Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Εκβιάζουν τους κατοίκους στο Φυλάκιο Ορεστιάδας: Νοικιάστε τα χωράφια, αλλιώς… θα τα επιτάξουμε

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr από την περιοχή, κυρίως οι αγρότες του χωριού Φυλάκιο Ορεστιάδας που διαθέτουν χωράφια τα οποία βρίσκονται είτε δίπλα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, είτε δίπλα σε αυτές που έχουν ήδη ενοικιαστεί για 10 χρόνια (5+5) με 1.000 ευρώ το στρέμμα, δέχονται ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ να νοικιάσουν και αυτοί. Τα τηλεφωνήματα μάλιστα όπως καταγγέλουν οι ίδιοι, δεν προέρχονται μόνο από αυτούς που ήδη νοίκιασαν και δεν προέρχονται από το χωριό τους αλλά διπλανά χωριά όπως ο Κέραμος, αλλά και από στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης. Τους έδωσαν μάλιστα και καταληκτική ημερομηνία τις 31 Μαίου και μετά δεν πρέπει να αποκλειστεί ακόμα και… ΕΠΙΤΑΞΗ.

Από την στιγμή μάλιστα που οι ιδιοκτήτες βλέπουν ότι

οι αντιδράσεις των τοπικών θεσμικών φορέων, με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη που έχει “καπελώσει” σχεδόν όλες τις κινήσεις που γίνονται, είναι πολύ… χαλαρές και αναποτελεσματικές και επειδή τα χρήματα είναι πάρα πολλά, προβληματίζονται έντονα τι θα πράξουν. Όπως άλλωστε γράψαμε, ο Νότης Μηταράκης και το υπουργείο του κάνουν ξεκάθαρο ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ, αφού για χωράφια που νοικιάζονται κανονικά με 30 ευρώ το στρέμμα, πλήρωσαν 1.000 ευρώ. Έτσι ένας αγρότης με 10 στρέμματα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις για 10 χρόνια θα εισέπραττε 3.000 ευρώ, τώρα θα εισπράξει 100.000 ευρώ. Μιλάμε ότι μπορεί να αγοράσει σχεδόν… 2 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ στην Ορεστιάδα.

Όπως καταλαβαίνετε, αφού η Κυβέρνησης προχωράει κανονικά στην υλοποίηση του σχεδίου τους, οι… συμβολικές ενέργειες όπως η ανέγερση μικρού ναού ή του Μνημείου Γενοκτονίας Θρακικού Ελληνισμού είναι μόνο για το θεαθήναι και δεν πετυχαίνουν τίποτα, η Επιτροπή Αγώνα διαλύθηκε και ο δήμαρχος Ορεστιάδας ακόμα περιμένει τον… Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ουδείς γνωρίζει ποια στάση θα κρατήσουν στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες. Η συγκεκριμένη επιμονή πάντως του υπουργείου Μετανάστευσης, δείχνει πως αυτό που θέλει είναι να δημιουργήσει επέκταση σε περισσότερα από 33,7 στρέμματα. Αν θα είναι σε 72 που είχαν αρχικά ανακοινωθεί ή πολύ περισσότερα, θα το δούμε στη συνέχεια.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ