tiger mosquitoes behind dengue fever rise in Europe ("Τα κουνούπια τίγρης πίσω από την αύξηση του δάγκειου πυρετού στην Ευρώπη") διακηρύσσει στην πρώτη παράγραφο ότι,

"Ένα χωροκατακτητικό είδος κουνουπιού εντοπίστηκε σε 13 χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας, με τους ειδικούς να συνδέουν την ανακάλυψή τους με την αύξηση του δάγκειου πυρετού στην Ευρώπη".

Το άρθρο αυτό διατυπώνει πολλούς ισχυρισμούς που πρέπει να εκτεθούν ως αναπόδεικτοι, ή ακόμη και να διαψευστούν, όπου αυτό είναι σχετικό. Παρακαλώ μην ξεγελιέστε από την αναφορά σε "εμπειρογνώμονες".

Ισχυρισμός νούμερο 1 - Τα κουνούπια τίγρης μεταδίδουν ασθένειες.

Ας ξεκινήσουμε με τον βασικό τους ισχυρισμό,

"Τα κουνούπια τίγρης εξαπλώνουν ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός, ο ιός chikungunya και ο ιός Zika, οι οποίες, μέχρι πρόσφατα, ήταν συνήθως παρούσες μόνο σε μέρη της Αφρικής, της Ασίας και της Αμερικής".

Όπως είναι φυσικό, ο ΠΟΥ έχει ένα

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥΣ

 Γράφει ο Ιωάννης  Αυξεντίου


Ο Μ.Αλέξανδρος ακούει με
προσοχή τον Αριστοτέλη
Σε αυτό το μπλογκ, κατά καιρούς, έχουμε επισημάνει τα διάφορα ελαττώματα των νέο-ελλήνων και όλα τα παρακμιακά φαινόμενα που είναι συνδεμένα με αυτά. Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα ελάττωμα, που κατά τη γνώμη μας, παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατηφόρα προς την παρακμή. Δυστυχώς, μετά από πολλά χρόνια διακυβέρνησης από ένα σύστημα του οποίου η βασική τάση δεν ήταν απλώς η ισοπέδωση των πάντων, αλλά η επικυριαρχία του κατώτερου, επιδεινώθηκε ένα στοιχείο, που εξάλλου αποτελεί χαρακτηριστικό της φυλής μας από αρχαιοτάτων χρόνων: Δεν μας αρέσει κάποιος άλλος να θεωρείται ανώτερος από εμάς. Σε αυτές τις δεκαετίες λοιπόν, μάθαμε όχι απλώς να μισούμε τον ανώτερο, αλλά να μην δεχόμαστε καν την δυνατότητα ύπαρξης μιας τέτοιας έννοιας! Οι συνέπειες αυτής της νοοτροπίας δεν είναι καταστροφικές μόνον διότι έτσι καταστρατηγείται κάθε μορφή ιεραρχίας μέσα σε όλες τις κοινωνικές δομές, πολιτικές, εκπαιδευτικές, θρησκευτικές, οικογενειακές κλπ, αλλά και γιατί η απαξίωση του ανώτερου καταστρέφει την διάθεση μας ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ
Ναι αγαπητοί φίλοι, δεν

200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Δυστυχώς χάσαμε την μάχη με τον ΠΟΥ. Ο πόλεμος όμως μαίνεται ακόμη.

Η 77η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας την 1η Ιουνίου συνεδρίασε στην Γενεύη ενέκρινε ένα ουσιαστικό πακέτο τροποποιήσεων στον Διεθνή Κανονισμούς Υγείας. Εμείς ο Λαός έχουμε υποστεί μια εκπληκτική ήττα. Η μάχη συνεχίζεται.

Η 77η σύνοδος της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας (WHA) μόλις ολοκληρώθηκε στα κεντρικά γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Γενεύη της Ελβετίας. Αρχικά σκόπευε να εγκρίνει μια Νέα Συνθήκη Πανδημίας για την πανδημία και τροποποιήσεις στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας (IHR) του 2005 που θα συνέδεαν τις απαντήσεις των χωρών με τις αποφάσεις του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ. Ενώ η Συνθήκη της Πανδημίας δεν εγκρίθηκε οι τροποποιήσεις του IHR πέρασαν με ενισχυμένες διατάξεις που περιείχε η Συνθήκη της Πανδημίας του ΠΟΥ. Στο τέλος, “κλώτσησε το ένα κουτάκι παρακάτω στο δρόμο” για ένα χρόνο και εν μέρει γέμισε το άλλο.

Η εντολή του Διακυβερνητικού Διαπραγματευτικού Οργάνου (INB) επεκτάθηκε για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σχετικά με τη διατύπωση της νέας συνθήκης («Πανδημική Συμφωνία») και η Συνέλευση ενέκρινε μια περιορισμένη δέσμη δεσμευτικών και μη δεσμευτικών τροποποιήσεων στο INB. Αυτό το αποτέλεσμα, που επιτεύχθηκε τις τελευταίες ώρες, είναι απογοητευτικό από πολλές απόψεις, αλλά δεν ήταν απροσδόκητο.

Και τα δύο κείμενα ωθήθηκαν με ασυνήθιστη βιασύνη από

Μπαίνουν σε σπίτια για αναρτήσεις στο διαδίκτυο! Βαριά σκιά πάνω από την Ευρώπη

 Η BKA στην Γερμανία επαινεί τον εαυτό της

Πρώτα θεσπίστηκε ο όρος «δημοσίευση μίσους» και πλέον η καταστολή των εκφράσεων απόψεων μετατρέπεται σε μεγάλη κρατική παρέμβαση, σχολιάζουν ΜΜΕ στην Γερμανία! 

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας της Bundesrepublik (BKA) είπε ότι 70 διαμερίσματα ερευνήθηκαν σε όλη την χώρα. Όχι για διακίνηση ναρκωτικών ή όπλων ή άλλα εγκλήματα που θέτουν σε κίνδυνο το κοινό, αλλά λόγω «αναρτήσεων μίσους».

Όλο και περισσότερες δηλώσεις δηλώνονται ως «δημοσίευση μίσους», ενώ ακόμα και πολίτες καταγγέλλουν συμπολίτες τους!

«Συνολικά, ερευνήθηκαν περισσότερα από 70 διαμερίσματα, ανακρίθηκαν πολυάριθμοι ύποπτοι και εκτελέστηκαν άλλα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά η

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

The Carlyle Group: Ένα Παράδειγμα Για Το Πώς Λειτουργεί η Παγκόσμια Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

Μετάφραση: Απολλόδωρος

29 Μαρτίου 2024 | Rhoda Wilson | Διαβάστε το εδώ

Το 2009, ένα ντοκιμαντέρ αποκάλυψε πώς η δύναμη και η επιρροή του Ομίλου Carlyle στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο ενισχύθηκε σημαντικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου και τον πόλεμο του Περσικού Κόλπου. Είναι ένα παράδειγμα του πώς λειτουργούν οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να επιτύχουν τους στόχους τους και μια προειδοποίηση για το τι σημαίνει στην πράξη η Παγκόσμια Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Η Παγκόσμια Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

Η Σύνοδος Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών ("ΟΗΕ") για το μέλλον θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Σεπτεμβρίου 2024 στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Το αποτέλεσμα της συνάντησης θα είναι το έγγραφο "Το Σύμφωνο για το Μέλλον". Πρόκειται για ένα προκαθορισμένο αποτέλεσμα- θα συμφωνηθεί εκ των προτέρων μέσω διακυβερνητικών διαπραγματεύσεων.

Το Σύμφωνο βασίζεται στην "Κοινή μας Ατζέντα" του ΟΗΕ και στην εκπλήρωση της Ατζέντας 2030 και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ-SDGs).

Τον Μάρτιο του 2022, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ António Guterres συνέστησε μια

«ΕΥΡΩΠΗ, ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ» Redazione Inchiostronero

EUROPA, LA CAROTA PER ASINI SMARRITI


Το ΔΝΤ, ο φύλακας της αμερικανικής κυριαρχίας, είπε…

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το οποίο είναι ο φύλακας της αμερικανικής κυριαρχίας μέσω της νομισματικής δικτατορίας για σχεδόν έναν αιώνα τώρα, οι χώρες που θα αναπτυχθούν περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτού του έτους θα είναι η Ινδία, η Κίνα και η Ρωσία ή οι βαριές χώρες των Brics καθώς και - τουλάχιστον για τους δύο τελευταίους – τους εχθρούς που έχει στο στόχαστρο της η Δύση και εναντίον των οποίων απειλεί καθημερινά μέ ανοιχτό πόλεμο. 

Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς από την εγγενή λογική του νεοφιλελευθερισμού που τελικά δημιούργησε μια οικονομική οικονομία στην οποία υπάρχουν μόνο αφέντες, σκλάβοι και μπάτσοι, οι τελευταίοι κατανοητοί με την ευρεία έννοια, συμπεριλαμβανομένου και του μέσου όρου. 

 Ήταν πολιτικά βολικό, όταν εξαφανίστηκε η Σοβιετική Ένωση, να δημιουργηθεί ένας καταμερισμός εργασίας, όχι πλέον εθνικός, αλλά παγκόσμιος, όπου κατά κάποιο τρόπο η βιομηχανία και επομένως οι σκλάβοι βρίσκονταν αλλού ενώ στη Δύση έκαναν βήματα για να

«Aυτό είναι η σύγχρονη φυλακή»! Δείτε τι έρχεται στην καθημερινότητα – ΒΙΝΤΕΟ

 Ισχυρισμοί που προβληματίζουν

Τα ψηφιακά αναγνωριστικά επιτρέπουν στα CBDC, πόλεις 15 λεπτών, να επιταχύνουν την συνεχή επιτήρηση σε έναν κόσμο ελέγχου, ισχυρίζεται Αυστραλός βουλευτής!

Μιλώντας στην podcaster, Έφρατ Φένιγκσον, o Γερουσιαστής για το Κουίνσλαντ, Μάλκομ Ρόμπερτς, δήλωσε:

«Αν θέλεις πρόσβαση στα υγειονομικά σου δεδομένα, θα χρειαστεί να πληρώσεις κάποια εταιρεία κάπου στον πλανήτη για να αποκτήσεις πρόσβαση σ’ αυτά.

Κι έπειτα αυτό οδηγεί σε ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας… Κι έπειτα αυτό οδηγεί στις κοινωνικές μονάδες… Αυτό οδηγεί επίσης στις πόλεις των 15 λεπτών…

Επειδή στο Λονδίνο αυτή τη στιγμή, αν δεν οδηγείς ένα ηλεκτρικό όχημα, τότε πρέπει να πληρώσεις φόρο αν πας τόσο μακριά. Είναι ένα πρόστιμο, αλλά το αποκαλούν φόρο… Είναι ένα πρόστιμο. Κι αν δεν το πληρώσεις, αυτό κλιμακώνεται για κάθε μέρα που δεν το ‘χεις πληρώσει!!! Επομένως, πρόκειται ουσιαστικά για μια πόλη των 15 λεπτών αυτή την στιγμή…

Έτσι, αυτό που θα έχουμε δεν είναι φράκτες και

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Προσωπικός Αριθμός μετά τα μπάνια του λαού: «Θα σε ακολουθεί για όλη σου τη ζωή, μεγάλη ευκολία», vid

 «Εμείς είμαστε έτοιμοι», λένε από την πλευρά τους στην κυβέρνηση.

«Θα είναι υποχρεωτικός ο αριθμός αυτός! Δεν είναι κάτι που το παίρνουμε ή δεν το παίρνουμε».

«Κλειδώνει», εκτός απροόπτου, για το φθινόπωρο του 2024 η πρεμιέρα του Προσωπικού Αριθμού Πολίτη (ή Μοναδικού Αριθμού), με τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια να έχουν πλέον ξεπεραστεί.

«Έχει αργήσει λίγο! Αυτός ο αριθμός θα σε ακολουθεί για όλη σου τη ζωή! Θα ισχύει για όλες τις συναλλαγές. Θα αντικαταστήσει όλους τους άλλους αριθμούς. Παντού θα είναι αυτός ο αριθμός», ήταν ο δημοσιογραφικός προλογισμός του θέματος, με την καλεσμένη στον «αέρα» του ΣΚΑΪ φοροτεχνικό να συμπληρώνει τα εξής:

«Ακούμε από το 2020 για αυτόν τον αριθμό, ξέραμε ότι θα πάρει χρόνια. Τα όποια θέματα όμως έχουν ξεπεραστεί. Η ενεργοποίησή του θα γίνει μετά το τέλος του καλοκαιριού».

Σχετικά δε με τα χαρακτηριστικά του, ειπώθηκαν τα εξής:

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΣΕΡΕΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ

 

Σε ακόμα ένα κρεσέντο πολιτικής αλητείας ο Μητσοτάκης: Επιβραβεύσε τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών!

Ποιοι είναι αυτοί

Η Κατερίνα Παπακώστα, αντιπρόεδρος της εξεταστικής που απέφυγε να καλέσει κρίσιμους μάρτυρες που θα έριχναν φως στη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών. Η κ. Παπακώστα ανέλαβε την θέση της υφυπουργού στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Ο Ιάσων Φωτήλας, πλέον υφυπουργός πολιτισμού, είναι εκείνος που χωρίς ίχνος ντροπής παραδέχτηκε ανοιχτά πως η ΝΔ δεν επιθυμούσε τη διαβίβαση της δικογραφίας του εφέτη ανακριτή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, λέγοντας μάλιστα πως «αν έρθει η δικογραφία, θα τιναχτεί η προανάκριση στον αέρα» προκαλώντας τότε κακό χαμό.

Παράλληλα, σε άλλη μία καίρια θέση, αυτή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τοποθετήθηκε ένα ακόμα μέλος της περίφημης εξεταστικής επιτροπής, ο Κώστας Καραγκούνης.

Τέλος, μετά την απομάκρυνση του

Δημήτρης Λιάτσος - «Οι Ναπολέοντες της Ευρώπης ηττήθηκαν»

 

Μιλούν για την ευ-μεταπόλη – «Στόχος των πόλεων των 15 λεπτών είναι οι ευκαιρίες για όλους»

 Διαβάστε τι αναφέρει το Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποιείται 13 και 14 Ιουνίου στο Κτίριο ΤΜΕΔΕ, στην Αθήνα.

Ο τίτλος του Συνεδρίου: Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο»

Τον τρόπο που θα πρέπει να διαμορφωθούν οι πόλεις για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της “κλιματικής αλλαγής”, δίνοντας έμφαση στη “βιωσιμότητα”, περιέγραψαν οι ομιλητές που συμμετέχουν στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τίτλο: “Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο”.

Antonio Riverso: Η ζωή στην ευ-μεταπόλη

Την έννοια της «ευ-μεταπόλης» ανέπτυξε ο καθηγητής της Διεθνούς Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής, Antonio Riverso. Περιγράφοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της έκανε λόγο μία «νέα, ρευστή πόλη, γεμάτη συλλογική ευτυχία, που γενεές φιλοσόφων και αρχιτεκτόνων είχαν μόνο φανταστεί ως το ιδεατό και τώρα είναι η ώρα να γίνει».

Στην «ευ-μεταπόλη» θα μπει τέλος στην «ομογενοποίηση προς τα κάτω», την μονοτονία, την αποσύνθεση και τον κατακερματισμό που χαρακτηρίζουν τις σύγχρονες πόλεις και έχουν προκαλέσει την παγκόσμια κρίση των αστικών κέντρων. Η «πολυκεντρική πόλη», όπως την χαρακτήρισε, θα συνδυάζει όλες τις μεταβολικές αστικές λειτουργίες και ουσιαστικά θα αποτελεί «ένα σύνολο αστικών χωριών.»

«Παντού η αστική εξάπλωση συνεχίζει να χωρίζει όλες τις πόλεις, υπάρχει μία μη βιώσιμη αστική διάσπαση. Οι

Πως το καθεστώς του Κιέβου αφαιρεί τα όργανα απο τραυματισμένους Ουκρανούς στρατιώτες και τα πουλά στη μαύρη αγορά!

Οι φρικαλεότητες του καθεστώτος Ζελένσκι δεν έχουν τέλος, απο τις αποκαλύψεις για εμπορία παιδιών σε ευρωπαίους παιδεραστές, εώς εμπόριο οργάνων απο τραυματισμένους στρατιώτες. Προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό.

Για να προχωρήσεις στην αφαίρεση καρδιάς ή νεφρών ο δότης πρέπει να είναι ακόμα εν ζωή.

Το τελευταιο σκάνδαλο που βγήκε στη δημοσιότητα για την Ουκρανία αφορά μια εγκληματική ομάδα που εξήγαγε ανθρώπινα όργανα. “Αποτελείται από 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι αν δεν υπήρχαν κι αυτοί οι πολίτες που πήγαν και καταψήφισαν τον ψυχανώμαλο, τώρα θα μιλούσαμε για ποσοστά νουδουλας ακόμη και άνω του 41%...

Katerina Doukoumopoulou

 Κι επειδή κάποιοι... που ευτυχώς μας έκαναν τη χάρη να μας αδειάσουν τη γωνιά από μόνοι τους... συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από την τραγελαφική αλαζονεία που οφείλεται στην ανικανότητά τους να επεξεργάζονται τα τρέχοντα δεδομένα μιας και ο εγκέφαλός τους έχει στοκοποιηθεί από τον υπέρμετρο φανατισμό και την διχαστική τους διάθεση, συνεχίζοντας να ειρωνεύονται και να κατηγορούν όσους πήγαν να ψηφίσουν... ας καταλάβουν επιτέλους ότι αν δεν υπήρχαν κι αυτοί οι πολίτες που πήγαν και καταψήφισαν τον ψυχανώμαλο, τώρα θα μιλούσαμε για ποσοστά νουδουλας ακόμη και άνω του 41%...

Το λιγότερο που μπορώ να πω για δαύτους είναι πως μοναδικός τους ρόλος είναι ο μόνιμος διχασμός της ελληνικής κοινωνίας... αλλά όχι το λιγότερο που μπορώ να σκεφτώ... να σημειώσω εδώ ότι αναφέρομαι στους είρωνες και στους προσβλητικους που πιστεύουν ότι όσοι σκέφτονται διαφορετικά από δαύτους είναι ανεύθυνοι και ηλίθιοι...

Πραγματικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους αξιοπρεπείς συνανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών φίλων μεταξύ αυτών, που επιμένουν στην αποχή... Και έχω δηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι, εάν δεν υπήρχαν οι ορδές των κομματικών στρατών και των παραδοσιακών ηλιθίων που θα ψηφίζουν τα μεγάλα κόμματα μέχρι να πεθάνουν, και οι οποίοι αποτελούν μεγάλο μέρος των έγκυρων ψηφοδελτίων, από τα οποία κρίνεται το αποτέλεσμα, τότε θα απείχα κι εγώ...διότι θεωρητικά είναι σωστή.

Οπότε... αν αυτοί οι τραγικοί αλαζόνες συνεχίζουν να χλευάζουν, διαλαλώντας ότι φταίνε οι ψηφίσαντες για το γεγονός ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, ας μας εξηγήσουν:

πώς γίνεται ο Σαμαράς το 2012 να

3 δις ευρώ απ΄την Ελλάδα στον Ζελένσκι-΄΄Λεφτόδεντρα” για Ουκρανία υπάρχουν

Στις 9 Ιουλίου το ΝΑΤΟ αποφασίζει στη Σύνοδο Κορυφής του που θα διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον , με βάση πρόταση του Γεν. Γραμματέα Γ.Στόλτεμπεργκ , την ενίσχυση της Ουκρανίας με ετήσια βοήθεια των κρατών μελών που κατά πάσα πιθανότητα θα ανέρχεται στο 0,25%(!!!)του ΑΕΠ κάθε χώρας.

Με βάση αυτό το ποσοστό η Ελλάδα θα οφείλει να καταβάλει ετησίως την περίοδο 2025-2030 άνω των 500 εκ.ευρώ (!) ή περίπου 3 δις. την εξαετία! 

Λεφτά για συντάξεις, στήριξη μισθών και την καταπολέμηση της ακρίβειας δεν υπάρχουν αλλά για την στήριξη της Ουκρανοσυμμορίας του παράνομου Ζελένσκι και των Αζοφιστών του Κιέβου βρίσκονται !!!

Και μάλιστα άφθονα!   

Κ.Μ.

το είδα

Καύσωνες καί Εγκληματική Παραλλαγή

 

Ο εκτρωματικός νόμος πυροπροστασίας ακινήτων, γίνεται «τρελοκομείο»: Πρόστιμο 1.000 ευρώ για αυλή στο Χαλάνδρι, με συνθετικό χλοοτάπητα!

Ο εκτρωματικός νόμος πυροπροστασίας ακινήτων, γίνεται «τρελοκομείο»: Πρόστιμο 1.000 ευρώ για αυλή στο Χαλάνδρι, με συνθετικό χλοοτάπητα!

 

Την πόρτα του τρελοκομείου έχει ανοίξει ο απαράδεκτος νόμος για την πυροπροστασία ακινήτων που επέβαλλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να ρίξει τις ευθύνες τους πολίτες για το κάψιμο της χώρας, να «ξεπλύνει» την έλλειψη κρατικών μέτρων πυροπροστασίας και να γλιτώσει μελλοντικές αποζημιώσεις.

Μπροστά στο πρωτοφανές κομφούζιο που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, κωμικοτραγικές περιπτώσεις προστίμων για ακαθάριστα οικόπεδα έρχονται στη δημοσιότητα και δείχνουν πόσο ανεφάρμοστος και ανούσιος είναι αυτός ο νόμος, ειδικά με τον τρόπο που εφαρμόζεται.

Υπάλληλος του δήμου Χαλανδρίου που ήλεγχε για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή, επέβαλλε πρόστιμο ύψους 1.028,11 ευρώ σε κήπο με… συνθετικό χλοοτάπητα αλλά και σε κήπο που είχαν φυτρώσει μερικά μαρούλια!

Η παραπάνω καταγγελία έγινε στο

Ιστορική καταγγελία στον Ο.Η.Ε. κατά του ισλαμικού μισογυνισμού

  

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 10η Ιουνίου 2024

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε. ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΥ.

    Όταν η παγκόσμια κοινότητα εόρταζε την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», (8 Μαρτίου 2024), ευαισθητοποιημένη οργάνωση απέστειλε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, (ΟΗΕ), καταγγελία για την κατάφορη καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών από το Ισλάμ. Για τις συνεχείς και κατά χιλιάδες δημοσιοποιημένες βιαιοπραγίες, τη στέρηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους βιασμούς, την σεξουαλική σκλαβιά, την φρικώδη κλειτοριδεκτομή στα μικρά κορίτσια, τον υποχρεωτικό γάμο ανήλικων κοριτσιών, την στέρηση στοιχειώδους εκπαίδευσης, τον περιορισμό στους γυναικωνίτες, την πολυγαμία των ανδρών σε βάρος των γυναικών, την υποχρεωτική αμφίεση, (μπρούργκα, καλύπτρα κεφαλής και προσώπου), τον περιορισμό τους σε διαφορετικό χώρο των τζαμιών από τους άνδρες, την στέρηση, (στις περισσότερες ισλαμικές χώρες), του δικαιώματος ψήφου, την απαγόρευση κυκλοφορίας σε δημόσιους χώρους χωρίς συνοδό, κλπ.    

    Η είδηση έχει ως εξής, όπως δημοσιοποιήθηκε στο Gatestone Institute: «Η Σαρία, ο αυστηρός Ισλαμικός Νόμος που ακολουθείται από πολλές χώρες, έχει πολλές διακρίσεις κατά της γυναίκας, την οποία σε πολλές περιπτώσεις θεωρεί όχι μόνο κατώτερη του άνδρα, αλλά και κτήμα του. Ο άνδρας ουσιαστικά έχει την οποιαδήποτε εξουσία πάνω στην γυναίκα, η οποία δεν έχει καν δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί. Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2024, η οποία, μεταξύ άλλων, καθιερώθηκε για να υπάρχει ευαισθητοποίηση για τη βία κατά των γυναικών, υποβλήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη επίσημη καταγγελία για τον τρόπο με τον οποίο η Σαρία (ισλαμικός νόμος) κακοποιεί τις γυναίκες, με τον τίτλο, “Θεματική Καταγγελία προς

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Παραπλανητικές Τακτικές Δημαγωγών

 

Νέο πράσινο χαράτσι μπαίνει στις ζωές μας από 1/7!! Τι θα πληρώνουμε παραπάνω; vid

 «Για το... καλό του πλανήτη», μας λένε.

Με τη δικαιολογία της «κλιματικής κρίσης» οι πολίτες καλούνται για ακόμα μία φορά να βάλουν το χέρι στη τσέπη!!

Στις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων προστίθεται ακόμα ένας -από τους αμέτρητους- πράσινος φόρος που ήδη εδώ και χρόνια πληρώνουμε.

Από την 1η Ιουλίου αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές στα μπουκάλια νερού, τα αναψυκτικά και τις μπύρες, δηλαδή σε προϊόντα που αγοράζουν καθημερινά σε μεγάλες ποσότητες όλοι μας!!

Τα ποσά που θα συγκεντρώνονται από αυτό το «πράσινο χαράτσι» θα είναι τεράστια και φυσικά δεν θα έχουν κανενός είδους «ανταποδοτικό όφελος».

«Θα δούμε 10-15 λεπτά έξτρα επιβαρύνσεις στην καθημερινότητά μας. Υπάρχουν επιβαρύνσεις από 1/7 και ο «δράκος» αυτή τη φορά λέγεται περιβαλλοντικό τέλος! 10 λεπτά θα είναι η επιβάρυνση εάν οι συσκευασίες έχουν έως 0,5 λίτρα περιεχόμενο και 15 λεπτά εάν οι συσκευασίες έχουν πάνω από 0,5 λίτρα περιεχόμενο».

«Θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στη διάσωση του πλανήτη με αυτά τα 10-15 λεπτά», είπαν στον «αέρα»!!!

Αυτό είναι το κολαστήριο Sde Teiman που βασανίζονται ύποπτοι Παλαιστίνιοι για σχέσεις με τη Χαμάς.

Συμφωνα με ένα ρεπορτάζ της New York Times για τις συνθήκες κράτησης Παλαιστίνιων υπόπτων, σε ένα στρατιωτικό υπόστεγο μέσα στο Sde Teiman. Ο στρατός τους βασανίζει και τους ξυλοκοπεί, πολλές φορές μέχρι θανάτου.

Ο στρατός, ο οποίος δεν είχε προηγουμένως παραχωρήσει πρόσβαση στους New York Times να δουν εν συντομία το μέρος της εγκατάστασης καθώς και να πάρει συνέντευξη από τους διοικητές του και άλλους αξιωματούχους, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας τους.

Το Sde Teiman είναι ένας αυτοσχέδιος χώρος ανακρίσεων και κύριος στόχος κατηγοριών ότι ο ισραηλινός στρατός κακομεταχειρίζεται κρατούμενους. Σε συνεντεύξεις, πρώην κρατούμενοι περιέγραψαν ξυλοδαρμούς και άλλες κακοποιήσεις στις εγκαταστάσεις.

Οι άντρες κάθονταν σε σειρές, με χειροπέδες και δεμένα μάτια, χωρίς να μπορούν να δουν τους Ισραηλινούς στρατιώτες που στέκονταν να τους παρακολουθούν από την άλλη πλευρά ενός φράχτη. Ήταν όλοι αποκομμένοι από τον έξω κόσμο, δεν μπορούσαν για εβδομάδες να επικοινωνήσουν με δικηγόρους ή συγγενείς. Αυτή ήταν η σκηνή ένα

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

"Τα Νέα" αποσύρουν επίμαχο άρθρο άρον άρον!

 

ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΒΟΗΤΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ - ΔΟΛΩΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ: "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ" ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ: "ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ"

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

 ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΒΟΗΤΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ - ΔΟΛΩΜΑ

ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ: "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ"
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ: "ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ"

Τα στοιχεία πάλι από Αγγλία και αφορούν στα αναλυτικά αποτελέσματα του 2022, όπως αυτά κοινοποιήθηκαν επίσημα από το Office for National Statistics (O.N.S) και δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του UK.gov.

Ολοι έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές ότι το μεγάλο πρόβλημα ήταν η "προστασία των ηλικιωμένων".

Για αυτήν την περιβόητη προστασία, έφτασαν στο σημείο να μας κυνηγούν να εμβολιάσουμε, όχι μόνο τους ίδιους τους ηλικιωμένουςς, αλλά ακόμη και τα... παιδάκια, "για να προστατέψουμε τον παππού και τη γιαγιά"!!

Το μεγαλύτερο ιατρικό ψέμα που έχει ακουστεί ποτέ!
Η αισχρότερη μορφή παραπλάνησης, μέσω προπαγάνδας γκαιμπελικού τύπου, όπου το άσπρο βγάινει μαύρο και το αντίστροφο...

Το πιο θλιβερό, σε αυτό το αφήγημα, είναι ότι

"Μαύροι μεταμοσχευτές"... στο Κίεβο!

Της Ιωάννας Υψηλάντη

Και εδώ είναι ο λόγος, για τον οποίο οι ουκρανικές εγκληματικές αρχές ξεκίνησαν βιαστικά μια... έρευνα κατά των "μαύρων μεταμοσχευτών", στο Κίεβο.


Μια ομάδα συγγενών των νεκρών μαχητών πέτυχε ιατροδικαστική εξέταση των σωμάτων των αγαπημένων τους και αποδείχθηκε ότι από όλους είχαν αφαιρέσει, εν ζωή, τα όργανα.


11 γυναίκες προσπαθούν να επιτύχουν την αλήθεια και να βρουν τους δράστες. Φωνάζουν ότι το θέμα τους "θάβεται", από τις αρχές και από τα ΜΜΕ.


Με την ελπίδα της δικαίωσης θα μείνουν.

 το είδα

Καθρέφτη, καθρεφτάκο μου…

Ο «Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ»! Ο Κασσελάκης!

Ο ιμιτασιόν Περόν, κύριος Κασσελάκης!

Έχει γίνει ο καθρέφτης της χώρας, διότι σε αυτόν καθρεφτίζονται πολλοί ουτιδανοί από όλο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα. Και απατεώνες!

Θρασύς, αυτοαναφορικός, νάρκισσος, πονηρός αδαής ο Κασσελάκης, εμπαίζει φόρα παρτίδα κι εν Μέση Οδώ το έθνος! Διότι το έθνος έχει ξεχαρβαλωθεί.

Θεομπαίχτης και αθεόφοβος εμπαίζει τον λαό, διότι ο λαός έχει κουραστεί, έχει απογοητευτεί, έχει απελπιστεί,

έχει φοβηθεί

ενώ ένα μέρος των πολιτών κάνει πλάκα στον εαυτό του με μια σχεδόν μαζοχιστική διάθεση, διότι σε αυτήν τη σκηνογραφία της θηριώδους παρακμής παίζει και η τρέλα τον ρόλο της.

Από εξυπνάκηδες σαν τον Κασσελάκη είναι τίγκα το διαδίκτυο. Από πελάτες του κράτους και ραγιάδες των Δυνατών είναι τίγκα η κοινωνία.

***

Στο δηλητηριώδες σώου Κασσελάκη παίζουν πρόθυμα κι άλλοι πολιτικοί, που ούτε στον ύπνο τους είχαν ονειρευθεί τέτοιον «αντίπαλο»! Μια ολόκληρη χώρα παρακολουθεί τον χορό των υποκριτών και

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ, ΤΕΛΟΣ Ο «ΦΟΡΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑ»

 

ΠΑΡΑΝΟΙΑ: «Σκοτώνουν» χιλιάδες προστατευόμενα δέντρα Joshua στην έρημο Μοχάβε για να γίνει ηλιακό πάρκο!

 Το δέντρο Joshua, ένα από τα πιο εμβληματικά φυτά της ερήμου, αναπτύσσεται κυρίως στην Έρημο Μοχάβε, μια νοτιοδυτική περιοχή της Βορείου Αμερικής που εκτείνεται από την Αριζόνα, τη νότια Καλιφόρνια, τη Νεβάδα και τη Γιούτα στις Η.Π.Α. έως και τη βορειοανατολική άκρη του Μεξικού.

Αυτό που προτιμούν σε περιοχές όπως η Έρημος Μοτζάβε, είναι το μεγαλύτερο υψόμετρο και το πιο ψυχρό κλίμα. Ωστόσο, οι πιο υψηλές θερμοκρασίες, η αυξανόμενη ξηρασία και η μείωση των υπόγειων υδάτων, «λόγω κλιματικής αλλαγής» έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο δέντρο Joshua, και οι επιστήμονες «ανησυχούν».

Ωστόσο ως είδος, το δέντρο Joshua είναι περίπου 2.5 εκ. ετών και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, έχει αντιμετωπίσει πολλές κλιματικές αλλαγές.

Οπότε και η ορθή απάντηση του λόμπι των ΑΠΕ, είναι… το κόψιμο χιλιάδων δέντρων Joshua προκειμένου να στηθεί ηλιακό πάρκο!

Μια εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αρχίζει να «καθαρίζει» χιλιάδες προστατευμένα δέντρα Joshua λίγο έξω από το Boron, στην Καλιφόρνια, συμπεριλαμβανομένων

Ο Π.Ο.Υ θέτει ως επίσημο στόχο την παρακολούθηση και τον έλεγχο της παγκόσμιας προμήθειας τροφίμων…

 «Ένα νέο σχέδιο για την παγκόσμια διακυβέρνηση μόλις εγκαινίασε μια συμμαχία για τον έλεγχο του τι τρώτε. Η συμμαχία θα έχει εξουσία πάνω στο τι τρόφιμα παράγονται, πώς θα παράγονται, θα διαχειρίζονται και θα ελέγχονται - και πού θα διανέμονται τα 'τρόφιμα'».

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέτει παγκόσμιους στόχους για την «ασφάλεια» των τροφίμων που πρέπει να επιτευχθούν έως το 2030. «Επί του παρόντος, δεν υπάρχει κανένας παγκόσμιος μηχανισμός για την ευθυγράμμιση των προσπαθειών στον τομέα αυτό και την παροχή καινοτομίας και υποστήριξης στις χώρες με συντονισμένο τρόπο», αναφέρει ο ΠΟΥ, έτσι για να καλύψει το θεωρούμενο κενό, ο ΠΟΥ συγκάλεσε τη συνάντηση της «Συμμαχίας του ΠΟΥ για την Ασφάλεια των Τροφίμων» με σκοπό να αναπτύξει ένα σχέδιο εργασίας για την περίοδο 2023 - 2030, προκειμένου να βοηθήσει τις χώρες να επιτύχουν τον στόχο του Π.Ο.Υ για την επιτήρηση των τροφιμογενών ασθενειών έως το 2030.

 

Πηγές: Expose News & redko-da-metko.ru

Απόδοση & Σχολιασμός: Ελλήνων Αφύπνιση 

Στις 8 Μαΐου 2024, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση της «Συμμαχίας για την Ασφάλεια των Τροφίμων του ΠΟΥ». Συνεκλήθη συνάντηση των συνεργαζόμενων κέντρων του ΠΟΥ, των οργανώσεων του ΟΗΕ και των χορηγών για να υποστηρίξει την εφαρμογή της Παγκόσμιας Στρατηγικής του ΠΟΥ για την Ασφάλεια των Τροφίμων 2022–2030.

Η οργάνωση «Liberty Counsel Action» (Δικηγόροι για την Ελευθερία) συνόψισε αυτή την πρωτοβουλία ως εξής:

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ούτε θα πωλούνται ούτε θα ενοικιάζονται!! Αυτό φέρνουν παράλληλα με τις πόλεις των 15 λεπτών, vid

 Η χώρα μας... πρωτοπορεί και πάλι.

Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030 στον ήδη επιβαρυμένο τομέα ακινήτων.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις μηχανικών που αναλαμβάνουν την επίβλεψη έργων ανακαινίσεων και μίλησαν στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, στη διάρκεια ανακαινίσεων ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ιδιοκτητών έχει ως πρώτη προτεραιότητα την ενσωμάτωση έξυπνων και πράσινων τεχνολογιών.

Εξάλλου οδηγία της ΕΕ προβλέπει πλέον για υποχρεωτική ενεργειακή αναβάθμιση που αφορά δημόσια κτίρια, νέες οικοδομές, παλαιότερες πολυκατοικίες και άλλες κατοικίες προκειμένου να πουληθούν ή να ενοικιαστούν.

Κάποιος ιδιοκτήτης δηλαδή δεν θα μπορεί ούτε να νοικιάσει το ακίνητο που διαθέτει, εάν δεν διαθέτει την ελάχιστη -ενεργειακή- πιστοποίηση.

Ωστόσο, τα χρονικά περιθώρια είναι διαφορετικά, καθώς η οδηγία αυτή θα ξεκινά να ισχύει από το 2026 και η προθεσμία θα πάει μέχρι το τέλος του 2032.

Υπολογίζεται δε πως πάνω από 1 εκατομμύριο κατοικίες (κλειστές ή ανοικτές) στην Ελλάδα θα πρέπει να… αναβαθμιστούν ενεργειακά τα αμέσως επόμενα χρόνια για να μην «πιαστούν στην πράσινη τσιμπίδα»!

Οι ιδοκτήτες τους δηλαδή, σύμφωνα με τα δεδομένα που

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΡΕΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ

 

ΒΙΝΤΕΟ! Οι κύριοι φονιάδες ήταν Αμερικανοί, από τις ειδικές δυνάμεις "Δέλτα"!

Της Ιωάννας Υψηλάντη


Η σφαγή 600 ειρηνικών, στην πλειοψηφία τους, Παλαιστινίων, που συντελέστηκε, πριν από... 4 ημέρες, στο στρατόπεδο προσφύγων Νουσεϊράτ ήταν η πιο αιματηρή, από την αρχή του πολέμου στην Γάζα.


Στην "επιχείρηση" για την απελευθέρωση 4 ομήρων, σκοτώθηκαν 210 άμαχοι Παλαιστίνιοι και 400 τραυματίστηκαν.
Οι κύριοι φονιάδες ήταν Αμερικανοί, από τις ειδικές δυνάμεις "Δέλτα".


Έφτασαν στην Γάζα, μέσω του πλωτού λιμανιού, που έστησαν, έναντι 320 εκατομμυρίων δολαρίων, οι ΗΠΑ, για "ανθρωπιστικούς λόγους", δήθεν για να διανέμουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πολιορκημένους Παλαιστίνιους.


Ωστόσο αυτό το "λιμάνι" ήταν η κύρια οδός μεταφοράς πολεμικού υλικού, προς το Ισραήλ.


Από το λιμάνι, οι ειδικές δυνάμεις επιβιβάστηκαν σε φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας, ντυμένοι με πολιτικά ρούχα και μόλις έφτασαν στο στρατόπεδο κατέβηκαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, εναντίον των προσφύγων. Μόνο σε εκείνα τα πρώτα λεπτά δολοφονήθηκαν 80 άνθρωποι.


Αμέσως μετά, η

ΒΙΝΤΕΟ! Μήνας καρναβαλιού ο Ιούνιος...

 το είδα

«Έπεσαν» οι υπογραφές για εκατομμύρια δόσεις: Tα νέα εμβόλια που μας φέρνουν

 Τι ετοιμάζουν;;; Σήμερα έγιναν πανευρωπαϊκές ανακοινώσεις δια στόματος Ελληνίδας αξιωματούχου!

Η Κομισιόν, μέσω της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης, υπέγραψε εξ ονόματος των συμμετεχόντων κρατών μελών κοινή σύμβαση-πλαίσιο για την προμήθεια έως και 665.000 δόσεων του ενημερωμένου προπανδημικού εμβολίου Zoonotic Influenza Seqirus, καθώς και προαιρετικά για άλλα 40 εκατομμύρια δόσεις κατά τη διάρκεια της σύμβασης.

Λόγω αυτής της σύμβαση τα συμμετέχοντα κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, θα έχουν πρόσβαση σε ιατρικά αντίμετρα για την πρόληψη της γρίπης των πτηνών, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

H Eπίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου αναφέρει ότι «ενώ η απειλή της γρίπης των πτηνών για τον γενικό πληθυσμό παραμένει χαμηλή, πρέπει να προστατεύσουμε τα άτομα με υψηλότερο κίνδυνο, όπως

Οι κλεφτοκοτάδες αποκαλύπτονται επί το έργον

Η επιστολική ψήφος δεν είναι μέσον διευκόλυνσης του αφελούς πολίτη, αλλά μέρος του οπλοστασίου πολιτειακής αλλοίωσης.

Με τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκε η πραγματικότητα.

Η επιστολική ψήφος πρέπει να είναι στατιστικά ανάλογη της μη επιστολικής και οι αποκλίσεις πρέπει να είναι τυχαίες και όχι προσανατολισμένες ώστε σταθερά να ευνοούν κάποιο κόμμα.

Αυτές οι εκλογές ήταν μία αρχική δοκιμή για να δουν πως μπορεί να μεθοδευτεί το ζητούμενο.

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »