Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Φάκελος μεταλλαγμένα τρόφιμα! SOS για την υγεία μας

Για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, γνωστά και ως μεταλλαγμένα μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο φυσικοπαθητικός, Μάριος Δημόπουλος.

«H Monsado, όπως ξέρετε, εξαγοράστηκε από την Bayer το 2016 αν θυμάμαι καλά. Έτσι, παρότι η Ευρώπη είχε μια αντίσταση απέναντι στην αμερικανική αγορά με τα μεταλλαγμένα, με αυτή την τελευταία εξέλιξη, θα ανοίξει ο ασκός του αιόλου με μονοκαλλιέργειες με βάση τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Δημόπουλος για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα, προτού ορίσει τα “μεταλλαγμένα τρόφιμα”: «Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα διαφέρουν από τα άλλα τρόφιμα. Η Γενετική Μηχανική επιτρέπει για πρώτη φορά ξένα γονίδια, βακτηριακούς και ιϊκοούς φορείς, ιϊκούς παραγωγής και συστήματα αντιβιοτικών να κατασκευαστούν σε τρόφιμα. Για να το πούμε πολύ απλά, η επιστήμη της Γενετικής Μηχανικής έχει επιτρέψει την εισαγωγή γονιδίων σκορπιού σε ντομάτα, για παράδειγμα, ή σε καλαμπόκι, γονιδίων ψαριού σε φράουλα, γονιδίων αρουραίου σε μαρούλι και ούτω καθεξής. Πολλά από αυτά, βέβαια, βρίσκονται μόνο σε επίπεδο πειραματικό, όμως είναι και αρκετά τρόφιμα, όπως η σόγια, το καλαμπόκι, η ελαιοκράμβη γενετικά τροποποιημένα σε μεγάλο βαθμό».

«Μου θύμισε η όλη προσπάθεια εισαγωγής των μεταλλαγμένων στην διατροφική αλυσίδα το τι συνέβαινε με την κόβιντ και τα εμβόλια. Δηλαδή, χωρίς να έχουν μελέτες ασφάλειας, προσπαθούσαν οι

εταιρίες βιοτεχνολογίας, όντας σε επαφή με κυβερνήσεις για να προωθήσουν τα προϊόντα τους και πληρωμένους επιστήμονες για να εκδίδουν δήθεν μελέτες ασφαλείας και οι επιστήμονες που απεδείκνυαν το αντίθετο διώκονταν, λοιδορούνταν κλπ», επισήμανε ο ίδιος, κάνοντας τον παραλληλισμό στην προσπάθεια επιβολής τόσο των μεταλλαγμένων τροφίμων, όσο και των εμβολίων στην περίπτωση της πανδημίας.

Επίσης, ο κ. Δημόπουλος έκανε αναφορά σε προσπάθεια απόκρυψης των μελετών που δείχνουν τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων στην ανθρώπινη υγεία, χρησιμοποιώντας μια ιστορία από το παρελθόν: «Πριν από πολλά χρόνια, ένας βιολόγος, τροποποιούσε το DNA μιας πατάτας, έτσι ώστε να κάνει κάτι που καμιά πατάτα δεν είχε τότε, να παράγει το δικό της φυτοφάρμακο, μια λεκτίνη, μη τοξική για τον άνθρωπο, η οποία είχε δοκιμαστεί προηγουμένως σε ποντίκια. Διαπίστωσε, λοιπόν, ότι οι ποντικοί στους οποίους είχαν δοθεί γενετικά τροποποιημένες πατάτες πάθαιναν βλάβες του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Σε σύγκριση με τους ποντικούς που ταΐζονταν με μη γενετικά τροποποιημένα τροφή για λόγους ελέγχου. Μερικά από τα ποντίκια της πρώτης κατηγορίας είχαν λιγότερο ανεπτυγμένο εγκέφαλο, μικρότερο εγκέφαλο, ήπαρ και όρχεις. Κάποιοι εμφάνιζαν μερική ατροφία του ήπατος κλπ. Και τελικά οι βλάβες δεν είχαν προέλθει από την λεκτίνη, αλλά από τις διαδικασίες της γενετικής μηχανικής. Ο οργανισμός στον οποίο άνηκε ο βιολόγος δέχτηκε επιθέσεις από την βρετανική κυβέρνηση, απ’ την Monsado για να αποσύρει την έρευνά του, να μη τη δημοσιεύσει».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί σήμανση των προϊόντων που έχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, αλλά το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από χώα που τρέφονται με γενετικά τροποποιημένες τροφές δεν είναι απαραίτητο να φέρουν σήμανση. Σε σχέση με την Αμερική, είμαστε τυχεροί, γιατί εκεί έχουν την αυξητική ορμόνη που χορηγείται στα βοοειδή, τις αγελάδες και στο 70% πολλών τροφίμων που έχουν εκεί δεν επιτρέπουν τη σήμανση, διότι δε συμφέρει τις εταιρίες βιοτεχνολογίας», τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

Ολοκληρώνοντας, πρότεινε μερικές εναλλακτικές λύσεις στους ακροατές, ώστε να περιορίσουν, όσο περισσότερο γίνεται τα μεταλλαγμένα τρόφιμα: «Καταρχήν, να αποφεύγουμε τα κατεργασμένα τρόφιμα, που περιέχουν σόγια ή καλαμπόκι. Σοκολάτες, μπισκότα, προϊόντα που περιέχουν σογιέλαιο, μαργαρίνες, τα φυστικοβούτυρα, για παράδειγμα. Ένας πολύ ασφαλής τρόπος, αλλά λίγο πιο ακριβός, είναι τα βιολογικά τρόφιμα. Ένας περισσότερο οικονομικός τρόπος για βιολογικά προϊόντα είναι οι βιολογικές λαϊκές. Από τα προϊόντα αρτοποιίας, αποφεύγετε εκείνα που γράφουν ότι περιέχουν βελτιωτικά αλεύρων. Ορισμένα ένζυμα, όπως η α-αμυλάση, είναι γενετικά κατασκευασμένα. Επίσης, τα τρόφιμα γενικότερα που εισάγονται από την Αμερική και τον Καναδά, είναι γενικώς ύποπτα, επειδή αυτές οι χώρες έχουν ασπαστεί τις τεχνολογίες της γενετικής τροποποίησης».

«Από τις βιταμίνες πρέπει να προσέχουμε τις βιταμίνες που αγοράζουμε από ένα φαρμακείο, που προστίθενται σε διάφορα. Η πιο ύποπτη είναι η βιταμίνη C, η οποία παρασκευάζεται από καλαμπόκι, στην πλειοψηφία του γενετικά τροποποιημένο», υπογράμμισε.

focusfm.gr

1 σχόλιο:

  1. 🪳🍽Ρίχνοντας μια ματιά στη σύνθεση των εντομοτροφίμων,μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ότι μεταξύ άλλων περιέχουν στο ένα κιλό: χιλιοστόγραμμα τέφρας,μόλυβδο, κάδμιο,διοξίνες αλλά και κυάνιο ίσο ή λιγότερο απο 5mg! (Φώτο) 1/2

    https://twitter.com/mdenaxa/status/1618357704472563712?cxt=HHwWgMDU6b_wx_UsAAAA

    ============
    Πληροφοριακά, το κυάνιο είναι ένα δηλητήριο του οποίου η κατάποση μιας δόσης μεταξύ 0,5 και 3,5 χιλιοστογραμμων ανά κιλό, μπορεί να αποβεί θανατηφόρα, δηλαδή μεταξύ 0,03 και 0,2 γραμμαρίων για ένα άτομο 60 κιλών, σύμφωνα με την Figaro! 2/2
    https:// sante.lefigaro.fr/.../pour-evite r-l-intoxication
    .
    https://pbs.twimg.com/media/FnWPlejX0AArrBG?format=jpg&name=large
    =====


    «Αυτή η εντομοσκόνη απο το Βιετνάμ δεν είναι υγιής κ βιώσιμη ακόμα κ η Κομισιόν που παραδόθηκε στα λόμπι κατά της κρεατοφαγίας,δεν εγγυάται την απουσία υγειονομικών προβλημάτων.Δεν μπορούμε να δίνουμε στους Γάλλους να τρώνε έντομα εν αγνοία τους!»Λοράν Ντιπλόμπ Γερουσιαστής 👇

    https://twitter.com/mdenaxa/status/1618609116787924998?cxt=HHwWjIDTxc-auvYsAAAA

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »