Δημοσιεύουμε με μεγάλη χαρά άρθρα σαν το παρακάτω που δείχνουν ότι υπάρχουν πολιτικά έντιμοι Εβραίοι, τους οποίους τιμούμε, οι οποίοι δεν είναι (και δεν θα μπορούσαν άλλωστε να είναι) Σιωνιστές, όπως και κανένας έντιμος αριστερός δεν είναι (και δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι) ρατσιστής.Το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύεται λόγω της ενδιαφέρουσας αντισιωνιστικής κριτικής του δεν εκφράζει απόλυτα τις απόψεις ΜΕΚΕΑ και ΠΔ.
Σχόλιο: Τα κείμενα πρέπει να διαβάζονται κριτικά. Το περιεχόμενο να εμπεδώνεται. Και να γίνονται οι αναγκαίοι παραλληλισμοί με αντίστοιχες ελληνικές οργανώσεις οι οποίες δεν είναι βέβαια αυτοφυείς και δεν έπεσαν από το διάστημα. «Τηλεκατευθυνόμενες» είναι.
Μετάφραση: postbezorger
Πηγή: Gilad Atzmon, «Holocaust not Hope,» (17-12-2012). http://www.gilad.co.uk/writings/holocaust-not-hope.html
Αυτή την εβδομάδα, δημοσιεύτηκε ένα νέο εβραϊκό «προοδευτικό» κείμενο το οποίο απλά πρέπει να
Αλλά είναι αστείο, αυτό είναι σίγουρο. Απλά τσεκάρετε την πρώτη πρόταση. «Πριν από πέντε χρόνια είχα την τύχη να επισκεφθεί το Άουσβιτς, στην Πολωνία, με το “Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Ολοκαυτώματος”» (Holocaust Educational Trust), γράφει ο Lowles. Δεν αστειεύομαι. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Holocaust Educational Trust (HET) είναι μια εβραϊκή υπερ-σιωνιστική ομάδα (outfit), που έχει χρεωθεί με την κατήχηση της Shoa στο Ηνωμένο Βασίλειο και, όπως ο Nick Lowles, ενδιαφέρεται μόνο για την Shoa ενός λαού και μόνο ενός. Μια επίσκεψη στο Άουσβιτς με την ΗΕΤ είναι πιθανώς τόσο κατατοπιστική όσο μια ξενάγηση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Γάζας παρέα με την Τζίπι Λίβνι (Tzipi Livni).
Ιδεολογικά και πνευματικά το βιβλίο μπορεί να κατεδαφιστεί σε μια παράγραφο. Ο Lowles και οι HOPEless συντρόφοι του δεν έχουν ιδέα τι είναι Ιστορία και τι αντιπροσωπεύει. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η γνώση μας του παρελθόντος έχει νόημα μόνο για όσο διάστημα εξελίσσεται, ότι το παρελθόν γίνεται σημαντικό μόνο όταν επανα-γράφεται, επανα-επισκέπτεται και ανα-θεωρείται. «Η Ιστορία είναι η τέχνη της αναθεώρησης.»
Εδώ είναι ένα καλό παράδειγμα. Ο όρος «εθνοκάθαρση» είναι σχετικά νέος για όλους μας και φαίνεται ότι έγινε δημοφιλής από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης γύρω στο 1992, μετά την ανακάλυψη των Βοσνιο-Σερβικών στρατοπέδων συγκέντρωση και την επακόλουθη επίθεση στο Σεράγεβο ― ήταν μόνο μετά από αυτό που οι ισραηλινοί και παλαιστίνιοι ιστορικοί ενσωμάτωσαν την έννοια της «εθνοκάθαρσης» στο λόγο τους. Σαράντα πέντε χρόνια μετά την μαζική απέλαση του γηγενούς πληθυσμού της Παλαιστίνης κατάλαβαν ότι η Παλαιστινιακή Νάκμπα ήταν απλά μια «σιωνιστική εθνοκάθαρση.» Στην πράξη, ξαναγράψαν την Παλαιστινιακή ιστορία και ξαναπαρουσίασαν τα γεγονότα μέσα σε μια ευρύτερη καθολική αφήγηση. Ξαναγράφοντας το παρελθόν είναι αυτό που κάνουν οι ιστορικοί και το ξαναγράψιμο της ιστορίας είναι αναπόφευκτο ― δεν μπορεί να σταματήσει ή να σιωπήσει, ούτε καν από μια δυσλειτουργική μονάδα Hasbara μέσα στην «Αριστερά».
Αλλά είναι κάτι περισσότερο. Για πολλές δεκαετίες η Ευρώπη βασανιζόταν από ενοχές. Αυτές οι καταστροφικές εικόνες των απελευθερωμένων στρατοπέδων και των Εβραίων επιζώντων του Ολοκαυτώματος παρέμειναν σταθερές στην Ευρωπαϊκή ηθική παράλυση. Για δεκαετίες, αυτή η ενοχή ήταν αντικείμενο εκμετάλλευσης από το Ισραήλ και τους αγγελιοφόρους του. Η Δύση παρέμεινε σιωπηλή όταν οι Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν το 1948, συγχώρησαν όταν το Ισραήλ υιοθέτησε τους ρατσιστικούς νόμους του της Επιστροφής (ούτε κατά το ελάχιστο διαφορετικούς από τους ναζιστικούς νόμους της Νυρεμβέργης), και έδειξε κατανόηση όταν το Ισραήλ επεκτάθηκε και γιορτάζε τα ρατσιστικά του συμπτώματα εις βάρος των γειτόνων της. Αλλά τώρα, όλα αυτά αλλάζουν.
Μετά από έξι δεκαετίες συνεχούς ισραηλινής κατάχρησης κάθε δυνατού ανθρώπινου δικαιώματος, αρχίζουμε να βλέπουμε ένα παλιρροϊκό κύμα δυσαρέσκειας ενάντια στη Εβραϊκή Δύναμη και το Εβραϊκό κράτος. Είναι περισσότερο από πιθανό ότι υπό το πρίσμα αυτής της αλλαγής, οι Ευρωπαίοι θα επανεξετάσουν το παρελθόν τους και θα το ξαναγράψουν. Οι Βρετανοί μπορεί να είναι επιπλέον αρκετά θαρραλέοι να δουν, για πρώτη φορά, στο δικό τους κρίσιμο ρόλο στην καταστροφή των Εβραίων της Ευρώπης. Πόσοι άνθρωποι στη Βρετανία γνωρίζουν ότι, κατά τον χρόνο που η ναζιστική Γερμανία παρενοχλούσε τους Εβραίους της, η Βρετανία έκλεισε τις πύλες της σε Εβραίους πρόσφυγες; Πόσοι άνθρωποι εδώ κατανοούν ότι η Βρετανία ήταν συνένοχη στην καταστροφή των Εβραίων της Ευρώπης;
Η σύγχρονη, ποικιλόμορφη Βρετανία, με το πιο πολύτιμο περιουσιακό της στοιχείο, την ελευθερία του λόγου, είναι ένα θαυμάσιο πράγμα ― ήρθα σε αυτή τη χώρα γιαυτό τον λόγο ― και είμαι πρόθυμος να πολεμήσω γι’ αυτό. Ο Nick Lowles και η «HOPE not hate» είναι οι εχθροί της διαφορετικότητας και της ανοχής. Θέλουν να μας κάνουν να κολλήσουμε με το Σιωνιστικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα για το Ολοκαύτωμα και το ιουδαιοκεντρικό τους όραμά για το παρελθόν, αλλά δεν έχουν καμία πιθανότητα. Το παρελθόν μας, όπως και το μέλλον μας, μας ανήκει, εννοώ σε όλους μας ― και καθώς προχωρούμε, θα επανεξετάζουμε πάντα, θα αναθεωρούμε και θα το ξαναγράφουμε. Αυτή η μορφή δραστηριότητας είναι σύμφυτη με την ανθρώπινη φύση.
το είδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου