Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Έφτασαν οι πρώτοι 1.000 μουσουλμάνοι έποικοι για το 2023 σε νησιά και Έβρο – 1.590 ευρώ από το κράτος για κάθε ασυνόδευτο «ανήλικο»

 Ειδικό κονδύλι για στέγαση και επίπλωση των διαμερισμάτων

Έφτασαν στην Ελλάδα οι 1.000  πρώτοι μουσουλμάνοι έποικοι για το 2023. Οι αφίξεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα κατανέμονται ως εξής:

Λέσβος: 310

Χίος: 43

Σάμος: 205

Λέρος: 110

Κως: 273

Ρόδος: 22

Έβρος: 169

Το σύνολο των αλλοδαπών μουσουλμάνων ανέρχεται στα 1.132 άτομα.

Όλοι τους βρίσκονται στα κατά τόπους Κέντρα Παραμονής και Προεγκατάστασης Αλλοδαπών. Θα οδηγηθούν  στην Αττική για τα περαιτέρω. Απελάσεις δεν πρόκειται να γίνουν καθώς είναι  αντίθετες με τον  υφιστάμενο προγραμματισμό.

Ασφαλώς οι πραγματικοί αριθμοί των παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών μουσουλμάνων είναι κατά πολύ μεγαλύτεροι, καθώς πρόκειται μόνο για τις περιπτώσεις οι οποίες εντοπίστηκαν και

συνοδεύτηκαν από τις αρχές (λιμενικό, Αστυνομία).

1.590 ευρώ για 500 «ανήλικους» μουσουλμάνους

Με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ επιχορηγεί το υπουργείο «Μετανάστευσης και Ασύλου» την ημιαυτόνομη διαβίωση 500 ασυνόδευτων «ανηλίκων» 16 ετών και άνω (δεν διευκρινίζεται η οροφή)  σε «εποπτευόμενα» διαμερίσματα στη χώρα.

 Η επιδότηση της ημιαυτόνομης διαβίωσης κάθε ανηλίκου κυμαίνεται μεταξύ 1.350 έως 1.590 ευρώ το μήνα ανάλογα με την περιοχή του διαμερίσματος, στο οποίο φιλοξενείται, ενώ το αρμόδιο υπουργείο χρηματοδοτεί και με το ποσό των 4.400 ευρώ την επίπλωση κάθε διαμερίσματος.

Ωφελούμενοι από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ασυνόδευτοι «ανήλικοι», οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και οι οποίοι είναι αιτούντες ή δικαιούχοι διεθνούς προστασίας ή κάτοχοι άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ή πρόσωπα των οποίων η υπόθεση έχει παραπεμφθεί από τις αρμόδιες αρχές για χορήγηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν την ικανότητα αυτοσυντήρησης, αυτοεξυπηρέτησης και ανάληψης περαιτέρω ευθυνών καθώς και να έχουν παραμείνει για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών σε ΚΕΠΠΑ.

Οι παροχές και υπηρεσίες φιλοξενίας περιλαμβάνουν κατ’ελάχιστον σίτιση, διερμηνεία, υλικές παροχές, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, υγιεινή και καθαριότητα, υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νομική συμβουλευτική μέσω του κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού των φορέων λειτουργίας των εποπτευόμενων διαμερισμάτων.

Κάθε εποπτευόμενο διαμέρισμα δεν μπορεί να φιλοξενεί περισσότερους από 4 ασυνόδευτους «ανήλικους» ενώ κάθε Μονάδα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης (τουλάχιστον 3 και κατά μέγιστο 5 εποπτευόμενα διαμερίσματα) θα υποστηρίζεται από συντονιστή μονάδας, κοινωνικό λειτουργό και φροντιστή.

Ειδική μνεία  γίνεται στις πολιτισμικές, γλωσσικές και εκπαιδευτικές «ανάγκες» των φιλοξενουμένων.

Οι ανάγκες αυτές μπορεί να ποικίλουν και για αυτό το λόγο, το  προσωπικό των εποπτευόμενων διαμερισμάτων θα είναι κατάλληλα καταρτισμένο, για να τις ικανοποιεί.2 σχόλια:

 1. Τί περιμένουμε για να ξυπνήσουμε αλήθεια;
  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ............ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΈΤΑΙ

  https://www.tiktok.com/@0pontoszeiakoma/video/7187811090397416709

  AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

  ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ Η` ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣ ΔΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
  και AΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΛΙΓΟ.
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ(ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ)

  Προεκλογική συνάντηση τουρκοφρόνων μειονοτικών ταγών στις 03/09/2007 στο χωριό Ζυγός
  Μίλησαν μεταξύ άλλων ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” και δημοσιογράφος της προξενοφυλλάδας “Γκιουντέμ” Οζάν Αχμέτογλου, ο υποψήφιος -και εκλεγείς- βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ γιατρός βοήθειά μας Τσετίν Μάντατζη και το αγαπημένο παιδί των αθηναϊκών και όχι μόνο μίντια, προνομιακός συνομιλητής της ψευτοεκσυγχρονιστικής πολυπολιτισμικής πομφόλυγας Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ.

  Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε όσους εξακολουθούν να θεωρούν ειδυλλιακή την κατάσταση στην περιοχή μας.

  Ο κύριος Ντεντέ και οι γκιαούρηδες
  https://www.youtube.com/watch?v=m2sQpLea9EU
  …..
  Ο κύριος Ντεντέ και οι γκιαούρηδες
  https://antifonitis.gr/online/542
  ===============
  ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΒΡΟΥ 2

  https://www.youtube.com/watch?v=Fhr4Pr7en24
  …..
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ: Πολιτική για τα πανηγύρια

  https://antifonitis.gr/online/437

  AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ