Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Γερμανία: Αστυνομικοί πνίγουν διαδηλωτή με το γόνατο όπως τον Τζορτζ Φλόιντ επειδή δεν φορούσε… μάσκα! (βίντεο)

Σοκάρουν οι εικόνες αστυνομικής βίας στο Βερολίνο σε διαδήλωση κατά των νέων απαγορευτικών μέτρων της γερμανικής  κυβέρνησης, μέσω ενός νέου νόμου για την «προστασία από τις επιδημίες».


 

Περίπου 8.000 άτομα διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα μέτρα και η Αστυνομία απάντησε με υπέρμετρη βία και σε μια περίπτωση μάλιστα οι αστυνομικοί λόγω υπερβάλλοντα ζήλου κόντεψαν να πνίξουν ένα

διαδηλωτή επειδή δεν φορούσε μάσκα!

 

 

Στα επεισόδια που ακολούθησαν συνελήφθησαν τουλάχιστον 200 άτομα, ενώ η αστυνομία, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη λαϊκές εκδηλώσεις είχε ήδη απαγορεύσει άλλες τέσσερις διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με το νέο νόμο για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων -πρόκειται ουσιαστικά για μεταρρύθμιση υπάρχοντος-για πρώτη φορά αρμοδιότητες των κρατιδίων σε θέματα υγείας μεταφέρονται στο ομοσπονδιακό κράτος.

Οι νέοι κανονισμοί θα εφαρμόζονται υποχρεωτικά σε καιρούς πανδημίας ανεξαιρέτως παντού στη Γερμανία, σε νομούς και μεγαλουπόλεις όπου ο δείκτης θετικότητας ξεπερνά τα 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών. Μέχρι στιγμής το κάθε κρατίδιο χειρίζεται το ζήτημα του lockdown και των χαλαρώσεων όπως κρίνει το ίδιο σκόπιμο.

Με τη νέα νομοθεσία, σε περιοχές όπου ο δείκτης θετικότητας ξεπερνά το όριο του 100 για τρεις συνεχόμενες ημέρες, θα επιβάλλεται αυτόματα η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί. Οι ιδιωτικές συναντήσεις θα περιορίζονται στο ένα νοικοκυριό με ένα άτομο από ένα άλλο νοικοκυριό, ενώ σε περίπτωση θανάτου θα μπορούν να παραβρίσκονται ως και 15 άτομα στην κηδεία.

Εκτός από τα καταστήματα τροφίμων και ορισμένες άλλες εξαιρέσεις, όπως βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια, θα σταματήσει να λειτουργεί η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων του λιανεμπορίου, θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία, ξενοδοχεία καθώς και η εστίαση. Εκτός από τον επαγγελματικό αθλητισμό, θα επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση. Τα σχολεία θα παραμένουν ανοιχτά, με την προϋπόθεση ότι δάσκαλοι και μαθητές θα κάνουν δύο φορές την εβδομάδα τεστ. Τα σχολεία κλείνουν από τη στιγμή που ο δείκτης θετικότητας ξεπερνά το όριο του 200 για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ