Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Μόνο το 1,4% των αιτούντων ασύλου που φτάνουν στην Ιταλία είναι Σύριοι, σύμφωνα με τη Eurostat

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, μόλις το 1,4% των μεταναστών που εισέρχονται στην Ιταλία είναι Σύριοι πρόσφυγες, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που πλημμυρίζουν την Ευρώπη είναι οικονομικοί μετανάστες από χώρες που δεν βρίσκονται σε πόλεμο.

Οι αριθμοί, που λήφθηκαν από το Westmonster μέσω της Eurostat, τον επίσημο φορέα επιφορτισμένο με την παροχή στατιστικών στοιχείων στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνουν πως η αληθινή φύση της μεταναστευτικής κρίσης παρουσιάζεται πλήρως διαστρεβλωμένη από τον Τύπο.

Ένα ασήμαντο 1,4% των αιτούντων άσυλο που έφτασαν στην Ιταλία το πρώτο πεντάμηνο του 2017 ήταν από τη Συρία, με
μόλις 845 Σύριους να αιτούνται άσυλο από 58.255 αφίξεις μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του τρέχοντος έτους.


Παρά τους πολλούς μετανάστες που διέρχονται τη Λιβύη και την χώρα να είναι διαλυμένη από την ανατροπή του Καντάφι, μόνο το 0,36% των προσφύγων είναι από τη Λιβύη ενώ επίσης μόνο 485 Αφγανοί και 900 Ιρακινοί έκαναν αίτημα για άσυλο.


Το μεγαλύτερο μέρος των αιτήσεων ασύλου, 20,65%, προέρχεται από τη Νιγηρία, 12.030 για την ακρίβεια. Το Μπαγκλαντές αντιπροσωπεύει το 9,2% των αιτήσεων ασύλου, ενώ το Πακιστάν αντιπροσωπεύει το 7,5% και οι μετανάστες από τη Γκάμπια αντιστοιχούν στο 7,9% των αιτημάτων ασύλου.


Καμία από αυτές τις χώρες δεν βρίσκεται σε πόλεμο.


Από το σύνολο των 248.290 αιτήσεων ασύλου που έλαβαν μέχρι στιγμής οι χώρες της Ε.Ε. τους πρώτους πέντε μήνες του 2017, μόνο το 1,4% προέρχονται από Σύριους.


«Για να το θέσουμε αυτό σε ένα πλαίσιο, το άθροισμα των αιτούντων άσυλο που εγκαταλείπουν τον πόλεμο στη Συρία και τη Λιβύη είναι μικρότερο από το άθροισμα των ατόμων που προέρχονται από τη Νιγηρία, το Πακιστάν και, ναι, τη Γουινέα», αναφέρει το Westmonster.


Πηγή: Offtherecord  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ