Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

H Σφαγή Ασσυρίων... το ξεχασμένο Ολοκαύτωμα!

Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Στις 7 Αυγούστου του 1933, περίπου 3.000 χωρικοί σφαγιάστηκαν στην πόλη Σιμέλε. Σφαγιάστηκαν από Κούρδους για λογαριασμό της Τουρκίας.
Η Γενοκτονία των Ελλήνων, η Γενοκτονία των Αρμενίων και στο ίδιο πλαίσιο αυτή των Ασσυρίων, πάντα της Τουρκίας χρησιμοποιώντας πρωτίστως φυλές ατάκτων Κούρδων που μετέφεραν από την Ανατολή για να χρησιμοποιηθούν ως δολοφόνοι, με αντάλλαγμα να οικειοποιηθούν περιουσίες λαών που σφαγίασαν για λογαριασμό των σουλτάνων.
Στη συγκεκριμένη ημέρα της σφαγής στη Σιμέλε τιμάται η συνολική δίωξη των Ασσυρίων (33 εθνοκαθάρσεις Ασσυρίων στην ιστορία).



Οι Κούρδοι, διαχρονικά στην ιστορία πάντα στις υπηρεσίες των Οθωμανών σε κάθε Γενοκτονία, στη
Σιμέλε συνεργάστηκαν και με τους... στρατιώτες του νεοσύστατου Ιράκ. Έσφαξαν όλους τους άνδρες και πούλησαν τα γυναικόπαιδα σκλάβους.
Η Σιμέλε βρίσκεται επακριβώς στην περιοχή που τώρα θέλουν οι ιμπεριαλιστές να κατασκευάσουν ένα δικό τους προτεκτοράτο: το "Ιρακινό Κουρδιστάν".

Οι αιτίες κι αυτής της Γενοκτονίας θα πρέπει να αναζητηθούν στο Συνέδριο του Βερολίνου όπου υπεγράφη η Συμφωνία Ειρήνης του Αγίου Στεφάνου, με το πέρασμα των Βαλκανίων στη Ρωσία, αφού συνέτριψε την Τουρκία στον πόλεμο του 1877-1878 κι ακολούθως τους Βαλκανικούς πολέμους 1912-1913, με αποτέλεσμα η οθωμανική αυτοκρατορία να χάσει κάθε κατάκτηση στη δύση.




Σε αντίθεση με τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, τη σφαγή των Ελλήνων στη Μικρά Ασία και τη Γενοκτονία των Αρμενίων, η μαζική σφαγή των Χριστιανών Ασσυρίων παραμένει μέχρι σήμερα στο σκοτάδι της σύγχρονης ιστορίας μας.
275.000 Ασσυρίωνσφαγιάστηκαν μεταξύ 1914 και 1920. Πρωτίστως ορθόδοξοι Χριστιανοί που κατοικούσαν από αιώνες σε Τουρκία, Συρία, Ιράκ. Επακριβώς τις περιοχές στις οποίες θέλουν να δημιουργήσουν σήμερα "αυτόνομα" Κουρδικά προτεκτοράτα.
Τι ειρωνεία... Η Τουρκία χρησιμοποίησε ως υπηρετικό προσωπικό δολοφόνων μεταφερόμενους Κούρδους και σήμερα η "διεθνής κοινότητα" (ΗΠΑ, Ισραήλ, Ε.Ε.) θέλει να δημιουργήσει Κουρδιστάν στις περιοχές που οι Κούρδοι έκαναν εθνοκάθαρση για λογαριασμό των Οθωμανών (δες: "Νέα Μέση Ανατολή"... με εργαλείο τους Κούρδους!)




Ασσύριοι μαχητές


Οι Ασσύριοι έπεσαν θύματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Χριστιανοί, κυρίως ορθόδοξοι Χριστιανοί που μέχρι σήμερα μιλούν την Αραμαϊκή γλώσσα («...τη γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός») στη Συρία, όπου είναι προστατευμένοι από τον "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ".








Η "αραβική άνοιξη", οι φονιάδες μισθοφόροι του "ισλαμικού κράτους" και οι "μετριοπαθείς" δολοφόνοι του "ελεύθερου συριακού στρατού"-FSA, στις περιοχές της Συρίας που ζουν και μιλούν την αραμαϊκή Ασσύριοι, έβγαλαν όλο το μίσος τους: δολοφονίες, αποκεφαλισμούς, καταστροφή μνημείων της ορθοδοξίας...




Ίσως αυτό το σημερινό επετειακό αλλά τραγικό γεγονός της Γενοκτονίας των Ασσυρίων, μπορεί να εξηγήσει γιατί οι Χριστιανοί της Συρίας είναι στις πρώτες γραμμές υπεράσπισης της Συριακής πατρίδας.




Ο Sabri Atman, πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας της Γενοκτονίας των Ασσυρίων (Seyfo Center) με έδρα τη Σουηδία επισημαίνει πως υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ της σφαγής των Ασσυρίων και τις σημερινές σφαγές των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή:


"Όπως όλοι οι Ασσύριοι, από μικρό παιδί μου διηγήθηκαν όσα συνέβησαν το 1915. Οι άνθρωποι δέχθηκαν ένα μεγάλο τραύμα. Κυρίως οι ηλικιωμένοι των οποίων η φωνή τρέμει ακόμη από το φόβο που έζησαν. Αποφάσισα να μιλήσω για την άσχημη κατάσταση του λαού μου για να τους δώσω κάποια στήριξη.
"Στην οθωμανική αυτοκρατορία, το 1915, το Τούρκο-οθωμανικό κόμμα Ένωση και Πρόοδος σχεδίασε τη σφαγή των Χριστιανών -Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων. Το μεγαλύτερο τμήμα των Ασσυρίων σφαγιάστηκε. Πολλές φυλές Κούρδων συμμετείχαν στη Γενοκτονία χρησιμοποιώντας τα σπαθιά τους – Seyfos – εναντίον των Ασσυρίων.
"Είναι δύσκολο να καθοριστεί ο αριθμός των θυμάτων: 350.000 ως και 500.000 Ασσύριοι έχασαν τη ζωή τους. Το σφαγείο δεν αφορά μόνον τις δολοφονίες ανθρώπων. Αλλά και την αρπαγή της γης, των ιδιοκτησιών των Χριστιανών. Για πολλούς Τούρκους ένα από τα σημαντικότερα οφέλη του 1915 ήταν ο πλουτισμός με τις ιδιοκτησίες Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων. Σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας Ασσύριος στις περιοχές που εκείνες τις εποχές ζούσαν τόσοι πολλοί...
"Το ίδιο συνέβη με τους Αρμένιους και με τους Έλληνες...".



Sayfo, η "ξεχασμένη" Γενοκτονία...

Sayfo δεν είναι ένα τοπωνύμιο, σημαίνει κατά λέξη "σπαθί" στη Συριακή διάλεκτο της δυτικής Συρίας. Η γενοκτονία των Ασσυρίων έλαβε αυτό την προσωνυμία από τα σπαθιά των δολοφόνων Κούρδων, που υπηρέτησαν με πίστη και υπερβολικό ζήλο το κίνημα των Νεότουρκων. Η αγριότητα των Κούρδων έχει "δικαιολογία". Απολίτιστες φυλές, άτακτες νομαδικές φυλές χωρίς κουλτούρα και κυρίως χωρίς σπίτι, γη, πατρίδα, έθνος. Υπήρχαν οι Κούρδοι στα βάθη της Τουρκίας κι οι διάσπαρτες μετακινούμενες φυλές χωρίς κανένα δεσμό με τους τόπους μετακίνησής τους.  Ένα χρήσιμο εργαλείο για το κίνημα των Νεότουρκων και για τους Κούρδους το βραβείο: πλιάτσικο σ' όσους σφαγιάζουμε.


Την τουρκική πολιτική εκείνης της εποχής μας δίνει παραστατικά ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Λυών Joseph Yacoub: ”Οι Νεότουρκοι προκήρυξαν τζιχάντ ελπίζοντας πως οι άραβες μουσουλμάνοι θα προσέτρεχαν να ενωθούν μαζί τους. Αλλά οι Άραβες δεν ανταποκρίθηκαν και τουναντίον εξεγέρθηκαν για να εξέλθουν από την οθωμανική κατοχή και δικαιοδοσία. Τότε οι Νεότουρκοι εξαπέλυσαν κύμα σφαγών εναντίον των Αρμενίων και Ασσυρίων, που θεωρούσαν ότι αποτελούν εμπόδιο στην πολιτική ΄τουρκοποίησης' της χώρας.



Εξ ου και το ρητό στους γέροντες Άραβες της Μέσης Ανατολής: "Να θυμάσαι... ποτέ μην εμπιστευτείς Τούρκο και Κούρδο".


Η Τουρκία χρησιμοποίησε με αριστοτεχνικό τρόπο και μέθοδο τις απολίτιστες και πάμπτωχες φυλές των Κούρδων. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το πρόβλημα της καθημερινότητας τους για επιβίωση.




Το 1918 δολοφονήθηκε ο Ασσύριος Πατριάρχης Mar Shimun XXI Benyamin, ηγέτης της Εκκλησίας των Ασσυρίων.
Ποιοι δολοφόνησαν τον Πατριάρχη;
Η Τουρκία είχε διαχρονικά πολιτική εκμαυλισμού κι εξαγοράς διαφόρων στρωμάτων της κοινωνίας κι ειδικότερα Κούρδους φυλάρχους. Έτσι είχε δημιουργήσει και παραστρατιωτικές ομάδες Κούρδων που εμφανίστηκαν με υψωμένη λευκή σημαία στον Πατριάρχη και τον δολοφόνησαν.
Αυτές οι κουρδικές παραστρατιωτικές ομάδες έδρασαν σ' όλη την επικράτεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι σφαγές τους ακόμη και σε περιοχές των συνόρων με την Περσία καταγράφονται στις μαύρες σελίδες της Γενοκτονίας. Ήταν τέτοιο το μίσος τους κι η σκληρότητά τους που σφαγίασαν ακόμη και μουσουλμάνουςπου έκρυβαν χριστιανούς γείτονές τους στα σπίτια τους.
Για να γίνει κατανοητή η χρησιμοποίηση των Κούρδων ως απολίτιστες ορδές σφαγέων πληθυσμών και λαών αξίζει να σημειωθεί και τούτο;


Badr Khan Beg... Σύμβολο μέχρι σήμερα των Κούρδων, που μάλιστα κοσμεί μουσεία τους και προβάλλεται ως μεγάλο "πολιτιστικό" γεγονός.
Ο Κούρδος φύλαρχος Badr Khan Beg, ήταν από τους πρώτους Γενίτσαρους στον οποίον οι Οθωμανοί έδωσαν τον τίτλο του "Εμίρη" για να υπηρετεί την Πύλη και να προσφέρει υπηρεσίες.


Costume of Badr Khan Beg (mid-19th century) by Miner Killbourne Kellogu. Badr Khan Beg or Bedirxan Beg (1803 in Cizre – 1868) was the last Kurdish emir of the Bohtan Emirate (which was centered around the actual towns of Viranşehir and Cizre, in southeastern Anatolia/northern Syria)


Η διδασκαλία με την οποία περιγράφουν σήμερα οι Κούρδοι τον "Εμίρη" της Πύλης Badr Khan Beg... Φθάνουν στο σημείο να τον "βαπτίζουν" ως "Κούρδο Εμίρη" κι έτσι τον παρουσιάζουν ως "ήρωα" στις σημερινές γενιές Κούρδων, σε μια προσπάθεια τεχνητής κατασκευής ανύπαρκτου πολιτιστικού γεγονότος.


7 Αυγούστου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων... Επιλογή αυτής της ημερομηνίας για μια μεγάλη σφαγή του 1933...

5.000 χρόνια Πολιτισμού των Ασσυρίων επλήγησαν από την καταστροφή...Γιατί αποσιωπούν αυτό το έγκλημα, αυτή τη Γενοκτονία;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ