Ποια είναι ακριβώς η θέση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) στο θέμα; Tους έχουμε ακούσει να μιλάνε κατά ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.λπ. (πάντοτε βέβαια μετά την «Δευτέρα Παρουσία» της σοσιαλιστικής επανάστασης που θα λάβει χώρα στην Ελλάδα – άγνωστο πότε την περιμένουν) αλλά δεν τους έχουμε δει να λένε κουβέντα κατά της παγκοσμιοποίησης και ΠΟΕ…
Οι πρόσφατες άθλιες επαναλαμβανόμενες θέσεις του ΚΚΕ για την Ουκρανία στις οποίες έχουμε αναφερθεί και στις ανακοινώσεις μας είναι σημείο καμπής για το ΚΚΕ όσον αφορά τον αντισυστημικό ή εκφυλισμένο του χαρακτήρα.
Είναι προφανές ότι δεν θέτουμε ανάλογο ερώτημα προς το νεο-πασοκικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ δίοτι παρά το ότι αυτοαποκαλούνται ψευδόμενοι «ριζοσπαστική αριστερά» η πραγματικότητα είναι ότι συνιστούν τη 5η φάλλαγα της «ελεγχόμενης αντιπολίτευσης» που χρηματοδοτείται από τα μαγαζία του Σόρος.
__________________________________________________________
Πηγή: Communists say Russia should throw off ‘strangling noose’ of WTO, RT (25.08.2014)
Οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΚΡ) έχουν ετοιμάσει νομοσχέδιο με λεπτομέρειες σχετικά με την έξοδο της Ρωσίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), υποστηρίζοντας ότι η
συμμετοχή στο ΠΟΕ οδηγεί μόνο σε προβλήματα και προωθεί τις απόπειρες για «εξωτερική διαχείριση» (σ.σ. εννοεί έλεγχο από εξωτερικούς παράγοντες) της εθνικής οικονομίας.
Το νομοσχέδιο για τον τερματισμό της συμμετοχής της Ρωσίας στον ΠΟΕ έχει ετοιμαστεί από τους νομοθέτες ValeryRashkinκαιSergeyObukhov.
«Η Ρωσία πρέπει να εγκαταλείψει τη συμφωνία του ΠΟΕ για να προστατεύσει τη γεωργία, τη μεταποίηση, και άλλους κλάδους της οικονομίας της. Η ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ, σε μια εποχή όπου ένας μεγάλος αριθμός ξένων χωρών θεσπίζουν αυστηρότερες κυρώσεων σε βάρος της χώρας μας είναι ενάντια στη κοινή λογική», διαβάζουμε στο επεξηγηματικό σημείωμα που επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο.
«Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια θηλιά στραγγαλισμού στο λαιμό της χώρας μας, και μια απόπειρα να εισαχθεί ‘εξωτερική διαχείριση’ της Ρωσίας ως έθνους,» φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής του νομικού τμήματος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας VadimSolovyovσύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS.
Η κίνηση αυτή να συμπίπτει με τη διετή επέτειο από την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και ο βουλευτής Rashkinτη χαρακτήρισε «θλιβερή ημερομηνία.»
«Εκείνοι που είχαν ενεργά ασκήσει πιέσεις για την είσοδο στο ΠΟΕ υποσχέθηκαν ότι θα ανοίξει νέες αγορές και θα δώσει πρόσβαση στις τελευταίες τεχνολογίες, τον τόσο απαραίτητο εκσυγχρονισμό, αλλά αντ’ αυτού έχουμε μια απότομη πτώση του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ σε μόλις δύο χρόνια – από ένα αποδεκτό 3,4% σε ένα καχεκτικό 0,2%. Η έξοδος κεφαλαίων έχει ενταθεί, καθώς και η εισροή των εισαγωγών που καταστρέφουν την εγχώρια παραγωγή. Η επενδυτική δραστηριότητα έχει βυθιστεί και ακόμη και οι πιο ισχυρές επιχειρήσεις και βιομηχανίες υποφέρουν από γιγαντιαίες ζημιές,» είπε ο νομοθέτης σε συνέντευξη με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου τονίζουν ότι η πτώση του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ είχε γίνει εμφανής πριν από τις κυρώσει που οι ξένες χώρες επέβαλαν κατά ρωσικών εταιρειών και αξιψματούχων. Με τις κυρώσεις, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο σοβαρή, προσθέτουν.
«Επί του παρόντος οι ξένοι ‘έταιροι’ της Ρωσίας παραβιάζουν τα ιδρυτικά θεμέλια και τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΕ καθώς εισάγουν οικονομικές κυρώσεις που περιορίζουν το ελεύθερο εμπόριο. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό δεν βλέπουμε δυνατότητες, ούτε για τον εκσυγχρονισμό μέσω της εισαγωγής τεχνολογίας, ούτε για το άνοιγμα νέων αγορών για τους ρώσους παραγωγούς,» έγραψαν οι συντάκτες του νομοσχεδίου σε ένα κοινοβουλευτική γράμμα.
Οι βουλευτές του ΚΚΡ διαμαρτυρήθηκαν επίσης ότι η θέση της Ρωσίας στον ΠΟΕ όχι μόνο την αποτρέπει από το να θέσει βέτο σε κάποες ιδιαίτερα δυσμενείς αποφάσεις, αλλά δεν της επιτρέπει να έχει ούτε καν βασική επιρροή στους κανόνες και τις οδηγίες του οργανισμού.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει διαμαρτυρηθεί κατά της ένταξης της Ρωσίας στον ΠΟΕ, όταν ήταν σε προπαρασκευαστικό στάδιο και οι διαμαρτυρίες έγιναν πιο έντονες μετά την είσοδο. Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους το ΚΚΡ ισχυρίστηκε ότι είχε συγκεντρώσει 2 εκ. υπογραφές για να προωθήσει ψήφο μη-εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ονομάζοντας τα δυσμενή αποτελέσματα της ένταξης το 2012 ως ένας από τους κύριους λόγους.
το είδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου