Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Αυτά τα έντομα ενέκρινε η Ε.Ε. για τις φτωχές λαϊκές μάζες, που μολύνουν το πλανήτη… (φωτο)

 Αυτά τα έντομα ενέκρινε η Ε.Ε. για τις φτωχές λαϊκές μάζες, που μολύνουν το πλανήτη… (φωτο)

Η ΕΕ ενέκρινε πέντε έντομα για βρώση για χάρη της κλιματικής αλλαγής και δήθεν για το «καλό» των ευρωπαϊκών κοινωνιών η Κοχενίλη ή Καρμινικό οξύ (E120) ήδη καταναλώνεται απο το κοινό.

Το κόκκινο χρώμα που συναντάται στα αλλαντικά, τα αναψυκτικά, τα red velvet cakes, τα παιδικά ζελεδάκια και άλλα τρόφιμα, προέρχεται από μία ουσία που ονομάζεται καρμίνη ή αλλιώς Κοχενίλη ή Καρμινικό οξύ (E120).

Η λέξη cochineal προέρχεται από τη λατινική λέξη “coccinus” που σημαίνει “κόκκινο χρώμα”. Το καρμινικό οξύ είναι μια χημική ουσία με κόκκινη απόχρωση, που παράγεται από τα θηλυκά έντομα και τα αυγά τους, του είδους Cochineal Dactylopius coccus Casta. Το Cochineal, Dactylopius coccus, είναι ένα έντομο μικρού μεγέθους, που ζει στους κάκτους nopal του γένους Opuntia, πιο γνωστή σε εμάς ως φραγκοσυκιά.

Το κόκκινο χρώμα για παράδειγμα στα παιδικά ζελεδάκια περιέχει καρμίνη που παράγεται από τα θηλυκά έντομα και

τα αυγά τους

Είναι καταχωρημένο ως πρόσθετο στη βάση δεδομένων της EFSA με την αρίθμηση Ε120 που αντιστοιχεί σε εκχύλισμα κοχίνης, καρμινικού οξέος και καρμίνης.

Μάλιστα για να πλασάρουν την εντομοφαγία με τέτοιο τρόπο ώστε να παρακάμψουν το αίσθημα «αηδίας» που νιώθουν οι καταναλωτές στο άκουσμα της διατροφής με έντομα, έχει ήδη προβλεφθεί από τις εταιρίες marketing και γι’ αυτό πρόκειται να κυκλοφορήσουν, αρχικά, σε μορφή σκόνης.

Υποτίθεται πως η εντομοφαγία θα περιορίσει την κατανάλωση κρέατος και άρα θα περιοριστεί η παραγωγή διοξείδιο του άνθρακα.

Ποια είναι τα πέντε έντομα που έχουν εγκριθεί για την πλέμπα ή άχρηστους φαγάδες που μολύνουν τον πλανήτη.

Ο οικιακός γρύλος (house cricket)

το κίτρινο αλευροσκουλήκι (yellow mealworm)

και η αποδημητική ακρίδα (migratory locus)

Στις αρχές του Ιανουαρίου 2023, ενέκρινε τη διάθεση του τέταρτου εντόμου ως τροφή, το μικρότερο αλευροσκουλήκι ή σκαθαράκι (Alphitobius diaperionus)

τη μερική διάθεση του πέμπτου εντόμου, οικιακού γρύλου (acheta domesticus) μόνο σε μορφή σκόνης, ενώ εξετάζονται ακόμη 8 αιτήσεις!

Στην ίδια ανακοίνωση, έδωσε το «πράσινο φως για» την πώληση της νέας τροφής από οικιακό γρύλο σε αποξηραμένη, σκόνη, πάστα ή κατεψυγμένη μορφή. Η τροφή αυτή προορίζεται για διάθεση στην αγορά ως συστατικό σε διάφορα προϊόντα διατροφής για τον γενικό πληθυσμό.

Έχουμε ξαναπεί μέσα απο έρευνες πως αυτές οι τροφές είναι βλαβερές για τον άνθρωπο.

Οι άνθρωποι θα μετατραπούν σε κινούμενα παράσιτα, σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη απο τον Ιούλιο του 2019: Παρασιτολογική αξιολόγηση των βρώσιμων εντόμων και του ρόλου τους στη μετάδοση παρασιτικών ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα – PMC (nih.gov)

Σε αυτό το πλαίσιο, το ακατανόητο ζήτημα είναι ο ρόλος των βρώσιμων εντόμων στη μετάδοση παρασιτικών ασθενειών που μπορεί να αποτελέσουν απειλή για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Στόχος αυτής της μελέτης ήταν να εντοπίσει και να αξιολογήσει τις αναπτυξιακές μορφές παρασίτων που αποικίζουν βρώσιμα έντομα για οικιακή εκμετάλευση και καταστήματα κατοικίδιων ζώων στην Κεντρική Ευρώπη και να προσδιορίσει τον πιθανό κίνδυνο παρασιτικών λοιμώξεων για ανθρώπους και ζώα.

Ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε την νέα διατροφή που θα αφορά… τη λαϊκή μάζα, είναι να είμαστε προσεκτικοί στο τι αγοράζουμε κοιτώντας πάντα τα συστατικά. Με αυτό τον τρόπο η εταιρίες δε θα δουν κέρδη και θα αναγκαστούν να τα αποσύρουν.

Ο λαός πρέπει να είναι κυριάρχος και να παίρνει τις αποφάσεις κι όχι αυτοί. Θα τους πολεμήσουμε εκεί που τους πονάει, στην τσέπη τους.

το είδα

1 σχόλιο:


  1. Οι γονείς που δεν συμφωνούσαν με τις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις του ανήλικου παιδιού τους στην Καβάλα,καταδικάστηκαν σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

    https://www.proininews.gr/kavala-aniliko-paidi-katiggeile-toys-goneis-toy-epeidi-antidroyn-stis-omofylofilikes-protimiseis-toy/

    https://www.tiktok.com/@legeonarios777/video/7245385491460181275


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »