Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Edward Snowden νέα διαρροή: η δράση της βάσης Pine Gap

O Edward Snowden διέρρευσε νέα έγγραφα της NSA που εκθέτουν μια μυστική μονάδα των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκεται κοντά σε μια απομακρυσμένη πόλη στη Βόρεια Αυστραλία. Η συγκεκριμένη μονάδα παρακολουθεί κρυφά ασύρματες επικοινωνίες και βοηθάει στρατιωτικές αποστολές των ΗΠΑ.

Τα έγγραφα προέρχονται από τον τεράστιο όγκο των διαβαθμισμένων εγγράφουν που υπέκλεψε ο Snowden από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) το 2013.

Edward Snowden

Τα πρόσφατα διαβαθμισμένα έγγραφα, τα οποία δημοσιεύτηκαν από το The Intercept, περιείχαν αναφορές για μια μυστική εγκατάσταση, η οποία έχει σαν κωδικό όνομα το “Rainfall,” αλλά είναι επίσημα γνωστή σαν Joint Defence Facility Pine Gap.

Τα έγγραφα της NSA που διέρρευσε ο Edward Snowden, αποκαλύπτουν ότι
η Joint Defence Facility Pine Gap, η οποία βρίσκεται έξω από το Alice Springs, έχει αναπτύξει προηγμένη δορυφορική τεχνολογία για λεπτομερή γεωγραφική κατανόηση που βοηθά τους Αμερικάνους στρατιωτικούς να εντοπίζουν με ακρίβεια τους στόχους τους.

Η χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, (γνωστά και ως drones), από τον Αμερικάνικο Στρατό, ευθύνεται για εκατοντάδες θανάτους πολιτών σε χώρες όπως το Πακιστάν, Αφγανιστάν, Υεμένη, Συρία και Σομαλία.

Όπως αναφέρεται σε ένα μυστικό έγγραφο, ο σκοπός της Pine Gap είναι να “στηρίξει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, συμβάλλοντας στην επαλήθευση των συμφωνιών για τον έλεγχο των όπλων και του αφοπλισμού, αλλά και στην παρακολούθηση των στρατιωτικών εξελίξεων”.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το Pine Gap έχει μια πολύ ευρύτερη αποστολή με πολύ πιο ισχυρές δυνατότητες από ό, τι η Αυστραλιανή ή η αμερικανική κυβέρνηση αναγνωρίζουν δημόσια.

Edward Snowden

Edward Snowden: Η βάση Pine Gap εντοπίζει στόχους για τα χτυπήματα των Drones.

Οι δορυφόροι που χρησιμοποιούνται από τη Pine Gap περιγράφονται ως “γεωσυγχρονισμένοι” και είναι πιθανώς τοποθετημένοι σε μια πολύ υψηλή τροχιά, άνω των 20.000 μιλίων πάνω από την επιφάνεια της γης. Διαθέτουν ισχυρή τεχνολογία επιτήρησης για την παρακολούθηση ασύρματων επικοινωνιών στο έδαφος, όπως αυτές που αποστέλλονται και λαμβάνονται από κινητά τηλέφωνα, ραδιόφωνα και δορυφορικές ανερχόμενες ζεύξεις.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν από τον Snowden, οι δορυφόροι αυτοί συλλέγουν “στρατηγικά και τακτικά στρατιωτικά, επιστημονικά, πολιτικά και οικονομικά μηνύματα επικοινωνίας” και παρακολουθούν οποιεσδήποτε δοκιμές πυραύλων ή όπλων στις στοχευμένες χώρες, κλέβουν πληροφορίες από ξένα στρατιωτικά συστήματα και παρέχουν υποστήριξη στις Στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ένα από τα μυστικά έγγραφα της NSA που διέρρευσε ο Edward Snowden και αναλύθηκε από την Australian Broadcasting Corporation (ABC) υποδηλώνει ότι ο ρόλος της μονάδας δεν είναι μόνο να συλλέγει σήματα και να τα αναλύει, αλλά και να “ανιχνεύει, συλλέγει, καταγράφει, επεξεργάζεται, αναλύει και αναφέρει” τα πάντα – από τους πυραύλους που κυκλοφορούν στην επιφάνεια, την ατμόσφαιρα μέχρι τα αντιπυραυλικά συστήματα και τα μαχητικά αεροσκάφη.

Μία αποστολή κατέστρεψε επικοινωνίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, της Κίνας, της Ανατολικής Ασίας, της Νότιας Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Ευρώπης και σε εδάφη στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το 2013, το Sydney Morning Herald ανέφερε ότι η Pine Gap διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα αμφισβητούμενα χτυπήματα των αεροπλάνων των ΗΠΑ, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων αθώων πολιτών.


Η κυβέρνηση Trump διπλασίασε τα χτυπήματα με Drone

Ο Richard Tanter, καθηγητής του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, ο οποίος έχει μελετήσει στο παρελθόν τη βάση Pine Gap, αναφέρει ότι “η Pine Gap συμβάλλει σημαντικά και σε πραγματικό χρόνο στις ενέργειες αυτές καθώς και στην προετοιμασία τους.”

“Η αυστραλιανή κυβέρνηση πιστεύει ότι μια επίθεση στη Βόρεια Κορέα είναι είτε δικαιολογημένη είτε είναι μια σοφή και λογική κίνηση, και θα είμαστε μέρος αυτής. Θα είμαστε ένοχοι όσον αφορά τις συνέπειες”, δήλωσε ο Tanter.

Με την διακυβέρνηση του Trump, τα χτυπήματα και οι επιδρομές ειδικών επιχειρήσεων έχουν διπλασιαστεί, ενώ ταυτόχρονα χαλάρωσαν τους κανόνες εμπλοκής για να αποτρέψουν θανάτους πολιτών σε τέτοιες αεροπορικές επιθέσεις.

Ωστόσο, ο David Rosenberg, ο οποίος εργάστηκε στο Pine Gap σαν επικεφαλής της ομάδας για ανάλυση σημάτων όπλων για τουλάχιστον 18 χρόνια μέχρι το 2008, επιβεβαιώνει τη δυνατότητα “γεωσυγχρονισμού” της εγκατάστασης, υποστηρίζοντας ότι η πρόληψη ατυχημάτων σε πολίτες αποτελεί υψηλή προτεραιότητα.

“Ένα πράγμα σίγουρα μπορώ να πω στην κυβέρνηση της Αυστραλίας, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν, φυσικά, να ελαχιστοποιήσουν όλα τα θύματα στους άμαχους”, αναφέρει ο Rosenberg. “Το Pine Gap βοηθά στον περιορισμό των ατυχημάτων παρέχοντας ακριβής πληροφορίες”.

Η Αυστραλία φυσικά συνεργάζεται στενά με τους Αμερικανούς στη διεξαγωγή της παγκόσμιας επιτήρησης, δεδομένου ότι αποτελεί βασικό μέλος της συμμαχίας “Five Eyes” μαζί με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ