Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Χιμάρα: Πέρασε το ρυθμιστικό σχέδιο με την απαλλοτρίωση περιουσιών της ελληνικής μειονότητας

αναδημοσίευση από το Βαλκανικό Περισκόπιο

«Μέσα σε μια συνεδρίαση που θύμιζε κατάσταση πολιορκίας, τελικά το δημοτικό συμβούλιο της Χιμάρας ενέκρινε το ρυθμιστικό σχέδιο της πόλης, ενώ αστυνομικές μονάδες ταχείας επέμβασης περιφρουρούσαν τη συνεδρίαση προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη», σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα και προσθέτει:

«Εδώ και δύο εβδομάδες ο δήμος Χιμάρας δεν μπορούσε να συνεδριάσει για να συζητήσει και να εγκρίνει ορισμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως το νέο πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι
μια ομάδα καμιά 30αριά πολιτών με χέρια και με πόδια δεν επέτρεψαν τους συμβούλους να συζητήσουν και να εγκρίνουν το νέο σχέδιο».

Το δημοσίευμα αποφεύγει να αναφέρει τους λόγους της αντίδρασης αυτών των πολιτών, της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Χιμάρα, ούτε φυσικά για αναγκαστική απαλλοτρίωση (αρπαγή) των περιουσιών τους, προκειμένου να μεταφερθούν σε άλλους ιδιοκτήτες (Αλβανούς μουσουλμάνους).

Η ομάδα των αντιδρούντων με επικεφαλής τον Νικόλα Νεράντζη και τον Φρέντι Μπερμπέρη, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο της πόλης, συνδέοντας το με διακρίσεις σε βάρος των Ελλήνων της Χιμάρας, σημειώνεται.


«Επισημαίνεται ότι ορισμένες ιδιωτικές περιοχές θα περάσουν στο δημόσιο συμφέρον και μετά την έγκριση του σχεδίου αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης, προκειμένου να αποζημιωθούν οι (Έλληνες) ιδιοκτήτες για την αξία της γης τους».

Συνεχίζει το δημοσίευμα τονίζοντας ότι εάν ένας πολίτης δεν συμφωνεί με την αξία της περιουσίας του, που δίδεται εξαιτίας της απαλλοτρίωσης μπορεί να καταφεύγει στα αλβανικά δικαστήρια ή κατόπιν στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ή, εάν δεν συμφωνήσει με την αξία της γης του και σε αυτό, να καταφύγει στο …Δικαστήριο του Στρασβούργου…

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ