Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

WikiLeaks: Πως ενεργοποιεί η CIA το μικρόφωνο των συσκευών σας

Το WikiLeaks συνεχίζει ακάθεκτο να δημοσιεύει αρχεία του Vault 7 που φέρεται ότι ανήκουν στη CIA. Αυτή δημοσίευσε έναν οδηγό χρήσης για το Weeping Angel, ένα εργαλείο που επιτρέπει στην υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ να αποκτήσει έλεγχο σε έξυπνες τηλεοράσεις.

Το Weeping Angels είναι ένα εργαλείο που αναφέρθηκε από τον πρώτο γύρο των αρχείων που δημοσίευσε το Wikileaks τον Μάρτιο. Σήμερα η ιστοσελίδα μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το τι μπορεί να κάνει.

Πρώτα απ ‘όλα, το Weeping Angel είναι ένα εργαλείο που προέρχεται από ένα άλλο εργαλείο που δημιουργήθηκε από τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5/BTSS, το οποίο ονομάζεται “Extending”.

Το Extending είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι hackers των μυστικών υπηρεσιών για να
αναλάβουν τον έλεγχο των Samsung F Series Smart TV. Ο οδηγός χρήσης εξηγεί ότι πρόκειται για ένα εμφύτευμα που έχει σχεδιαστεί για την εγγραφή ήχου από το ενσωματωμένο μικρόφωνο αλλά και την αποθήκευση δεδομένων.

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να εγκατασταθεί στην τηλεόραση μέσω USB stick, και τα δεδομένα μπορούν να συγκεντρωθούν με τον ίδιο τρόπο ή μέσω ενός WiFi hotspot που έχει εγκατασταθεί κοντά στην τηλεόραση. Η οδηγία παρουσιάζει βήμα προς βήμα τον τρόπο εγκατάστασης του κακόβουλου λογισμικού και συμβουλεύει τους hackers-κατάσκοπους να καθαρίσουν το ιστορικό των εγκατεστημένων εφαρμογών, αν το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης έχει κουμπί Ιστορικό. 

Να αναφέρουμε ότι η ηχητική κατασκοπεία σε πραγματικό χρόνο είναι επίσης δυνατή και με τη βοήθεια ενός Live Listen Tool, το οποίο λειτουργεί σε συσκευές με εγκατεστημένα τα Windows 7 ή 8.

Το Wikileaks σημειώνει ότι η CIA και η MI5/BTSS εργάστηκαν μαζί για το Weeping Angel κατά τη διάρκεια ενός Joint Development Workshop, το οποίο είναι κάτι παρόμοιο με τα boot camps που γνωρίζουμε.

Να τονίσουμε ότι για να πραγματοποιηθεί το Hack στις έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung χρειάζεται φυσική επαφή με τη συσκευή για την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της ενημέρωσης του υλικολογισμικού που έγινε το 2014, και η οποία εμποδίζει την πειρατεία της τηλεόρασης μέσω του Διαδικτύου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ