Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Πανευρωπαϊκό όριο στις συναλλαγές με μετρητά!! Είδηση-ΣΟΚ που πέρασε στα “ψιλά”

Τα κάνουν όλο και πιο δύσχρηστα από τους πολίτες...

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν την περασμένη Πέμπτη να περιορίσουν τις πληρωμές σε μετρητά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα 10.000 ευρώ, ως μέρος της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, έχουν ήδη αυστηρότερους κανόνες από τις νέες ευρωπαϊκές διατάξεις για τις πληρωμές σε μετρητά.

Αλλά σε άλλες χώρες, όπως η Αυστρία και η Γερμανία, οι πληρωμές σε μετρητά ήταν μέχρι τώρα απεριόριστες. Ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει και εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να περιορίσουν από φέτος την χρήση μετρητών!!

Λαοί όπως οι Γερμανοί, που μέχρι στιγμής είχαν επηρεαστεί ελάχιστα από την «λαίλαπα» των αχρήματων κοινωνιών, θα δουν (ιδίως οι μικροεπιχειρηματίες) τη ζωή τους να αλλάζει!!

Η διάταξη αποτελεί μέρος ενός κειμένου που

έχει επίσης σχεδιαστεί «για την καλύτερη καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από δυόμισι χρόνια διαπραγματεύσεων και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ φέτος.

Ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα στην Ελλάδα

Στον μικρόκοσμο της Ελλάδας βέβαια, όπως και σε πολλά ακόμα μέτρα που σχετίζονται με τους περιορισμούς στην καθημερινότητά μας, πρωτοπορήσαμε, έχοντας ένα από τα πιο «σφιχτά» όρια σε όλη την Ευρώπη!!

Θυμίζουμε πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο από τις αρχές του 2024, ισχύει η πλήρης απαγόρευση χρήση μετρητών σε συναλλαγές άνω των 500 ευρώ.

Όσοι μάλιστα κάνουν το…«έγκλημα» να δέχοντας πληρωμές με μετρητά πάνω από αυτό το όριο, θα πληρώνουν πρόστιμο όσο το διπλάσιο της συναλλαγής!

Και η ζωή συνεχίζεται και οι λαοί συνηθίζουν σε ακόμα ένα μέτρο χούντας…

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »