Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

«Υπερβόμβα»! Αίτημα για παγκόσμιο Κοινοβούλιο! Οι διεθνιστές ενώνονται και προχωρούν, vid

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις…

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολυμέρεια στις 24 Απριλίου, μια ομάδα 100 οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών (διεθνιστικές ακτιβιστικές οργανώσεις που θέλουν παγκόσμια αλλαγή προς τα αριστερά) εξέδωσε κοινή δήλωση με την οποία ζητούν έναν πιο δημοκρατικό ΟΗΕ. Ένα από τα αιτήματα είναι η δημιουργία μιας παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNPA), στο πλαίσιο της δημιουργίας παγκόσμιας κυβέρνησης «χωρίς αποκλεισμούς», όπως την ονομάζουν.


Οι υπογράφοντες περιλαμβάνουν οργανισμούς, όπως τα ιδρύματα Avaaz, Greenpeace και Open Society (ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ), καθώς και δίκτυα, όπως ο

«συνασπισμός για τα Ηνωμένα Έθνη που χρειαζόμαστε», το Forus International, το Together 2030 και το Together First.

Η καμπάνια καθοδηγείται από το CIVICUS: Παγκόσμια Συμμαχία για την Συμμετοχή των Πολιτώντην Διεθνή Δημοκρατία και την Δημοκρατία Χωρίς ΣύνοραΣτην πραγματικότητα όμως, όπως ήδη έχει ανακοινώσει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, θα πρόκειται για στροφή προς τα αριστερά σε παγκόσμιο επίπεδο (ΕΔΩ).

Κάτω από την επικεφαλίδα «Εμείς οι λαοί», το κοινό έγγραφο καλεί τον ΟΗΕ να εφαρμόσει τρεις συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, με στόχο να δώσει, υποτίθεται, στους ανθρώπους, «τους εκλεγμένους εκπροσώπους και την κοινωνία των πολιτών, μια ισχυρότερη φωνή και περισσότερη επιρροή».

Στην πραγματικότητα, στόχος είναι η δημιουργία παγκόσμιου κοινοβουλίου, προπομπού μίας νέας παγκόσμιας εξουσίας.

Συγκεκριμένα, η εκστρατεία προωθεί την δημιουργία μιας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που θα αποτελείται από εκλεγμένους αντιπροσώπους, που θα ενεργούν ως φύλακες και θα «συνδέουν τους ανθρώπους με τον ΟΗΕ, αντικατοπτρίζοντας μια ευρεία ποικιλία παγκόσμιων απόψεων».

Τέλος, το έγγραφο προτείνει την δημιουργία ενός απεσταλμένου της κοινωνίας των πολιτών του ΟΗΕ «για να υποστηρίξει την εφαρμογή μιας ευρύτερης στρατηγικής για το άνοιγμα των Ηνωμένων Εθνών στην συμμετοχή των πολιτών και στις φωνές της κοινωνίας των πολιτών».

Το έγγραφο επισημαίνει ότι οι προτεινόμενες αλλαγές «θα ενισχύσουν την νομιμότητα της παγκόσμιας διακυβέρνησης και θα διευκολύνουν τον δυναμικό της μετασχηματισμό». Σύμφωνα με τη Λύσα Τζον, Γενική Γραμματέα της CIVICUS, «αυτές οι τρεις πρωτοβουλίες έχουν δυνατότητα αλλαγής παιχνιδιού για να ξεπεράσουν τα εμπόδια στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών. Εάν εφαρμοστούν με σοβαρότητα, θα επιτρέψουν στον ΟΗΕ να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα και με μεγαλύτερη συμπερίληψη σε παγκόσμιες προκλήσεις, όπως διακρίσεις, ανισότητες, συγκρούσεις και κλιματική αλλαγή», εξήγησε.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Δημοκρατίας Χωρίς Σύνορα, Αντρέας Μπουμέλ, δήλωσε ότι «η ενίσχυση και η αναζωογόνηση της πολυμερούς προσέγγισης προϋποθέτει περισσότερη συμβολή και συμμετοχή πέρα ​​από τα κράτη μέλη. Αυτό θα επιτύχουν οι τρεις προτάσεις μας».

Και ποιοι θα βάλουν τις βάσεις για μία παγκόσμια κυβέρνηση, η οποία, αν λάβουμε υπόψη τα μέτρα περιορισμού που επιβάλλονται, μπορεί να διολισθήσει σε παγκόσμια χούντα;;;

Τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία σύμφωνα με το Sky News της Αυστραλίας είναι «μια απελπιστικά διεφθαρμένη επιχείρηση γελωτοποιών»:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ