Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Ο Πόλεμος 5ης Γενιάς

Η λέξη “πόλεμος” είναι μια λέξη η οποία έχει μπει δυναμικά στο προσκήνιο των μίντια και της ζωής μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Όταν ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία, κανάλια από όλο τον κόσμο έσπευσαν να στείλουν ανταποκριτές και να εξασφαλίσουν αποκλειστικά, ζωντανά πλάνα από τα πεδία των μαχών. Παρά την πολεμολατρεία τους ωστόσο, κανένα από αυτά τα μίντια δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε ένα άλλο είδος πολέμου και σε ένα άλλο πεδίο μαχών το οποίο βάλλεται καθημερινά εδώ και δεκαετίες με σκοπό την άνευ όρων κατάκτησή του. 

Ο Πόλεμος 5ης Γενιάς και η μάχη για τον νου σου

Ο Πόλεμος 5ης Γενιάς αποτελεί την τελευταία μετεξέλιξη του τρόπου με τον οποίο διεξάγονται οι πόλεμοι. Στο παρελθόν είχαμε πολέμους μεταξύ αντίπαλων κρατών ή βασιλείων (Πόλεμοι 1ης, 2ης και 3ης Γενιάς). Στη συνέχεια είχαμε πολέμους κρατών κατά μη κρατών όπως ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας όπου κράτη αντιμάχονταν οργανώσεις όπως το ISIS και η Αλ Κάιντα (Πόλεμοι 4ης Γενιάς). 

Τώρα έχουμε περάσει σε μια νέα φάση πολέμου όπου διεθνείς οργανισμοί (βλ. Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κτλ.) και οι δοσίλογες κυβερνήσεις που τους ακολουθούν, διεξάγουν πολέμους όχι κατά άλλων κρατών αλλά κατά των ίδιων τους των πολιτών. Αυτό το ολοκληρωτικό είδος πολέμου στρέφεται κατά κάθε τομέα της ζωής μας και

στόχο έχει την πλήρη καθυπόταξή μας στις βουλές των παγκόσμιων ελίτ. Είναι ένας πόλεμος πληροφοριών, προπαγάνδας και της αντίληψης μας για την πραγματικότητα που στοχεύει στην κατάκτηση του νου μας και του τρόπου που σκεφτόμαστε. Είναι ο πόλεμος 5ης Γενιάς. 

Τα “όπλα” του πολέμου 5ης Γενιάς

Όντας ένας πόλεμος κατά όλων επί παντός κλάδου της ζωής μας, ο πόλεμος αυτός χρησιμοποιεί πληθώρα όπλων για να μας αδρανοποιήσει και να ασκήσει πλήρη έλεγχο στη ζωή μας. Το “Σκορ Καλού Πολίτη”, οι ψηφιακές ταυτότητες, τα ψηφιακά νομίσματα, η οικονομία του άνθρακα, το ΑΙ (λινκ εδώ για όσους τα χάσατε https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0bUVRcEPC1PGkhfRwyyvgTi2AMaWdszBrcciGABzhLEv4cf8mPG6PeqnTFpUCYVaXl&id=100088787553150), όλα αυτά είναι πολεμικές τακτικές που στόχο έχουν να χειραγωγήσουν τη συμπεριφορά μας προκειμένου στη συνέχεια να είμαστε ανίσχυροι απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μας επιβληθούν.

Κανένα από αυτά τα όπλα ωστόσο δεν είναι τόσο σημαντικό όσο αυτό της προπαγάνδας, καθώς η επιτυχία των άνω εξαρτάται από την αποδοχή τους από το ευρύτερο τμήμα του πληθυσμού. Εδώ έγκειται και η ουσία του πολέμου 5ης Γενιάς, η οποία είναι να διαστρεβλώσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και σκεπτόμαστε, ώστε να δεχτούμε άκριτα το οποιοδήποτε μέτρο μας επιβάλλουν οι διεθνείς ελίτ, όντας μάλιστα και χαρούμενοι για την επιβολή του. 

Ένα παράδειγμα αυτού είναι οι μέθοδοι ψυχολογικού πολέμου που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη καραντίνα (θυμήσου τι είδαμε στα Lockdown Files https://focusfm.gr/ti-mathame-apo-ta-lockdown-files/) οι οποίες έκαναν εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο να αποδεχτούν το κλείσιμο της παγκόσμιας οικονομίας για δύο χρόνια προκειμένου να γλυτώσουμε υποτίθεται από έναν αόρατο κατά συρροή δολοφόνο. Ένα άλλο ήταν το πως, με αφορμή τη πτώση των Δίδυμων Πύργων, ο μηχανισμός παγκόσμιας προπαγάνδας έκανε τον απλό άνθρωπο να αποδεχτεί πως κάθε e-mail, τηλεφώνημα και κίνησή του στο διαδίκτυο θα παρακολουθείται για την “προστασία” του. 

Όπως έχετε καταλάβει, η συνταγή αυτής της προπαγάνδας/επίθεσης στον ανθρώπινο νου είναι σε γενικές γραμμές απλή. Οι ελίτ μας λένε πως υπάρχει το πρόβλημα Α και για την αντιμετώπισή του θα πρέπει όλοι να κάνουμε το Β και όποιος δεν συμφωνεί με αυτό είναι κακός άνθρωπος που θέλει το πρόβλημα να διαιωνιστεί και να συνεχίσει να πλήττει τους συνανθρώπους του. 

Στο διά ταύτα

Στο βιβλίο του “Η Ψυχολογία του Ολοκληρωτισμού”, ο ψυχολόγος Ματτίας Ντέσμετ αναφερόμενος στο θέμα της προπαγάνδας/επίθεσης 5ης Γενιάς του COVID σημείωσε τα εξής. Ένα 30% του πληθυσμού αποδέχτηκε πλήρως και ενστερνίστηκε φανατικά την προπαγάνδα αυτή. Ένα 10% κατάλαβε τι κρύβεται πίσω από το αφήγημα του COVID και το απέρριψε, αρνούμενο να δεχτεί μέτρα καραντίνας και λοιπές παραβιάσεις κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του. Ένα 60% είχε καταλάβει πως κάτι δε πάει καλά με το όλο αφήγημα αλλά, φοβούμενο το πως θα αντιδράσει και πως θα το χαρακτηρίσει το φανατισμένο 30%, συστρατεύτηκε δειλά μαζί του με την ελπίδα πως έτσι θα “έχει την ησυχία του”. 

Όπως μπορείτε να δείτε, η προπαγάνδα του πολέμου 5ης Γενιάς μπορεί να λειτουργήσει και να μας κάνει να παραδοθούμε άνευ όρων στην Ατζέντα του μόνο εάν το επιτρέψουμε εμείς οι ίδιοι. Στην προαναφερθείσα μάχη κατά της προπαγάνδας του COVID οι αντίθετοι στο αφήγημα ξεπερνούσαν τους υπέρμαχους αυτού αλλά υπέκυψαν σε αυτούς. Γιατί; Επειδή φοβούνταν τους άυλους χαρακτηρισμούς που θα εκτόξευαν εναντίον τους εάν τολμούσαν να εκφράσουν τις δικαιολογημένες απορίες και ενστάσεις τους. 

Εάν θέλουμε να αντιταχθούμε πραγματικά στην Ατζέντα 2030 θα πρέπει όχι μόνο να ενημερωνόμαστε σφαιρικά αλλά και να έχουμε το σθένος να εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας παρά τις αντιδράσεις που κάτι τέτοιο ενδέχεται να προκαλέσει. Χωρίς αυτό δε θα είμαστε τίποτα παραπάνω από ενημερωμένα πρόβατα που οδεύουν οικειοθελώς στο σφαγείο φοβούμενα το πως θα τα χαρακτηρίσει ο χασάπης αν σηκωθούν και φύγουν.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το άρθρο μου. Θα χαρώ να ακούσω και τα δικά σας σχόλια πάνω στο θέμα στη σελίδα μου στο Facebook ( https://www.facebook.com/profile.php?id=100088787553150 ). Εις το επανιδείν. 

Ελευθερίου Κωνσταντίνος 

Πολιτικός Επιστήμονας, Διαπραγματευτής, Ερευνητής 

Ακολουθήστε με: 

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100088787553150

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »