Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

«Notos Gold Lager»: Η πρώτη χειροποίητη μπύρα στο Ηράκλειο (φωτο)

Τόλμησαν εν μέσω οικονομικής κρίσης, έκαναν το πρώτο βήμα και πέρασαν από την οικιακή ζυθοποίηση στην εμπορική παραγωγή, διατηρώντας αναλλοίωτο τον χαρακτήρα και την γεύση της φρέσκιας, απαστερίωτης και αφιλτράριστης μπύρας. Της πρώτης τοπικής χειροποίητης μπύρας που παράγεται στην Ανατολική Κρήτη.

notos 5
Μετά από προσπάθειες 6 ετών τέσσερις φίλοι, με φιλία 20 ετών και
έχοντας διαφορετικό επάγγελμα ο καθένας αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πρώτη μικρή μικροζυθοποιία της πόλης. Στην πόλη στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Στο Ηράκλειο της Κρήτης.


notos 24

notos 17

Το όνομα της ζυθοποιίας Notos Brewery . Εκεί  μετά από αμέτρητες προσπάθειες και  χωρίς χρήματα  στην τσέπη αλλά με πείσμα και επιμονή στο στόχο , οι τέσσερις φίλοι κατάφεραν να φτιάξουν το τέλειο προϊόν.



notos 3

Μια φρέσκια μπύρα, με χρυσό χρώμα, θολή, πλούσια σε αρώματα και θρεπτικά συστατικά, και 100% ελληνική βύνη κριθαριού. Όπως είναι ελληνικά όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούν καπάκια, ετικέτες, φιάλες, κρητικό νερό.



notos 9

Η ανθράκωση της γίνεται με εντελώς φυσικό τρόπο χωρίς την προσθήκη βοηθητικών υλών και άλλων πρόσθετων χημικών συντηρητικών.Μια μπύρα που ζει μόνο στο ψυγείο, λόγω των άριστων ζωντανών πρώτων υλών της.

Και το όνομα της «Notos Gold Lager». (Νotos από την θέση της Κρήτης-  Gold λόγω χρώματος και Lager επειδή αποθηκεύεται σε χαμηλές θερμοκρασίες ψυγείου, έχοντας μικρή περίοδο ζωής τους 5 μήνες).

Το τελικό προϊόν, λόγω της περιορισμένης παραγωγής,  βρίσκεται μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα, bar και εστιατόρια, του Ηρακλείου.



notos 7

Οι τέσσερις νέοι ζυθοποιοί από το Ηράκλειο που σε καιρό κρίσης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους είναι οι Γιώργος Νερολαδάκης, Αντώνης Ταμπακάκης , Κώστας Βερίγος και Λάμπρος Πετσαλάκης.



notos 6

Η παρουσίαση της μπίρας έγινε στον εκπληκτικό χώρο «e-νοπωλείο» του Νίκου Ηλιάδη στη Βιομηχανική Περιοχή, ένα μοναδικό σε αισθητική χώρο που αξίζει να επισκεφτείτε ενώ η δοκιμασία της μπύρας έγινε με συνοδεία εκλεπτυσμένων εδεσμάτων, από την 2ΚΠΑ.



notos 12

notos 4

Η Νότος Gold απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια των δημοσιογράφων που κλήθηκαν να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς της και να την δοκιμάσουν, με τελική ευχή όλων να αποσπάσει και τα θετικά σχόλια των καταναλωτών.

Η πρώτη «ζωντανή» χειροποίητη μπύρα στο Ηράκλειο,  είναι πλέον γεγονός… βρίσκεται στην πόλη μας και μας περιμένει!!!

Μάρα Μπέκα

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ