Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Επίσημα εγκεκριμένο από την ΕΕ: Τέσσερα είδη εντόμων επεξεργάζονται στο φαγητό σας

 Επίσημα εγκεκριμένο από την ΕΕ: Τέσσερα είδη εντόμων επεξεργάζονται στο φαγητό σας

Επίσημα εγκεκριμένο από την ΕΕ: Τέσσερα είδη εντόμων επεξεργάζονται στο φαγητό σας

Οι πολίτες της ΕΕ που δεν θέλουν να τρώνε άθελά τους έντομα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί: Η Επιτροπή της ΕΕ έχει ήδη εγκρίνει τέσσερα είδη εντόμων σε διάφορες μορφές ως «βρώσιμα έντομα».


Η πιο πρόσφατη έγκριση χρονολογείται από τις 5 Ιανουαρίου: Μετά από σκουλήκια γεύματος, ακρίδες και γρύλους, το σκαθάρι μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό σε τρόφιμα όπως ψωμί, σούπες, ζυμαρικά, σνακ, φυστικοβούτυρο και προϊόντα σοκολάτας, αναφέρει η Free West Media.

Το αλευροσκουλήκι έλαβε την πρώτη έγκριση για το λεγόμενο «βρώσιμο έντομο» τον Ιούνιο του 2021: ο εκτελεστικός κανονισμός 2021/822 της Επιτροπής της ΕΕ ενέκρινε τη διάθεση στην αγορά αποξηραμένων προνυμφών Tenebrio molitor (σκαθάρι αλευριού) ως «νέο τρόφιμο».

Ο όμιλος SAS EAP από τη Γαλλία υπέβαλε την αίτηση και επιτρέπεται να εμπορεύεται το αλευροσκουλήκι στην Ένωση. Μπορεί να πωληθεί μόνο του ή με μέγιστη περιεκτικότητα 10 γραμμαρίων σε προϊόντα πρωτεΐνης, μπισκότα, σε πιάτα με βάση τα όσπρια και ζυμαρικά.

Εάν χρησιμοποιούνται έντομα, η συσκευασία του τροφίμου πρέπει να υποδεικνύει ότι

η κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα με γνωστές αλλεργίες στα μαλάκια και στα υποπροϊόντα.

Τον Νοέμβριο του 2021, το δεύτερο «βρώσιμο έντομο» εγκρίθηκε με τον Εκτελεστικό Κανονισμό 2021/1975: Το «Fair Insects BV» από την Ολλανδία και έκτοτε επιτρέπεται να εμπορεύεται κατεψυγμένο, αποξηραμένο και κονιοποιημένο Locusta migratoria (μεταναστευτικές ακρίδες) στην ΕΕ.

Ανάλογα με τη μορφή επεξεργασίας, οι ακρίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικά σε διαφορετικές μέγιστες ποσότητες σε προϊόντα όπως τα επεξεργασμένα προϊόντα πατάτας. Πιάτα με βάση τα όσπρια και προϊόντα με βάση τα ζυμαρικά, υποκατάστατα κρέατος, σούπες και συμπυκνώματα σούπας, όσπρια και λαχανικά σε κονσέρβες/κατσαρόλες, σαλάτες, ποτά τύπου μπύρας, μείγματα αλκοολούχων ποτών, προϊόντα σοκολάτας, κατεψυγμένα προϊόντα με βάση το γάλα που έχουν υποστεί ζύμωση, αλλαντικά.

Από το 2022 και το 2023 αντίστοιχα, ο σπιτικός γρύλος το Acheta domesticus έχει επιτραπεί σε διάφορες μορφές επεξεργασίας. Ο εκτελεστικός κανονισμός 2022/188 επιτρέπει τη χρήση σε κατεψυγμένη, αποξηραμένη και σκόνη. Το αίτημα ήρθε και πάλι από την “Fair Insects BV”. Ο σπιτικός γρύλος, όπως και οι ακρίδες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παρόμοια τρόφιμα.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »