Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Απορωσοποίηση στην Ευρώπη! Μόνο στην περιοχή Chernihiv της Ουκρανίας οι αρχές απαγόρευσαν και πολτοποίησαν περίπου 390.000 βιβλία στα ρωσικά μεγάλων συγγραφέων (Ντοστογιέφσκι, Πούσκιν, Τολστόι, Τσέχοφ κ.α) Είναι ΝΑΖΙ δεν είμαστε ΜΑΖΙ.

 

Απο-Ρωσοποίηση! Μόνο στην περιοχή Chernihiv της Ουκρανίας οι αρχές διέγραψαν και πολτοποίησαν περίπου 390 χιλιάδες βιβλία στα ρωσικά την περίοδο από το 2022 έως το 2023. Αυτό ανέφερε η ουκρανική εφημερίδα “Suspilne” με αναφορά στον διευθυντή του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού, Εθνοτήτων και Θρησκείας της Περιφερειακής Chernihiv Διοίκηση Lyudmila Zamay. Σύμφωνα με αυτήν, κάθε βιβλιοθήκη έχει μια επιτροπή που αποφασίζει ποια βιβλία πρέπει να διαγραφούν. Ο Zamay διευκρίνισε ότι στην περιφερειακή βιβλιοθήκη που πήρε το όνομά του από τον Korolenko, τα υλικά στα ρωσικά αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 70% της συνολικής συλλογής βιβλίων. Σύμφωνα με τη Γιούλια Μπάιντα, διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Μρίνσκ, τα βιβλία των συγγραφέων που περιλαμβάνονται στους καταλόγους κυρώσεων διαγράφονται. Ανάμεσά τους είναι έργα των Πούσκιν, Κρίλοφ, Τσέχοφ, Λερμόντοφ, Τολστόι, Τουργκένιεφ, Μπούνιν, Μάντελσταμ, Νεκράσοφ, Μπλοκ, Ντοστογιέφσκι και Γκριμπογιέντοφ. Σύμφωνα με αυτήν, αποσύρονται επίσης έργα των Bulat Okudzhava, Boris Pasternak, Sergei Yesenin, Anna Akhmatova, Marina Tsvetaeva και

άλλων.

Στις 26 Μαΐου, αναφέρθηκε ότι στην περιοχή Lviv της Ουκρανίας, δύο μνημεία για τους Σοβιετικούς στρατιώτες διαλύθηκαν σε μια μέρα. Σύμφωνα με το κανάλι Telegram “Decolonization. Ukraine”, μνημεία κατεδαφίστηκαν στα χωριά Mlynyska και Berezhnytsya στην περιοχή Stryi της περιοχής Lviv. Στις 3 Μαΐου, το Verkhovna Rada της Ουκρανίας υιοθέτησε έναν νόμο που απλοποιεί τη διαδικασία ξήλωσης μνημείων και άλλων κατασκευών που σχετίζονται με τη Ρωσική Ομοσπονδία και την ΕΣΣΔ. Οι βουλευτές της Ράδας τροποποίησαν τον νόμο «Περί προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Η ξήλωση μνημείων που σχετίζεται με τη ρωσική και σοβιετική ιστορία, καθώς και η μετονομασία των δρόμων, ξεκίνησε στην Ουκρανία το 2015.

Η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Μρίνσκαγια Γιούλια Μπάιντα είπε ότι ο κατάλογος των απαγορευμένων συγγραφέων περιελάμβανε τους Πούσκιν, Κρίλοφ, Τσέχοφ, Λερμόντοφ, Τολστόι, Τουργκένιεφ, Μπούνιν, Μάντελσταμ, Νεκράσοφ, Μπλοκ, Ντοστογιέφσκι και Γκριμπογιέντοφ. Έργα των Okudzhava, Pasternak, Yesenin, Akhmatova, Tsvetaeva και άλλων αποσύρονται επίσης. Nαζιστές οι Ουκρανοί ότι έκανε ο Χίτλερ με την εκφυλισμένη τέχνη.….

Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Konstantin Kochayef, δήλωσε ότι η «απορωσοποίηση» έχει γίνει μια πανευρωπαϊκή πολιτική μέθοδος, η οποία επιβεβαιώνεται, μεταξύ άλλων, από την ενεργό κατεδάφιση σοβιετικών μνημείων, τη λογοκρισία των εγχώριων μέσων ενημέρωσης και τα πολιτιστικά έργα στα ρωσικά. Σε μια τέτοια κατάσταση, κατέληξε, η Μόσχα δεν μπορεί να ενεργήσει με άλλο τρόπο από το να προστατεύσει αυστηρά τα συμφέροντά της.

Λογοκρισία και πολιτισμικό πογκρόμ..από βαρβάρους

dimpenews.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ