Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων – Έριξαν γάλα σε κεντρική πλατεία της Λάρισας (φώτο)

 Δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα

Αποφασισμένοι να το φτάσουν στα άκρα, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, δηλώνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που διαδηλώνουν σήμερα στην Λάρισα.

Λίγο πριν τις 12:00 έριξαν γάλα, ενώ από τις δηλώσεις που έγιναν προκύπτει πως περιμένουν σαφείς δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, για τα αιτήματα που έχουν διατυπώσει.

Προειδοποιούν πως σε αντίθετη περίπτωση θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με μπλόκα ακόμα και σε εθνικές οδούς.

Ως βασική προτεραιότητα θέτουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις αποζημιώσεις και δηλώνουν ότι εάν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους δεν φοβούνται να το φτάσουν στα άκρα και να κλείσουν ακόμη και την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες θα κλείσουν συμβολικά για μια ώρα τον κόμβο της Καρδίτσας. Στο πλευρό τους, έχουν εκπροσώπους τοπικών φορέων συνταξιούχους και απλούς πολίτες, ενώ στη σημερινή κινητοποίηση στη Λάρισα συμμετέχουν και αγροτοσυνδικαλιστές από την Ιταλία.

Στις 15:00 το μεσημέρι θα αποχωρήσουν μαζί για το μπλόκο στον Πλατύκαμπο και θα ακολουθήσει σύσκεψη ενόψει της Agrotica.

Στο πλευρό τους, το πρωί στάθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας. Σε δήλωσή του ο αγρότης Χρήστος Σιδερόπουλος έδωσε διορία μέχρι το Σάββατο, ενώ χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων: μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Επιπλέον κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα αλλά προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από τη νέα ΚΑΠ. Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες στα ροδάκινα, στους καρπούς με κέλυφος και σε όλα τα μήλα. Να μπουν οι περιοχές της Εορδαίας και του Αμυνταίου στην συνδεδεμένη καλαμποκιού.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »