Σε αυτό το ερώτημα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το 34% των
ερωτηθέντων δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου, και το 22% ότι θα επέλεγε «πιθανώς» αυτή τη λύση, η οποία δίνει συνολικά 56% υπέρ αυτού του σεναρίου.
Ωστόσο, το 30% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας εντός της ΕΕ: 11% είναι αποφασισμένοι υποστηρικτές, ενώ ένα 19% θα ψήφιζε «μάλλον» για την παραμονή αυτή.
Τέλος, το 14% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποια λύση θα επιλέξει.
Από τα τρία κυριότερα κόμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι συντηρητικοί ψηφοφόροι είναι πιο πιθανό να προτιμούν την έξοδο–68% θα ψήφιζαν υπέρ. Οι υποστηρικτές του «Brixit» (Βρετανική έξοδος) αποτελούν επίσης πλειοψηφία στο Εργατικό Κόμμα, αλλά σε μικρότερο βαθμό–44% για την έξοδο, 39% για την παραμονή.
Τέλος οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είναι οι πιο ευρωπαϊστές, καθώς σε ποσοστό 47% τάσσονται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ενώ 39% είναι κατά.
Επιπλέον, το 28% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα καλό πράγμα, ενώ το 45% έχει αρνητική γνώμη.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από την Τρίτη έως την Πέμπτη σε 1.957 ενήλικες, λίγες μέρες πριν από την σύνοδο κορυφής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ 2014-2020 που αρχίζει την Πέμπτη.
το είδα
<<< Υπέργηροι σιαμαίοι
Αβάντα Τσίπρα στην κυβέρνηση μέχρι την Άνοιξη. >>>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου