Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Με νόμο θα πάρει εκατοντάδες εκατομμύρια η ΟΠΑΠ Α.Ε.

Υπάρχουν πανίσχυρα μονοπώλια ξένων συμφερόντων που αφαιρούν πλούτο από την πτωχευμένη Ελλάδα, αλλά είναι εντελώς "αόρατα" στον "επαναστατικό" κόσμο του ΠΑΜΕ. Όταν οι προδότες στη Βουλή νομοθετούν εις βάρος των πολιτών ...τους διακρίνει μία σπάνια ομοψυχία.


Με ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής και λίγο πριν κλείσει για διακοπές η Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών πριμοδοτεί με εκατοντάδες εκατομμύρια τον ΟΠΑΠ!

Του Μιχάλη Πετρόπουλου

Επιβεβαιώνοντας όλα τα σχετικά δημοσιεύματα του News24/7, το νομοσχέδιο ξεπερνά κάθε φαντασία στην εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων: ο ΟΠΑΠ εξασφαλίζει δωρεάν 8ετή επέκταση της άδειας για τα «φρουτάκια», πετυχαίνει να μειώσει αζημίως τον αριθμό των συνολικών vlts από 35.000 σε 25000, να αυξήσει τον αριθμό μηχανών ανά πρακτορείο σε 15 και ανά κατάστημα σε 50 και να καταστεί απόλυτο μονοπώλιο απαλλασσόμενος από τους διαγωνισμούς για υποπαραχωρησιούχους...

Οι ενέργειες αυτές από πλευράς κυβέρνησης πιθανότατα θα προκαλέσουν καταγγελίες στη
Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, τη στιγμή που το θέμα των vlts βρίσκεται ήδη στα ραντάρ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , μετά από καταγγελίες των καζίνων. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο η Κομισιόν είχε προειδοποιήσει την ελληνική πλευρά να μην προχωρήσει στην υλοποίηση του Κανονισμού της ΕΕΕΠ και αντί αυτού το ελληνικό υπουργείο προχωρά με ακόμη πιο χαριστικό νόμο.

Με τη νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε , η μεγαλύτερη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών, κατάφερε να πετύχει διεκδικήσεις χρόνων, ζωτικές για την αύξηση της κερδοφορίας της, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε είτε να εγγράψει ζημιές από τη ζημιογόνο ανάπτυξη των vlts ή να τα επιστρέψει πίσω στο Δημόσιο αζημίως. Αντίθετα τώρα πέτυχε να τα επιστρέψει με αντιστάθμισμα την επέκταση της σύμβασής της για 8 χρόνια, κάτι που θα της κόστιζε του τουλάχιστον 300 εκ. ευρώ αργότερα.

Αναλυτικά, με το νόμο «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων» που κατατέθηκε χθες προβλέπεται η επέκταση της σύμβασης του ΟΠΑΠ για τα Φρουτάκια (από τα 10 στα 18 χρόνια), σε «αντιστάθμισμα», της μείωσης του αριθμού των vlts από τις 35.000 στις 25.000, κάτι που επίσης ήταν αίτημα του ΟΠΑΠ- αφού λόγω έλλειψης ζήτησης δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν χωρίς ζημιά..

Ο ίδιος νόμος προβλέπει την αύξηση του αριθμού του αριθμού των vlts ανά πρακτορείο στα 15 και στους αμιγείς χώρους στα 50 από 25 vlts, μια αλλαγή που θα μετατρέψει ακόμα και τα πρακτορεία σε μικρά καζίνα, και τα καταστήματα Play σε κανονικά καζίνα σε κάθε γειτονιά,με μεγαλύτερη ζημιά για το κοινωνικό σύνολο από το όποιο όφελος από τη μείωση του συνολικού αριθμού των vlts.

Tο νομοσχέδιο έχει ακόμη ένα σημαντικό δώρο στο ΟΠΑΠ: δεν είναι πια απαραίτητο να κάνειδιαγωνισμό για παραχωρησιούχους, κάτι που πολλαπλασιάζει την αξία της σύμβασης - αφού τον καθιστά μονοπώλιο χωρίς ανταγωνισμό.

Με το νομοσχέδιο δωράκι αντιμετωπίζονται τα καίρια προβλήματα που αντιμετώπιζε μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ, καθώς το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για δημιουργία αμιγών χώρων είναι μειωμένο, ενώ δεν είναι πολλά τα κατάλληλα πρακτορεία και δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στη απορρόφηση των 35.000 vlts που είχε αποκτήσει το 2012.




Η Αιτιολογική Έκθεση





Τροποποιούμενες - καταργούμενες διατάξεις


DiaTakSeis by antizitro on Scribd



 Σχέδιο Νόμου


SxedioNomou by antizitro on Scribd



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ