Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Κατά της Ένωσης της ΕΕ και της Ουκρανίας ψήφισαν το 61,1% των Ολλανδών

Φωτογραφία: AP / Peter Dejong

Rossiyskaya Gazeta
Κείμενο: Andrey Βασίλιεφ

Στις Κάτω χώρες πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα για Ένωση της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης 99.8 τοις εκατό των ψήφων εναντίον της σύνδεσης της ΕΕ και της Ουκρανίας ψήφισε το 61,1% των ψηφοφόρων. Στην μεγάλη ολλανδική πόλη Ρότερνταμ εναντίον της Ένωσης ψήφισε το 64 τοις εκατό των πολιτών που δικαιούνται να ψηφίσουν.


Τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, που ήταν υποχρεωτικό, θα ανακοινωθούν στις 12 Απριλίου.
Τώρα τον λόγο σχετικά με την ενδεχόμενη εμφάνιση της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφασίσουν τα μέλη του Κοινοβουλίου των κάτω χωρών.

Τα αποτελέσματα ήταν αποθαρρυντικά για το Κίεβο, όπου ήλπιζε ότι οι κάτοικοι της φιλελεύθερης ευρωπαϊκής χώρας δεν θα ήταν αντιτίθενται "στην εγγραφή της Ουκρανίας στην πολιτισμένη Ευρώπη".

Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές καλώντας το
δημοψήφισμα "νίκη για τους ευρωσκεπτικιστές» οι οποίοι αντιτίθενται περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ, καθώς και στην νίκη του φιλελεύθερου Ολλανδού Πρωθυπουργού Mark Rutte, ο οποίος αντιτάχθηκε αρχικά την έγκριση της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ της Ουκρανίας και της ΕΕ. "Εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην πραγματικότητα θα επιβεβαιωθεί, η συμφωνία δεν μπορεί να επικυρωθεί," δήλωσε ο Rutte μετά την ψηφοφορία.

http://rg.ru
το είδα



Την σύνδεση μεταξύ της Ευρωπαϊκης Ενώσεως και της Ουκρανίας υπερψήφισαν όλες οι χώρες (και η "αριστερή" εισπρακτική εταιρεία ΣΥΡΙΖΑ) πλην των Ολλανδών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ