Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Από την Δικτατορία των μεν στην Δικτατορία των δε

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Κουτσούμπας στο παρακάτω βίντεο μιλάει για την εφαρμογή της δικτατορία του προλεταριάτου στην Ελλάδα.

Για να δούμε τα περί ισότητος, δημοκρατίας, δικτατορίας κ.α.




Τι μας είπε στο βίντεο ο Κουτσούμπας;

1. το ΚΚΕ είναι το κόμμα της εργατικής τάξης

2. Η τάξη αυτή έχει ιστορική αποστολή να ηγηθεί με επανάσταση προς την Σοσιαλιστική - Κομμουνιστική κοινωνία

3. το ΚΚΕ έχει ελλείψεις παρόλα αυτά δεν εγκατέλειψε ποτέ τον στόχο του τον Σοσιαλισμό

4. δεν αποκήρυξε ποτέ την Ταξική πάλη και την Σοσιαλιστική επανάσταση

5. με σοσιαλιστική επανάσταση θα ρίξουν την δικτατορία των εκμεταλλευτών (μειοψηφία αστικής τάξης) και θα την αντικαταστήσουν με την δικτατορία της πλειοψηφίας

6. η πλειοψηφία αυτή είναι το προλεταριάτο

ερωτήσεις


1. από που και ως που η ταύτιση ΚΚΕ και εργατών; Γιατί ντε και καλά οι εργάτες πρέπει να ανήκουν στο ΚΚΕ;

2. α) η τάξη αυτή να ηγηθεί σε ποιους ακριβώς;

β) Σοσιαλισμός - Κομμουνισμός όπου επιβλήθηκε το προλεταριάτο λύσσαξε στην πείνα

3. ποιες και τι είδους ελλείψεις;

4. τέθηκε ποτέ ερώτημα για τέτοιου είδους αποκηρύξεις;

5. από την δικτατορία των λίγων κακών θα περάσουμε στην δικτατορία των καλών πολλών

6. οι εργάτες της Ελλάδος είναι το 4% που πήρε το ΚΚΕ; τι σόι πλειοψηφία είναι αυτή;


παρατηρήσεις

1. Προπαγανδιστική τεχνική ταυτίσεως εργατών με το μαντρί

2. η τάξη ηγείται του Κουτσούμπα ή ο Κουτσούμας της τάξης, γιατί στο βήμα δεν είναι η τάξη αλλά ο Κουτσούμπας

3. μάλλον της πλειοψηφίας...

4. οι δεξιοί πάντοτε γονιμοποιούσαν το έδαφος για την ύπαρξη του Κομμουνισμού

5. όπως παράδειγμα του Λένιν και Στάλιν (πλειοψηφία;), που όταν ο λαός διαφωνούσε (μειοψηφία;) στην πείνα και την εξαθλίωση τον αυτοκτονούσανε

6. Προπαγανδιστική τεχνική ψευδαισθήσεως ότι το προλεταριάτο θα αποφασίζει

εν ολίγοις λέει από την δικτατορία των λίγων κακών να περάσουμε στην δικτατορία των πολλών καλών... Από πότε όμως οι πολλοί είναι καλοί μόνο και μόνο επειδή είναι πολλοί; η ποσότητα σημαίνει αναγκαστικά και ποιότητα;

Το βασικότερο όμως ερώτημα είναι... θα κάνουν κουμάντο οι πολλοί ή μήπως θα κάνουν κάποιοι λίγοι που ηγούνται των πολλών;

Ας αφήσουμε τα λόγια ενός ανθρώπου που ασχολήθηκε με την ψυχολογία των μαζών να δώσει τις απαντήσεις του. Δεν είναι άλλος από τον Gustave Le Bon:

"...Η δύναμη των λέξεων βρίσκεται στις εικόνες που ανακλούν, και είναι απολύτως ανεξάρτητη από την πραγματική τους σημασία. Αυτές των οποίων το νόημα είναι πιο άσχημα καθορισμένο (=αόριστες με τέτοιο τρόπο που να δημιουργούν παρερμηνείες), έχουν ενίοτε την μεγαλύτερη επίδραση στις μάζες. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα είναι οι όροι "δημοκρατία", "σοσιαλισμός", "ισότητα", "ελευθερία".

Μια δύναμη πραγματικά μαγική συνδέεται με τις μικρές τους συλλαβές σαν αυτές να περιείχαν την λύση των προβλημάτων. Οι Μάζες συνθέτουν ποικίλες ασυνείδητες επιθυμίες και την ελπίδα πραγμάτωσης τους"

Gustave Le Bon - "Η ψυχολογία των Μαζών" σελ. 94

"...Οι Πολιτισμοί μέχρι σήμερα δημιουργήθηκαν και διευθύνθηκαν από μια μικρή πνευματική αριστοκρατία, ποτέ από μάζες. Αυτές (οι μάζες) δεν έχουν δύναμη παρά για να καταστρέφουν. Η κυριαρχία τους αντιπροσωπεύει πάντα μια φάση αταξίας. Ένας Πολιτισμός περιλαμβάνει σταθερούς κανόνες, μια πειθαρχία, το πέρασμα από το ενστικτώδες στο Λογικό, την πρόβλεψη για το μέλλον, καταστάσεις τελείως απρόσιτες στις μάζες"

Gustave Le Bon - "Η ψυχολογία των Μαζών" σελ. 21


"...ας αφήσουμε την Λογική στους Φιλοσόφους και ας μην της ζητούμε πολύ να παρεμβαίνει στην διακυβέρνηση των μαζών"

Gustave Le Bon - "Η ψυχολογία των Μαζών" σελ. 105


"...Η ιστορία διδάσκει ότι την στιγμή που η ηθική -ο οπλισμός μιας κοινωνίας- έχασε την την δύναμη της, η τελική διάλυση επιτελείται από αυτούς τους ασυνείδητους και κτηνώδης όχλους που δικαίως χαρακτηρίστηκαν Βάρβαροι"

Gustave Le Bon - "Η ψυχολογία των Μαζών" σελ. 21



"...Ας είμαστε καρτερικοί για να υποστούμε την βασιλεία των μαζών, αφού χέρια απρονόητα (απρονόητα ή πονηρά;) ανέτρεψαν διαδοχικά όλα τα κιγκλιδώματα που μπορούσαν να τους οριοθετήσουν"

Gustave Le Bon - "Η ψυχολογία των Μαζών" σελ. 21



Τελικά οι λίγοι κακοί εκμεταλλευτές έχουν διαφορά από τους λίγους που διοικούν τους πολλούς;



Τα παραπάνω λόγια του αναλυτή της ψυχολογίας των μαζών Gustave Le Bon είναι περιγραφή μιας πραγματικότητος, περιγραφή του αποτελέσματος. Όμως, 2.500 χρόνια νωρίτερα, ο Σωκράτης, ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης μας δίνουν τα κλειδιά των αιτιών αυτής της πραγματικότητος στα κείμενα τους, ειδικά ο Πλάτων στο πολυεπίπεδο έργο "Πολιτεία" όπου περιγράφει την ιδανική Πολιτεία, μια Πολιτεία που είναι ταυτόχρονα ο ίδιος ο άνθρωπος (ψυχή και σώμα).

Ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του παρατηρεί ότι κάποιοι εκ φύσεως διαθέτουν διάνοια* οπότε μπορούν να προβλέπουν, ενώ κάποιοι άλλοι δεν διαθέτουν διάνοια και δεν μπορούν να προβλέψουν. Αυτοί που διαθέτουν πρέπει να άρχουν για το καλό του συνόλου, κάτι ανάλογο αυτού που ανέφερε νωρίτερα ο Σωκράτης στην Πλατωνική Πολιτεία περί Φυλάκων. Σήμερα οι πονηροί αφού γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την ψυχολογία των μαζών, δίνουν υποτιθέμενη κυριαρχία στον λαό δηλαδή σε αυτούς που ΔΕΝ μπορούν να προβλέψουν (δημοκρατία - οχλοκρατία) και τους οδηγούν εκεί που θέλουν οι ίδιοι παρασέρνοντας το σύνολο στον όλεθρο. Αναλυτικότατο άρθρο επί του θέματος ψευδοελευθερίας ΕΔΩ


Ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του λέει ότι η άκρατη δημοκρατία είναι τυραννία και συγκαταλέγει την δημοκρατία στα παρεκβατικά πολιτεύματα καθόσον ένα τμήμα του συνόλου (αδιάφορα αν αυτό είναι το μεγαλύτερο τμήμα - πλειοψηφία), κοιτάζει το δικό του συμφέρον και όχι του συνόλου πράγμα που αποκλείει την προσέγγιση του ΕΥ ΖΗΝ. Απόλυτη απόδειξη το σοσιαλιστικό "μαζί τα φάγαμε"... το πραγματικό είναι "εμείς δανειστήκαμε, αυτοί τα φάγανε, όλοι μαζί τα πληρώνουμε"

Όσον αφορά την ισότητα ο Αριστοτέλης συνεχίζοντας λέει ότι δεν υπάρχει κάτι πιο άνισο από την ίση αντιμετώπιση του άνισου, ο λόγος απλός επειδή η εξίσωση γίνεται πάντα προς τα κάτω αποκλείοντας έτσι το ΕΥ. Η ισότις ισχύει μεταξύ των ίσων, είναι έγκλημα να εξισώνουμε τους ίσους με τους άνισους, δηλαδή αν κάποιος γνωρίζει 10 πράγματα και κάποιος άλλος επίσης 10 είναι ίσοι μεταξύ τους, όμως αυτοί οι δύο είναι άνισοι σε σχέση με κάποιον τρίτο που γνωρίζει 50. Επειδή αυτό είναι φυσικός νόμος (ανώτερος από εμάς) και το γνωρίζουν πολύ καλά οι ηγέτες των "δημοκρατικών" θεωριών και κομμάτων, για να κάνουν την δουλειά τους χρησιμοποιούν μια εξεζητημένη τεχνική προπαγάνδας την οποία ονομάζουν "'ηγέτες μεταξύ ίσων", διεισδύουν μέσα στην ψυχολογία των μαζών και τους πείθουν να ακολουθήσουν πιστά τον "ίσο"... γι αυτό και το ΚΚΕ τον εκάστοτε αρχηγό της δεν τον ονομάζει αρχηγό αλλά Γενικό Γραμματέα.

Ο Μάρξ μιλάει για ισότητα ενώ την ίδια στιγμή καλεί τον κόσμο να ακολουθήσει τις προσωπικές του θεωρίες... εκ φύσεως ανισότις αφού ο ένας λέει και οι πολλοί ακολουθούν.


Η εξουσία πάντα εκτελείται είτε από έναν είτε από λίγους είτε από πολλούς, έτσι ο Αριστοτέλης ονομάζει Πολιτεύματα την Βασιλεία (ένας), Αριστοκρατία (λίγοι), Πολιτεία (πολλοί) ενώ παρεκβάσεις την Τυραννία (ένας), Ολιγαρχία (λίγοι), Δημοκρατία (πολλοί). Οι διαφορά είναι ότι τα μεν χρησιμοποιούν την εξουσία υπέρ του συνολικού καλού ενώ τα δε μόνο για τον εαυτό τους. Δικτατορία είναι επιβολή εξουσίας δια της βίας ΠΑΝΤΑ από λίγους οι οποίοι χρησιμοποιούν πολλούς, το θέμα είναι αν η εξουσία θα ωφελήσει το σύνολο ή όχι. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι η Δικτατορία του Προλεταριάτου ωφέλησε τους Τυρράνους ενώ η Δικτατορία π.χ. του Παπαδόπουλου το σύνολο (ακόμα και τους κομμουνιστές τους οποίους -όχι όλους- αρχικά απομόνωσε μέχρι να γίνει το κωλοχανείο Κράτος και μετά τους ενέταξε πίσω ενώ θα μπορούσε να τους είχε σκοτώσει όλους) αποδείξεις ΕΔΩ.


* διάνοια: οι αρχαίοι πρόγονοι μας δεν ονόμαζαν διάνοιες αυτούς που σήμερα θα λέγαμε ότι έχουν Πανεπιστημιακό πτυχίο. Το πτυχίο σε αντιστοιχία το ονόμαζαν "πολυμάθεια" και τους πτυχιούχους "πολυμαθείς". Ο Σωκράτης στο Πλατωνικό έργο "Πολιτεία" λέει ότι αν οι επιστήμες δεν έχουν σαν βάση την φιλοσοφία είναι και άκυρες αλλά και επικίνδυνες. Διάνοια λοιπόν είναι ένα συγκεκριμένο λογισμικό και το χαρτί πανεπιστημίου πολυμάθεια δεδομένων. Η πολυμάθεια μπορεί να οδηγήσει στην διάνοια, είναι μια καλή προϋπόθεση αλλά δεν οδηγεί αναγκαστικά εκεί. Απλή απόδειξη των λεγομένων τους είναι ότι σήμερα το κράτος το διοικούν άνθρωποι με πανεπιστημιακά πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά αλλά η αποτυχία είναι πια ολοφάνερη, δεν προβλέψανε δεν έχουν διάνοια. Ένα ακόμα παράδειγμα που ακουμπάει όλους είναι οι ιατροί, ενώ είναι πολυμαθείς πολλές φορές κάνουν λάθος διαγνώσεις. Αιτία η έλλειψη φιλοσοφίας.


Ο Σωκράτης στην Πλατωνική Πολιτεία το θέτει ως εξής: η παιδεία δίνει την ορθή σκέψη (Λογική), + τα δεδομένα (data) φτάνουμε στην Γνώση, πολλή γνώση = Σοφία. Φυσικά παιδεία ΔΕΝ είναι να ξέρουμε να διαβάζουμε και να μετράμε, ούτε κάποια επιστημονική εξειδίκευση που νομίζουν πολλοί, παιδεία είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Σωκράτης μας μαθαίνει τον πηγαίο και αντικειμενικό τρόπο σκέψεως, μας φανερώνει τα κομμάτια της σύνθεσης που απαρτίζουν την Λογική, και όταν φτάσουμε σε αυτήν θα είμαστε ικανοί να αποκωδικοποιήσουμε τα δεδομένα (data) σωστά για να φτάσουμε στην γνώση. Πολύ γνώση = Αθηνά (Θείος Νους - Σοφία)

η φιλοσοφία είναι μια τεράστια έννοια που χρειάζεται πολύ μελέτη για να περιγραφεί, δεν είναι αυτό που προσπαθούν να μας περάσουν (και το έχουν επιτύχει) ότι είναι αερολογίες οι οποίες συνθέτουν ανεφάρμοστες νεφελώδης θεωρίες, είναι ακριβώς το αντίθετο, είναι η δομή του Λογισμού, και Λογισμός ο μηχανισμός ευρέσεως της πραγματικότητος.

"οι φιλόσοφοι είναι οι κυνηγοί της αλήθειας"

Πυθαγόρας

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.