Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Αποκάλυψη: Το FBI, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας και Ουκρανοί εθνικιστές, παρακολουθούν δημοσιογράφους και απλούς χρήστες του διαδικτύου που υποστηρίζουν την πλεύρα των Ρώσων.

 Αποκάλυψη: Το FBI, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας και Ουκρανοί εθνικιστές, παρακολουθούν δημοσιογράφους και απλούς χρήστες του διαδικτύου που υποστηρίζουν την πλεύρα των Ρώσων.

Το FBI βοηθά την Ουκρανία να λογοκρίνει τους χρήστες του Twitter και να λαμβάνει τις πληροφορίες τους, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων, αφού στείλει στο Twitter μια λίστα για λογαριασμό της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).

Έπειτα η SBU φτιάχνει μια λίστα των προσώπων που θεωρεί φιλικούς προς τη Ρωσία και αποκτάει τα προσωπικά τους στοιχεία, αποκαλύπτουν email που διέρρευσαν.

Τον Μάρτιο του 2022, ένας ειδικός πράκτορας του FBI έστειλε στο Twitter μια λίστα με λογαριασμούς της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας. Οι λογαριασμοί, έγραψε το FBI, «είναι ύποπτοι από την SBU για διάδοση ρωσικής παραπληροφόρησης». Σε συνημμένο σημείωμα, η SBU ζήτησε από το Twitter να αφαιρέσει τους λογαριασμούς και να παραδώσει τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.

«Οι στόχοι της ουκρανικής κυβέρνησης που υποστηρίζει το FBI εκτείνονται και στα μέλη των μέσων ενημέρωσης. Η λίστα SBU που παρείχε το FBI στο Twitter περιελάμβανε το όνομά μου και το προφίλ μου στο Twitter», γράφει ο

δημοσιογράφος Grayzone Άαρον Ματέ«Στην απάντησή του στο FBI, το Twitter συμφώνησε να ελέγξει τους λογαριασμούς για «αυθεντικότητα», αλλά εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη συμπερίληψη εμένα και άλλων «δημοσιογράφων».

Η προσπάθεια του FBI να απαγορεύσει λογαριασμούς Twitter κατόπιν αιτήματος της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών είναι ένα από τα πιο απροκάλυπτα αιτήματα λογοκρισίας που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα στα αρχεία Twitter, μια κρύπτη διαρροών επικοινωνιών από τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το αίτημα λογοκρισίας του FBI διαβιβάστηκε σε ένα email στις 27 Μαρτίου 2022 από τον ειδικό πράκτορα του FBI Aleksandr Kobzanets, τον Βοηθό Νομικό Ακόλουθο στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο, σε δύο στελέχη του Twitter. 

«Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας για να συζητήσουμε τη βοήθεια προς την Ουκρανία», έγραψε ο Kobzanets. «Περιλαμβάνω μια λίστα λογαριασμών που έλαβα σε διάστημα δύο εβδομάδων από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας. Αυτοί οι λογαριασμοί είναι ύποπτοι από την SBU για διάδοση παραπληροφόρησης. Για την κριτική και την εκτίμηση σας.”

Το συνημμένο έγγραφο, που συντάχθηκε από την SBU της Ουκρανίας, περιείχε 163 λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένου του δικού μου, είπε ο Άαρον (Η λίστα αριθμείται με 175, αλλά ορισμένοι λογαριασμοί έχουν δύο αντίστοιχες αριθμητικές γραμμές).

για την συνέχεια της ανάρτησης εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »