Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Νέο κυβερνητικό σχέδιο για μετατροπή των λαϊκών αγορών σε ατραξιόν

 Το νέο κυβερνητικό σχέδιο για τις λαϊκές αγορές, σύμφωνα με τον ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή, Πάνο Σταμπουλίδη περιλαμβάνει «να μπορούν να πηγαίνουν οι νέοι. Νa αποτελεί μια επιλογή για όλους τους πολίτες. Να πηγαίνουν για να κάνουν και βόλτα». Το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, όπως σημειώνει το Μαξίμου, στοχεύει στην ουσιαστική αναβάθμιση των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Παραγωγοί και έμποροι από τη μεριά τους ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου, εξηγώντας πως «δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να μπουν στις λαϊκές αγορές, οδηγώντας έτσι στον αφανισμό των μικρών παραγωγών».

Σε ατραξιόν σχεδιάζει η κυβέρνηση να μετατρέψει τις λαϊκές αγορές, όπως αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης στον ΣΚΑΪ. Ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι πολιτικός, υποστήριξε ότι

είναι άδικες οι αντιδράσεις των επαγγελματιών και παραγωγών στις λαϊκές αγορές με το σχέδιο νόμου που θα φέρει προς διαβούλευση η κυβέρνηση και τόνισε πως στόχος είναι «να κάνουμε τις λαϊκές αγορές ατραξιόν για τους πολίτες». Το κυβερνητικό σχέδιο για τις λαϊκές αγορές  στοχεύει στην μετατροπή τους σε ιδανική επιλογή για βόλτα. «Να μπορούν να πηγαίνουν οι νέοι. Ν’ αποτελεί μια επιλογή για όλους τους πολίτες. Να πηγαίνουν για να κάνουν και βόλτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σταμπουλίδης.

Θυμίζουμε πως το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο στις αρχές Απριλίου και συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο. Στην τότε ανακοίνωση του, το Μαξίμου ανέφερε μόνον: «Με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται ουσιαστική αναβάθμιση των υπαίθριων δραστηριοτήτων μέσω: α) της επαγγελματικοποίησης των συμμετεχόντων, β) της ψηφιακής αδειοδότησης, διαλειτουργικότητας και εποπτείας, γ) της λειτουργικής αυτονομίας, δ) της έντασης του ανταγωνισμού και ε) της διαφάνειας στις συναλλαγές».

Το νομοσχέδιο προκάλεσε σάλο αντιδράσεων από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, η οποία προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ συγκεντρώσεις απέναντι στο νομοσχέδιο σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας . Ειδικότερα εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν έξω από το υπουργείο, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και εκδηλώνοντας την αντίθεση τους στα νέα κριτήρια που φέρνει το υπουργείο για τους πάγκους στις λαϊκές. Οι συγκεντρωμένοι στέκονται ιδιαίτερα στα κριτήρια που τίθενται για την παροχή άδειας στις λαϊκές αλλά και τους περιορισμούς όσον αφορά τα φορολογικά κριτήρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, «η διαμαρτυρία αφορά στις διατάξεις του σχεδίου νόμου που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές και ειδικά στα εξής σημεία:

  • δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να μπουν στις λαϊκές αγορές
  • προκηρύσσουν τις άδειες των παραγωγών.
  • δεν θα αναθεωρείται η άδεια μας αν δεν πουλήσουμε το 70% της δηλωθείσας ποσότητας στο ΟΣΔΕ (‘Αρθρο 42 παρ 6).
  • δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς να γίνουν έμποροι.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί θέλουν «τον εκσυγχρονισμό και την διαφάνεια, και θα στηρίζουν πάντα την παραγωγική δραστηριότητα», υπογραμμίζοντας πως το νομοσχέδιο ανοίγει το παράθυρο για την είσοδο στις λαϊκές αγορές των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων, οι οποίες θα μπορούν να αποκτούν άδειες μέσα από πλειστηριασμούς που θα γίνονται οδηγώντας έτσι στον αφανισμό των μικρών παραγωγών που έχουν λίγα στρέμματα.

πηγή       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »