Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΘ: Πρώτη ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ για τα μετρητά!! Περιορίζεται η χρήση τους

             «Γροθιά» στη ροή του φυσικού χρήματος στην αγορά ήταν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη.

Με τη δικαιολογία της «πάταξης της φοροδιαφυγής», η κυβέρνηση επιχειρεί εδώ και τώρα να δώσει ακόμα ένα χτύπημα στις συναλλαγές με μετρητά.

Έμφαση θα δοθεί στους επιχειρηματίες, αλλά και στην παροχή επιδομάτων.

Ειδικά δε για τα τελευταία, η συντριπτική πλειοψηφία των προνοϊακών επιδομάτων που λαμβάνουν οι πολίτες θα παρέχεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με χρήμα σε άυλη μορφή.

Αυτό σημαίνει πως ακαριαία μειώνεται και η όποια ελευθερία επιλογής που είχε ο πολίτης στο να ξοδεύει όπως εκείνος θέλει έστω και το κρατικό χαρτζιλίκι.

Παράλληλα άρχισαν οι πρώτες ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ.

Για παράδειγμα στις αγοραπωλησίες ακινήτων καταργούνται πια οριστικά τα μετρητά, όπως τόνισε με έμφαση από το βήμα της ΔΕΘ ο ίδιος ο Μητσοτάκης.

Επιγραμματικά ποιά μέτρα ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΘ:

  • Υποχρεωτικά POS παντού
  • Σύνδεση ταμειακών μηχανών με POS στις αρχές του 2024
  • Καμία δαπάνη δεκτή προς έκπτωση από επαγγελματίες και επιχειρήσεις, αν δεν περνάει πρώτα στα MyDATA.
  • Πρόστιμα για όσους επαγγελματίες/επιχειρήσεις δέχονται πληρωμές πάνω από 500 ευρώ σε μετρητά. Το πρόστιμο θα είναι το διπλάσιο του ποσού που δόθηκε σε μετρητά –αντί 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.
  • Σχεδόν όλα τα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται μόνο μέσω πιστωτικών καρτών.
  • Απαγόρευση των αγοραπωλησιών με μετρητά σε ό,τι αφορά τα ακίνητα

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »