Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Η Παγίδα του Ενιαίου Βασικού Εισοδήματος

Λοιπόν, έχουμε δει για το “Σκορ Καλού Πολίτη”, τις ψηφιακές ταυτότητες και τα ψηφιακά νομίσματα/CBDCs (λινκ εδώ για όσους τα χάσατε https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0bbejaWC96BjLpcm5Q5LYvwB97izfg4vqMVdvif2qXxMAwbojrszMTP3UNwS82M5bl&id=100088787553150).

Τώρα που έχουμε καλύψει τα βασικά είναι καιρός να μιλήσουμε και για το επόμενο βήμα της Ατζέντας 2030 που δεν είναι είναι άλλο από το UBI (Universal Basic Income / Ενιαίο Βασικό Εισόδημα) και το πως αυτό δένει με όλο τον υπόλοιπο ιστό που πλέκουν γύρω από τις ελευθερίες μας.

H Κοινωνική Τάξη των “Αχρήστων”

Όπως ξέρετε ήδη οι περισσότεροι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και των εκπροσώπων του, η αυτοματοποίηση και το AI που θα συνοδεύσουν τον ερχομό του Great Reset θα δημιουργήσουν τεράστιες μάζες ανθρώπων που θα είναι δομικά άνεργοι. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι αυτοί δε θα μπορούν να εργαστούν στον τομέα της ειδικότητάς τους (καθώς πλέον αυτές οι δουλειές θα γίνονται από αυτοματοποιημένα συστήματα), ούτε και θα μπορούν να επανεκπαιδευτούν σε κάποιον άλλον τομέα.

Συνεπακόλουθα, οι άνθρωποι αυτοί θα θεωρούνται κάτι σαν ζωντανά απολιθώματα μιας προηγούμενης εποχής τα οποία θα

είναι καταδικασμένα να ζουν για πάντα ως άνεργοι καθώς θα είναι “άχρηστοι” (όπως λέει και ο φίλος μας ο Χαράρι) για την κοινωνία του 2030. Στην ομάδα αυτή θα ενταχθούν επίσης και όλοι εκείνοι οι κακοί “αντιρρησίες” που δε θέλουν να γίνουν πελατάκια του Ίλον Μασκ και να τσιπαριστούν καθώς και όσοι πηγαίνουν κόντρα στο δυστοπικό αφήγημα της Ατζέντας (εγώ και εσείς δηλαδή).

Τι σκοπεύουν να κάνουν λοιπόν με αυτές τις μάζες εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι δε θα μπορούν να εργαστούν στον κόσμο του 2030 αλλά συνάμα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να επιβιώσουν προκειμένου να μην ξεσηκωθούν και τους στείλουν όλους τους στη γκιλοτίνα;

Ενιαίο Βασικό Εισόδημα

Η κεντρική ιδέα την οποία προτείνουν οι πεφωτισμένοι εγκέφαλοι του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι μια παραλλαγή της παλιάς ρωμαϊκής τακτικής του άρτου και των θεαμάτων. Θέλουν να εισάγουν ένα “εισόδημα” που θα το λαμβάνει ο κάθε πολίτης απλά και μόνο επειδή υπάρχει προκειμένου να μπορεί να καλύψει τις “βασικές του ανάγκες”. Συνάμα, οι τεχνολογίες τεχνητής πραγματικότητας και η χρήση ναρκωτικών “ψυχαγωγίας” θα κρατάνε αυτές τις μάζες ναρκωμένες και χαρούμενες, αποσπώντας την προσοχή τους από την θλιβερή μοίρα που θα τους έχει επιβληθεί.

“Ώπα”, θα πουν τώρα μερικοί κουτοπόνηροι. “Δηλαδή το κράτος θα με πληρώνει για να μαστουρώνω, να κάθομαι σε ένα καναπέ, να παίζω βιντεοπαιχνίδια και να βλέπω Netflix; Πού είναι το κακό σε αυτό;” Επιτρέψτε μου να τους απαντήσω με μια σύνοψη των όσων έχουμε πει.

Αρχικά θα πρέπει να καταλάβουμε πως αυτό το εισόδημα δε θα πληρώνεται σε μετρητά αλλά σε ψηφιακά νομίσματα/CBDCs. Τα CBDCs είναι μια ελεγχόμενη μορφή οικονομίας καθώς μπορούν να ξοδευτούν μόνο για την αγορά εγκεκριμένων αγαθών και εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος μιας και έχουν ημερομηνία λήξης (στην ουσία δεν είναι νόμισμα, είναι κουπόνι). Νομίζετε πως το κράτος θα μας δίνει αρκετά για να γλεντοκοπάμε, να πηγαίνουμε εκδρομούλες και να αγοράζουμε τα νέα iPhone κάθε εξάμηνο ή απλά θα μας δίνει οριακά ένα ποσό το οποίο θα μπορεί να ξοδευτεί μόνο για την αγορά βρώσιμων εντόμων και τεχνητών κρεάτων καθώς αυτά αρκούν για να καλύψουμε τις “βασικές ανάγκες” για την επιβίωση μας;

Μετά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως η πληρωμή αυτή θα συνδέεται άμεσα με την ψηφιακή μας ταυτότητα η οποία θα περιέχει και το “Σκορ Καλού Πολίτη” μας. Τόλμησες να παραπονεθείς στο Facebook για το γεγονός πως δε μπορείς να αγοράσεις τίποτα άλλο πέρα από ό,τι έχει εγκρίνει η κυβέρνηση για εσένα; Πάρε 25% μειωμένο βασικό εισόδημα για αυτό το μήνα για να μάθεις. Το ξανάκανες; Χάσε το δικαίωμα να έχεις πρόσβαση στο ψηφιακό σου πορτοφόλι για μια εβδομάδα για να νουθετηθείς. Αυτή θα είναι η μοίρα όσων θα παραδοθούν στην ευκολία που μας τάζει η Ατζέντα 2030, μια ζώη ως κόλακες υπό τον φόβο πως θα χάσουν το τίποτα που τους έχουν πείσει πως έχουν.

Στο δια ταύτα

Όπως έχουμε μάθει και από τα παραδείγματα της Καραντίνας, των υποχρεωτικών εμβολίων και των πιστοποιητικών εμβολιασμού, οι περισσότεροι άνθρωποι ωρύονται και μαίνονται πως δε θα επιτρέψουν ποτέ σε κάποιο φασιστικά ολοκληρωτικό μέτρο να στερήσει τις ελευθερίες τους μόνο και μόνο για τρέξουν φοβισμένοι στο σπίτι όταν ο κάθε ηγέτης-μαριονέτα κάνει πως τρίζει τα δόντια του.

Το μέτρο αυτό, (όπως και το μπόλι) θα έρθει υπό τον μανδύα ενός “σωτήριου μέτρου” που θα σώσει την κοινωνία, ενώ όποιος δε το ασπάζεται θα χαρακτηριστεί ως μισάνθρωπος εχθρός του έθνους. Όπως πάντα η λύση είναι να μην παρασυρθούμε σε τέτοια προγράμματα και να συμμετέχουμε στις πολιτικές εξελίξεις προκειμένου να προβάλουμε την αντίστασή μας ώστε να μην επιτρέψουμε την επιβολή κανενός τέτοιου μέτρου.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το άρθρο μου. Θα χαρώ να ακούσω και τα δικά σας σχόλια πάνω στο θέμα στη σελίδα μου στο Facebook ( https://www.facebook.com/profile.php?id=100088787553150 ). Εις το επανιδείν.

Ελευθερίου Κωνσταντίνος

Πολιτικός Επιστήμονας, Διαπραγματευτής, Ερευνητής

το είδα

1 σχόλιο:

  1. Αυτή είναι η πιθανότερη εκδοχή για το μέλλον, αν δεν αντιδράσει η κοινωνία. Είναι παρήγορο που υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι, όπως ο υπογράφων το άρθρο και προσπαθούν να ξυπνήσουν και άλλους. Αλλά δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος άγεται και φέρεται από τα ΜΜΕ, τους πληρωμένους δημοσιογράφους και τους "ειδικούς" που και αυτοί για ίδιο όφελος παραπληροφορούν τους πολίτες.
    Δυστοπικά όσα ζήσαμε τελευταία και ίσως χειρότερα όσα θέλουν να επιβάλλουν οι εξουσιαστές. Αν τώρα που το χρήμα είναι ανώνυμο και στα χέρια μας μας κάνουν ό,τι θέλουν, όταν θα μπούμε στα "κουπόνια" τα περιθώρια αντίδρασης θα είναι πολύ μικρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »