Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Διαβατήριο με προσωπικά δεδομένα υγείας.10 προβλέψεις για τα επόμενα 10 χρόνια

 Η πανδημία COVID-19 έχει στηρίξει τους ταξιδιώτες και τις ανάπηρες οικονομίες, (τις οποίες οικονομίες τις κάναν ανάπηρες με τα μέτρα που πήραν) αλλά δεν έχει σταματήσει την καινοτομία. (Αυτός ήταν και ο σκοπός) Καθώς ο κόσμος χαρτογραφεί έναν δρόμο προς την ανάκαμψη, ακολουθούν 10 προβλέψεις για το πώς θα μοιάζει το ταξίδι την επόμενη δεκαετία.


1. Η τεχνητή νοημοσύνη ανεβαίνει στην αεροπορία

Με την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, (αρα ντε φάκτο ζούμε στην εποχή μετά την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση) δεν αμφιβάλλουμε ότι οι πιλότοι AI, οι chatbots εξυπηρέτησης πελατών, η ψυχαγωγία VR, η παρακολούθηση αποσκευών σε πραγματικό χρόνο και

οι εξαιρετικά εξατομικευμένες πτήσεις θα γίνουν ο κανόνας έως το 2030. Αυτές οι αλλαγές είναι ήδη σε τροχιά. 

Πολλές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Cathay Pacific και Iberia, προσφέρουν εξελιγμένα chatbots, ενώ η Singapore Airlines παρέχει το KrisPay, ένα ψηφιακό πορτοφόλι blockchain.

Αν και οι πιλότοι τεχνητής νοημοσύνης είναι λιγότερο συνηθισμένοι - το κατασκοπευτικό αεροπλάνο U2 Dragon Lady της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ μόλις μπήκε στην ιστορία τον Δεκέμβριο, όταν ένας συν-πιλότος τεχνητής νοημοσύνης πέταξε ένα στρατιωτικό αεροπλάνο για πρώτη φορά - η αυτόνομη αγορά αεροσκαφών πρέπει να φτάσει τα 23,7 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 

Θα ήμασταν έκπληκτοι αν οι πιλότοι AI και οι συνεργάτες δεν ήταν στα πιλοτήρια των εμπορικών αεριωθούμενων αεροσκαφών τα επόμενα 10 χρόνια.

2. Ανοσία ή αποτυχία

Καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού ξεκινούν παγκοσμίως, η επιλεξιμότητά μας για ταξίδια μπορεί να καταλήξει σε ψηφιακό διαβατήριο υγείας ή ανοσίας ( ο πολυπόθητος έλεγχος απο το 2016 προετοιμαζόταν) για να αποδεικνύει τον εμβολιασμό. Τον Δεκέμβριο, η Αρούμπα έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε μια ψηφιακή πλατφόρμα διαβατηρίου υγείας - και περιμένουμε να ακολουθήσουν πολλές περισσότερες.

Η IATA βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανάπτυξης ενός ψηφιακού διαβατηρίου εμβολίου για τους ταξιδιώτες, του IATA Travel Pass, το οποίο θα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να μοιράζονται τις πληροφορίες δοκιμών ή εμβολίων COVID-19 με τις αεροπορικές εταιρείες και τις αρχές των συνόρων, μέσω μιας εφαρμογής χωρίς επαφή διαβατηρίου. 

Το CommonPass, που υποστηρίζεται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, WEF ( το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ τι σχέση έχει με την υγεία; Ξέχασα αυτο οργάνωσε την οπλοποίηση ενός κορονοιού σε πανδημία, για οικονομικά οφέλη μαζι με το υποκατάστημα του μέγα ''Φιλάνθρωπου'' την CEPI), παρέχει μια παρόμοια υπηρεσία. 

Εσωτερικά, η Κίνα και το Μακάο έχουν ήδη εισαγάγει ψηφιακά συστήματα ελέγχου υγείας, τα οποία αποδίδουν ένα χρώμα (πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο) με βάση το υποτιθέμενο επίπεδο κινδύνου.

Ενώ τα έθνη δεν έχουν ακόμη φτάσει σε παγκόσμιο επίπεδο, σε αυτό το σημείο είναι μόνο θέμα χρόνου προτού καταστούν τα αρχεία υγείας απαραίτητα για τα ταξίδια τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, δεδομένου ότι ο ιός μπορεί να μεταλλάσσεται χρόνο με το χρόνο - ή μπορεί να προκύψουν περισσότερες πανδημίες - ( ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ, ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ) τέτοια πιστοποιητικά θα μπορούσαν να είναι εδώ για να παραμείνουν στο άμεσο μέλλον.

3. Αντίο, φυσικά διαβατήρια

Καθώς η βιομετρική τεχνολογία, όπως η αναγνώριση προσώπου και τα δακτυλικά αποτυπώματα, ενσωματώνεται περισσότερο στις διαδικασίες μετανάστευσης παγκοσμίως, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν αποσυρθούν τα φυσικά διαβατήριά μας. Έχουμε δει μια ματιά στο μέλλον στην Αυστραλία και τα ΗΑΕ, όπου οι βιομετρικές πύλες ανέπαφου προσώπου και οι «έξυπνες σήραγγες» επιτρέπουν στους ταξιδιώτες που έχουν ελεγχθεί να περάσουν από τη μετανάστευση χωρίς να βγάλουν τα φυσικά τους διαβατήρια.

Αλλά τα επόμενα 10 χρόνια, αναμένουμε να δούμε το τέλος της τεκμηρίωσης που βασίζεται σε χαρτί. 

Τι θα χρησιμοποιήσουμε αντ 'αυτού; 

Εισαγάγετε ψηφιακές εγγραφές "μοναδικής αναγνώρισης επιβατών", όπως το One ID της IATA, μια διαδικασία χωρίς έγγραφα που βασίζεται στη διαχείριση ταυτότητας και στη βιομετρική αναγνώριση. 

Αυτά τα διαβατήρια του μέλλοντος πιθανότατα θα έχουν τη μορφή ψηφιακής ταυτότητας που είναι κρυπτογραφικά σφραγισμένη στο blockchain, ένα ασφαλές αποκεντρωμένο καθολικό και προσπελάσιμο μέσω ενός μοναδικού ψηφιακού «δακτυλικού αποτυπώματος». Αυτό σημαίνει γρήγορη και πιο βολική μετανάστευση, χωρίς πιθανότητα κλοπής ή πλαστογράφησης.ΠΟΛΥ SIC

4. Ένα διαβατήριο δεν αρκεί

Η ιθαγένεια και η διαμονή από επενδυτικά προγράμματα έχουν γίνει πιο δημοφιλείς μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς τα άτομα υψηλής αξίας (high high-net-worth worth individuals) ( ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ  ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ;;) επιδιώκουν μεγαλύτερη ευελιξία, κινητικότητα και ελευθερία. Και στο μέλλον, ένα συνηθισμένο διαβατήριο απλά δεν θα τους το παρέχει. Η επιθυμία αντιστάθμισης έναντι μελλοντικών κρίσεων υγείας, οικονομικής, πολιτικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής δεν πηγαίνει πουθενά.

Με τις αποτυχημένες οικονομίες και τους φόβους της ύφεσης, ακόμη και οι πολίτες ιστορικά πλούσιων, σταθερών χωρών όπως οι ΗΠΑ έχουν δει πολίτες να έχουν ένα εφεδρικό Σχέδιο Β ή δύο. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προορισμοί όπως η Καραϊβική - όπου τα καλά μονωμένα νησιά μοιάζουν με ασφαλή καταφύγια - και η Ευρώπη ήταν δημοφιλείς. Κοιτάζοντας μπροστά, αναμένουμε αύξηση του ενδιαφέροντος σε μέρη όπως το Μαυροβούνιο, το οποίο βρίσκεται στη λίστα αναμονής για ένταξη στην ΕΕ, και τη Βουλγαρία, η οποία επί του παρόντος βρίσκεται στη διαδικασία ένταξης στον χώρο Σένγκεν.

5. Τα CIP απογειώνονται

Ο αριθμός των χωρών που προσφέρουν δεύτερη κατοικία ή υπηκοότητα από επενδυτικά προγράμματα θα αυξηθεί τα επόμενα 10 χρόνια. Τέτοια προγράμματα τείνουν να εμφανίζονται μετά από καταστροφές, δεδομένου ότι θεωρούνται ένας εύκολος, αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος για τις χώρες να ανακάμψουν από χρηματοοικονομικές κρίσεις, να αναπτύξουν φιλόδοξα έργα ακινήτων και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, πολλά προγράμματα - ιδίως εκείνα στην ΕΕ - κατά πάσα πιθανότητα θα δουν αλλαγές όσον αφορά την απαιτούμενη επιμέλεια και τις απαιτήσεις σε κατοικίες. Στην ΕΕ, για παράδειγμα, προβλέπουμε ότι τα μελλοντικά προγράμματα θα δώσουν έμφαση στη μεγαλύτερη διαφάνεια και τη σύνδεση με την κοινότητα, είτε μέσω γλωσσικών δεξιοτήτων, ελάχιστου χρόνου που ξοδεύεται επί τόπου ή δημιουργίας θέσεων εργασίας.

6. Η άνοδος των ηλεκτρονικών κατοικιών και των εικονικών μεταναστών

Ενώ μόνο οι ελίτ ταξιδιώτες θα έχουν τα μέσα να επενδύσουν στο CIP, αναμένουμε από άλλους παγκόσμιους πολίτες όλων των επιπέδων εισοδήματος να επωφεληθούν από τα προγράμματα διαμονής. Με την απομακρυσμένη εργασία τώρα ο κανόνας χάρη στις αλλαγές του COVID-19, το e-Residencies - όπως το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Εσθονίας - πιθανότατα θα έχει υψηλότερη ζήτηση από επιχειρηματίες, ψηφιακούς νομάδες, ελεύθερους επαγγελματίες και νεοσύστατες επιχειρήσεις αυτήν τη δεκαετία.

Τέτοια προγράμματα θα είναι καθοριστικής σημασίας για την προσέλκυση μιας νέας γενιάς απομακρυσμένων εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν από οπουδήποτε. Επιπλέον, μέτρα όπως οι ψηφιακές άδειες εργασίας θα μπορούσαν να εκχωρηθούν εξ αποστάσεως για να επιτρέψουν στους «εικονικούς μετανάστες» να αρχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως εν αναμονή της άδειας έκδοσης βίζας και των αδειών εισόδου. Αυτό θα έδινε σε όλα τα κόμματα - κυβέρνηση, εργοδότες, εργαζόμενους και τις οικογένειές τους - την ευελιξία να αντιμετωπίζουν απρόσμενες διαταραχές και καθυστερήσεις, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν τις τοπικές οικονομίες.

7. Σουσάμι άνοιξε: Το παγκόσμιο άνοιγμα διπλασιάζεται

Πριν από την πανδημία, το World Openness Score έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών στο 54% (21.360). Το 2020, παρατηρήσαμε πτώση στο 39% (15.400) λόγω των περιορισμών COVID-19, αλλά προβλέπουμε μια ανάκαμψη σε σχήμα V που θα έρθει στη γωνία γύρω στο 2023. Και τα επόμενα 10 χρόνια, αναμένουμε ότι το World Openness Score θα φτάσει σχεδόν διπλασιάζεται στο 75% περίπου του κόσμου.

Οι διμερείς συμφωνίες χωρίς βίζα σε όλο τον κόσμο - μια τάση που έχει ήδη προκύψει πριν από το COVID - θα τροφοδοτήσουν την ανανεωμένη κινητικότητα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, περισσότερες χώρες υπέγραψαν συμφωνίες χωρίς βίζα από ποτέ στην ιστορία. Και καθώς επιστρέφουμε τελικά στην ομαλότητα και οι διπλωματικές σχέσεις αποκαθίστανται, αναμένουμε ότι αυτή η τάση θα επιταχυνθεί εκεί που σταμάτησε.

8. Υποβάλετε αίτηση για eVisas στο τηλέφωνό σας

Καθώς οι συμφωνίες χωρίς βίζα ανεβαίνουν στο μέλλον, έτσι και οι eVisa και οι ETA. Προβλέπουμε ότι οι χώρες θα αφήσουν τις φυσικές τυπωμένες θεωρήσεις και τις θεωρήσεις κατά την άφιξη και θα επιλέξουν αντί για ψηφιακές θεωρήσεις. Αυτό θα δημιουργήσει μια ταχύτερη, πιο βολική, πιο ασφαλή και συνολικά, πιο προσιτή ταξιδιωτική εμπειρία.

Η ανάγκη για απαιτήσεις υγείας τους επόμενους μήνες και χρόνια πιθανότατα θα επιταχύνει αυτήν την τάση. Ουσιαστικά, δεδομένου ότι τα πιστοποιητικά υγείας θα αποθηκευτούν σε πορτοφόλι ή εφαρμογή για κινητά, είναι πιθανό οι βίζες να μπορούν να συγκεντρωθούν μαζί σε ένα μέρος. Η ψηφιοποίηση των θεωρήσεων ανοίγει επίσης την πόρτα για περισσότερες ευκαιρίες - σκεφτείτε πλήρως τις ψηφιακές υπηρεσίες αιτήσεων θεώρησης και τις διαδικασίες έγκρισης στο κινητό σας τηλέφωνο.

9. Όλα τα μάτια στην Αφρική (εκεί έχει πέσει το πολύ χρήμα)

Εντός της επόμενης δεκαετίας, προβλέπουμε χώρες στην Αφρική να αυξήσουν δραματικά τη δύναμη και την κινητικότητα των διαβατηρίων τους καθώς η Αφρικανική Ένωση των 55 κρατών μελών πλησιάζει περισσότερο στους στόχους της Ατζέντας 2063

Παρόμοια με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση στοχεύει να οραματίσει μια «ολοκληρωμένη ήπειρο, πολιτικά ενωμένη και βασισμένη στα ιδανικά του Παναφρικανισμού και στο όραμα της Αναγέννησης της Αφρικής».

Για όσους κατέχουν το διαβατήριο της Αφρικανικής Ένωσης - το οποίο χρησιμοποιείται από το 2016 - αυτό το όραμα περιλαμβάνει ταξίδια χωρίς βίζα σε όλα τα κράτη μέλη, την ελευθερία κινήσεων και εργασίας χωρίς περιορισμούς και μια πηγή νέων προσωπικών και επιχειρηματικών ευκαιριών. Δεν είναι ακόμη μια πλήρως κινητή ήπειρος, αλλά περιμένουμε να δούμε μεγάλη πρόοδο σε αυτό το μέτωπο έως το 2030.

10. Επαναπροσδιορίστηκε η εμπειρία των ταξιδιωτών

Κατά τη διάρκεια της ύφεσης το 2020, πολλές αεροπορικές εταιρείες ξανασκέφτονται το πώς θα μπορούσαν να είναι οι πτήσεις του μέλλοντος. Για να επιστρέψουν οι ταξιδιώτες στον αέρα, θα πρέπει να βελτιώσουν την εμπειρία των επιβατών, δίνοντας προτεραιότητα στην αυτόματη τεχνολογία που μειώνει τα φυσικά σημεία επαφής σε κάθε βήμα του ταξιδιού. 

Θα δούμε επίσης αυτόματα συστήματα καθαρισμού υπεριώδους καμπίνας, ευέλικτες διαμορφώσεις καθισμάτων και ύπνου, όμορφα ανοιχτά, πράσινα στα αεροδρόμια. απεριόριστο Wi-Fi μεγαλύτερη ευελιξία κράτησης ζωντανή πτήση μέσω τηλεόρασης και παιχνιδιών. και πιο εξατομικευμένα εν πτήσει γεύματα.

Οι εφαρμογές για κινητές συσκευές θα είναι ένα άλλο βασικό συστατικό, προσφέροντας τη δυνατότητα να ψωνίζετε και να παρακολουθείτε τις τσάντες σας, να παραγγείλετε γεύματα, να μεταδίδετε τις αγαπημένες σας εκπομπές, να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο και να επωφεληθείτε από τις πρακτικές ευεξίας. 

Μερικές αεροπορικές εταιρείες ασχολούνται ήδη με αυτούς τους χώρους, από τη νέα εφαρμογή Jihad Lag Adviser της Etihad Airways έως το σύστημα καθαρισμού UV της Qatar Airways και το σύστημα ψυχαγωγίας πτήσης της Southwest Airlines.

Διαβάσατε την Αναφορά 2021 Passport Index; 

Καθώς οι χώρες σταδιακά αρχίζουν να ανοίξουν εκ νέου τα σύνορά τους και να ανανεώσουν την απαγόρευση των θεωρήσεων,  η έκθεση Διαβατήριο Δείκτης 2020 αποκαλύπτει για την παγκόσμια κινητικότητα έμοιαζε κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας, η οποία παρέμεινε χώρες στην κορυφή της κατάταξης και η οποία γλίστρησε πολύ πιο κάτω, όπως καθώς και τι να περιμένουμε να προχωρήσουμε καθώς ο πλανήτης βιώνει μια παγκόσμια επαναφορά.  

Βρείτε την πλήρη έκθεση εδώ

πηγή

https://discover.passportindex.org/lifestyle/10-predictions-for-the-next-10-years/

1 σχόλιο:

  1. Αποδόμηση της ατζέντας του Μπιλ Γκέιτς, υπαγορεύει κρυφά την παγκόσμια πολιτική τροφίμων.


    https://halithheia.blogspot.com/2021/02/blog-post.html?view=magazine

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »