Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

"Οι Ρώσοι φεύγουν από τη Βενεζουέλα": Τα ΜΜΕ μετέδωσαν άλλο ένα ψέμα

Υποστηρικτές του Nicolas Maduro κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο
κυβερνητικό παλάτι των Miraflores στο Καράκας 
© RIA Novosti
Η Ουάσιγκτον είναι εξαιρετικά ενοχλημένη από αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα. Τόσο για ανεπιτυχή προσπάθεια επανάστασης, όσο και για την παρουσία της Ρωσίας εκεί και την πολιτική της θέση: οι ίδιοι οι Βενεζουελιάνοι πρέπει να αποφασίσουν για τη μοίρα της χώρας. Έτσι, έχουμε τις ευχές της σκέψης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ψεύτικο εργοστάσιο λειτουργεί χωρίς αποτυχία. Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βενεζουέλα, Βλάντιμιρ Ζαέσκι, αντέκρουσε τα στοιχεία της The Wall Street Journal ότι η Μόσχα απέσυρε μαζικά τους στρατιωτικούς της ειδικούς από αυτή τη χώρα. Η Aμερικανική έκδοση επιπλέον αναφερόμενη σε μια «πηγή κοντά στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας», ανέφερε προηγουμένως ότι ο αριθμός τους μειώθηκε από 1.000 σε λίγες δωδεκάδες. Οι δημοσιογράφοι έδωσαν ακόμη μια εξήγηση: ότι δεν υπάρχουν νέες συμβάσεις για στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία και

η Βενεζουέλα, όπως λένε, δεν έχει χρήματα να πληρώσει για το έργο ειδικών από τη Ρωσία. Όμως, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματικής αποστολής στη Βενεζουέλα, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μυθιστόρημα, και μόνο.


Στο πλαίσιο των διακρατικών συμφωνιών και παρά τις γνωστές δυσκολίες, τα μέρη εξακολουθούν να εκπληρώνουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους. Και οι δύο είναι απολύτως νόμιμοι. Μια αιμορραγία δεν θα οξύνει την κατάσταση . Συμπεριλαμβανομένης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.
Ένα άλλο θέμα είναι ότι η Ουάσιγκτον είναι εξαιρετικά ενοχλημένη από αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα. Και η ανεπιτυχής προσπάθεια της επανάστασης και η παρουσία της Ρωσίας εκεί και η πολιτική της θέση: η μοίρα της χώρας πρέπει να αποφασισθεί από τους ίδιους τους Βενεζουελιάνους και όχι από εξωτερικούς "καλοθελητές". Ειδικά με το να έχουν τα όπλα στα χέρια τους.

Ως αποτέλεσμα, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της «Ρωσικής επιρροής» στη Βενεζουέλα. Και ο Donald Trump έχει επανειλημμένα καλέσει τη Μόσχα να εγκαταλείψει τη χώρα. Επιπλέον, υποσχέθηκε να το επιτύχει με κάθε κόστος. Οι συνάδελφοι του Trump δεν απογοητεύτηκαν και δεν το αγνόησαν: λένε, Ρώσοι , πάρτε δρόμο. Ωστόσο, όλες οι προσπάθειες άσκησης πίεσης στη Μόσχα και στο Καράκας έχουν αποβεί μέχρι στιγμής μάταιες. Το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Αλλά υπάρχει μια επιθυμία για νίκες στον Δυτικό ημισφαίριο, στο οποίο σύμφωνα με το δόγμα Μονρόε, αυτό είναι ευθύνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Και δεν υπάρχουν νίκες. Ακόμα και η ροή των Μεξικανών προσφύγων δεν μπορεί να σταματήσει, όμως ο Trump είναι τόσο παθιασμένος. Ωστόσο, υπάρχει μια διέξοδος: αντί για αναφορές σχετικά με πραγματικές επιτυχίες αναφέρονται σε εικονικές. Για να μιλήσουμε, κωδικοποιούν την πραγματικότητα και να προσομοιώσουμε το μέλλον. Αλλά αυτή τεχνολογία συνεχώς αποτυγχάνει. Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος υποθέτει, αλλά ο Θεός αποφασίζει.

Συγγραφέας Sergey Ilyin, ραδιόφωνο Sputnik


το είδα


Η αναπαραγωγή fake news, από ελληνικά μέσα ενημέρωσης


Ο Θάνος Επαχτίτης είναι:

- Διαχειριστής, αρθρογράφος και ερευνητής των Ελληνικά Hoaxes

- Αρχισυντάκτης ιστοσελίδας ptisidiastima.com

- Διαχειριστής ιστοσελίδας factchecker.gr (affiliated με ellinikahoaxes.gr).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »