Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Έγινε της... κοπρομαχίας μεταξύ ομάδων αναρχικών στα Εξάρχεια


Μπροστά σε ένα διασκεδαστικό θέαμα βρέθηκαν οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων το περασμένο Σάββατο καθώς είδαν δυο ομάδες αναρχικών να εκσφενδονίζουν η μια στην άλλη -κυριολεκτικά- ό,τι σκατά έβρισκαν στην πλούσια με ακαθαρσίες περιοχή.

Συγκεκριμένα, νωρίς το περασμένο Σάββατο 24 Απριλίου, αναρχο-φιλόζωοι της οργάνωσης “Αδέσποτοι Εξαρχείων” είχαν κατασκηνώσει στο χώρο της πλατείας Εξαρχείων ζητώντας από τους περαστικούς χρήματα για να κάνουν -όπως ισχυρίζονται- στειρώσεις στα αδέσποτα (τετράποδα) ζώα της περιοχής.

Μια άλλη αναρχική ομάδα αποτελούμενη από “κουήρ αντισπισιστές” θεωρώντας πως “στειρώσεις έκανε και ο Χίτλερ” θέλησε να

κάνει μια “πολιτική παρέμβαση” κατά των στειρώσεων στο χώρο της πλατείας κολλώντας στη δημόσια περιουσία αυτοκόλλητα και βρωμίζοντας έτι περαιτέρω την πλατεία πετώντας βιοδιασπούμενα τρικάκια με συνθήματα της αγάπης.

Όπως καταγγέλλουν στο έγκυρο site του χώρου Indymedia οι κουήρ αντισπισίστριες, οι σύντροφοι φιλόζωοι της αντιπάλου φράξιας δεν ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα από την παράνομη εισβολή στο χώρο τους από ομάδα με ελαφρώς διαφορετική οσμή από εκείνους και προέβησαν αρχικά στο σκίσιμο των τρικακίων και των πόστερ της αγάπης και στη συνέχεια, θέλοντας να δώσουν ένα τέλος την ειρηνική αυτή συνύπαρξη της ανεχτικότητας με το διαφορετικό άρχισαν να επιτίθενται λεκτικώς στις κουήρ αντισπισίστριες χρησιμοποιώντας ιταμούς χαρακτηρισμούς.

Η κατάσταση όμως ξέφυγε όταν τα κουήρ άτομα θέλοντας να πείσουν τους προπηλακιστές τους πως είναι και εκείν@ ζώα είπαν “είμαστε αναρχικά και αντίσπε και έχουμε έρθει για παρέμβαση”. Οι φιλόζωοι σύντροφοι όμως σαν έτοιμοι από καιρό απάντησαν πως είναι “σεξιστές και ναζί” και πως έχουν καλέσει και άλλο κόσμο να έρθει να τ@ δείρει προοδευτικά.

Έτσι και έγινε. Όπως καταγγέλλουν στο Indymedia σε λίγη ώρα ορδές ανεχτικιάρηδων περικύκλωσαν τα κουήρ συντρόφια και “ξεκίνησαν τις σωματικές επιθέσεις με μπουνιές, κλωτσιές και σπρωξιές σε όλα μας και κυρίως σε θηλυκότητες” βρίζοντας τ@ με εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς.

Σύμφωνα με τις δραματικές περιγραφές, το γεμάτο νεανικό ενθουσιασμό δρώμενο κράτησε περίπου δύο ώρες και καθ’ όλη τη διάρκεια του ενδοπρολεταριακού ξύλου κάποιοι αλληλέγγυοι σύντροφοι του…πυροβολικού “πετούσαν σκουπίδια και σκατά” και έφτυναν φωνάζοντας “φύγετε από την πλατεία μας” και “εμείς είμαστε η αναρχία”.

Το έμπρακτο παράδειγμα της αναρχικής ουτοπίας έλαβε τέλος όταν στην περιοχή έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας στη θέα της οποίας ο προοδευτικός συρφετός διελύθει εις τα εξ’ ων συνετέθη.

Η αλληλέγγυα σκατοπατινάδα όμως δεν πτοεί τις μαχητικές θυληκότητες μιας και από το κείμενο που απέστειλαν στο Indymedia δηλώνουν πως δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω και κυρίως δεν έχουν καμία διάθεση ούτε να σοβαρευτούν αλλά ούτε και να ζητήσουν τη βοήθεια ειδικών.

«Δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην ετεροκανονικότητα, την πατριαρχεία και τον συντηρητισμό!»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ