Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) υποστηρίζουν ότι η αυξημένη πρόσληψη της εν λόγω ουσίας υπονομεύει τη μάθηση και τη μνήμη. Συγκεκριμένα, η συστηματική κατανάλωση - για τουλάχιστον 6 εβδομάδες - τυποποιημένων γλυκών και αναψυκτικών μπορεί να οδηγήσει σε ... «χαζομάρα», δηλαδή να οδηγήσει στην επιβράδυνση σημαντικών λειτουργιών του εγκεφάλου. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει αντίδοτο: Όλα τα πλούσια σε ω-3 λιπαρά τρόφιμα*.
βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των ζημιών είναι η προσθήκη ω-3 λιπαρών στα γεύματα».
Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που προσπαθεί να αποκαλύψει την επίδραση της γλυκαντικής αυτής ουσίας στον εγκέφαλο. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες γνώριζαν μόνο ότι η φρουκτόζη ενοχοποιείται για διαβήτη, παχυσαρκία και εναπόθεση λίπους στο συκώτι. (http://newsroom.ucla.edu/portal/ucla/this-is-your-brain-on-sugar-ucla-233992.aspx).
Υπάρχουν επίσης επιστήμονες, όπως ο Dr Mark Hyman, οι οποίοι υπενθυμίζουν ότι το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη δεν είναι φυσικό προϊόν. Πρόκειται μάλιστα για μια νέα χημική-βιολογική ένωση που παράχθηκε από το άμυλο του καλαμποκιού (συνήθως γενετικά τροποποιημένου), η οποία περιέχει ίχνη υδραργύρου και άλλων τοξικών δηλητηρίων. Επιπλέον το άμυλο έχει υποστεί ειδική επεξεργασία με ένζυμα από βακτήρια και μεταλλαγμένους μύκητες για να πάρει γλυκιά γεύση, αφού δεν τη διαθέτει από φυσικού του. Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να αναγνωρίσει το σιρόπι καλαμποκιού και να το μεταβολίσει σωστά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται οργανικές διαταραχές, που μπορούν να οδηγήσουν σε χρόνιες παθήσεις. (http://drhyman.com/blog/conditions/5-reasons-high-fructose-corn-syrup-will-kill-you/, http://www.huffingtonpost.com/dr-mark-hyman/5-reasons-high-fructose-c_b_861913.html).
Ο τρόπος παρασκευής του σιροπιού λέγεται ότι ακόμα και σήμερα αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Πρόσφατα δε το προϊόν χαρακτηρίστηκε στις ΗΠΑ «Γλυκό του διαβόλου» λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που προκαλεί και την επιτάχυνση της γήρανσης που επιφέρει. Φυσικά αυτός δεν είναι λόγος να στραφεί κάποιος στα λεγόμενα προϊόντα χωρίς ζάχαρη, διότι εκεί παραμονεύουν άλλες γλυκαντικές ουσίες, που έχουν επίσης κατηγορηθεί ως επικίνδυνες για την υγεία.
*Τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα: Καρύδια, ταχίνι, σουσάμι, ελαιόλαδο, φιστίκια Αιγίνης, πασατέμπος (κολοκυθόσπορος), κάστανα, κάσιους, αμύγδαλα, φασόλια άσπρα και μαυρομάτικα, λιναρόσπορος, λινέλαιο, σαρδέλα, γαύρος, τόνος, κολιός, σκουμπρί, σολομός, μπακαλιάρος και γενικά τα λιπαρά ψάρια.
Greek Citizen
πηγή
το είδα
<<< Αποφύγετε το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης
Δείτε τι έκρυβε η Λίμνη Καστοριάς για 7.254 χρόνια >>>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου