Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Το CNN ισχυρίζεται ότι η θερινή ώρα είναι «ρατσιστική» επειδή οι λευκοί κοιμούνται περισσότερο τη νύχτα

 Το CNN ισχυρίζεται ότι η θερινή ώρα είναι «ρατσιστική» επειδή οι λευκοί κοιμούνται περισσότερο τη νύχτα

Το CNN υποτίθεται είχε γυρίσει σελίδα μετά την άφιξη του νέου διευθύνοντος συμβούλου Chris Licht, αλλά σύμφωνα με την νέα ιστορία μπορεί κανείς να καταλάβει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και παραμένει το πιο γελοίο όνομα στο τομέα των ειδήσεων.

Μπορεί να ακούγεται τελείως παλαβό αλλα έχει σταματήσει να μας κάνει έκπληξη… Στο άρθρο , η δημοσιογράφος του CNN, Jacqueline Howard, υποστηρίζει ότι η θερινή ώρα είναι μέρος του υποτιθέμενου «δομικού ρατσισμού» της Αμερικής.

Η Howard επιμένει ότι η πρακτική της αλλαγής των ρολογιών δύο φορές το χρόνο είναι απόδειξη του αμερικανικού «συστημικού ρατσισμού» επειδή, όπως ισχυρίζεται, έχει «δυσανάλογη επίδραση στις έγχρωμες κοινότητες».

Το άρθρο έχει τίτλο«Η θερινή ώρα ρίχνει φως στον δυσανάλογο αντίκτυπο της έλλειψης ύπνου στις έγχρωμες κοινότητες».

«Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες γύρισαν τα ρολόγια μία ώρα πίσω αυτόν τον μήνα για να παρατηρήσουν το τέλος της θερινής ώρας, πολλοί άνθρωποι κοιμήθηκαν λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο – αλλά κάποιοι όχι τόσο όσο άλλοι» , ξεκινά το άρθρο…

«Ολοένα αυξανόμενα στοιχεία δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου και

οι διαταραχές ύπνου, όπως η αποφρακτική άπνοια ύπνου, παραμένουν πιο διαδεδομένες σε κοινότητες μαύρων, ασιατών και ισπανόφωνων ή λατίνων, και αυτές οι ανισότητες μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμες επιζήμιες συνέπειες για τη σωματική τους υγεία, ακόμη και αυξάνοντας τον κίνδυνο ορισμένων χρόνιων ασθενειών», υποστηρίζει

Το άρθρο έχει τίτλο: «Η θερινή ώρα ρίχνει φως στον δυσανάλογο αντίκτυπο της έλλειψης ύπνου στις έγχρωμες κοινότητες».

«Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες γύρισαν τα ρολόγια μία ώρα πίσω αυτόν τον μήνα για να παρατηρήσουν το τέλος της θερινής ώρας, πολλοί άνθρωποι κοιμήθηκαν λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο – αλλά κάποιοι όχι τόσο όσο άλλοι» , ξεκινά το άρθρο.

«Ολοένα αυξανόμενα στοιχεία δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου και οι διαταραχές ύπνου, όπως η αποφρακτική άπνοια ύπνου, παραμένουν πιο διαδεδομένες σε κοινότητες μαύρων, ασιατών και ισπανόφωνων ή λατίνων, και αυτές οι ανισότητες μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμες επιζήμιες συνέπειες για τη σωματική υγεία, ακόμη και αυξάνοντας τον κίνδυνο ορισμένων χρόνιων ασθενειών», υποστηρίζει η Howard.

Η Χάουαρντ περιλαμβάνει ένα απόσπασμα από την Chandra Jackson – ερευνητή και επιδημιολόγο του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας.

«Ο κακός ύπνος σχετίζεται με μια σειρά από κακά αποτελέσματα υγείας, όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση, ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ορισμένοι καρκίνοι, συμπεριλαμβανομένου του μαστού και του παχέος εντέρου», είπε η Τζάκσον, η οποία έχει μελετήσει τις φυλετικές και εθνοτικές ανισότητες στον ύπνο…

Η ερευνήτρια Chandra Jackson μπερδεύει κάπως τα πράγματα καθώς αναφέρεται στους θανάτους του 2020 από πυροβολισμούς της εγγονής του Μπρέόνα Τέιλορ και του Τζορτζ Φλόιντ επειδή πυροβολήθηκαν όταν κοιμόντουσαν.

«Πολλά από αυτά τα αποτελέσματα υγείας είναι πιο διαδεδομένα στον μαύρο πληθυσμό».

Η Χάουαρντ συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι «οι έγχρωμοι φαίνεται να βιώνουν δυσανάλογα» ανισότητες στην υγεία του ύπνου σε σύγκριση με τους λευκούς.

Χωρίς να αναφέρει πηγή ή να παρέχει στοιχεία, η Χάουαρντ δηλώνει ότι οι έγχρωμοι υποφέρουν από ανισότητες ύπνου επειδή «πιστεύεται ότι οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα κοινωνικά συστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Το άρθρο ισχυρίζεται ότι «πολλοί κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί καθοριστικοί παράγοντες της υγείας» , όπως οι συνθήκες διαβίωσης και τα προγράμματα εργασίας που δεν ευνοούν έναν ποιοτικό νυχτερινό ύπνο, μπορεί να προκληθούν από «ιστορικές και επίμονες μορφές δομικού ρατσισμού».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »