Η Julie Inman Grant, Επίτροπος για την διαδικτυακή ασφάλειας της Αυστραλίας και τακτικά παρευρισκόμενη στις εκδηλώσεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, άδραξε την ευκαιρία στην φετινή εκδήλωση για να υποστηρίξει την δημιουργία ενός παγκόσμιου ρυθμιστικού συνασπισμού που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη και άπαξ και εφαρμοστεί, τότε τελείωσαν όλα για την διαδικτυακή ελευθερία!
Μιλώντας σε ένα πάνελ με τίτλο «Προστασία των ευάλωτων στο Διαδίκτυο», η Grant ισχυρίστηκε ότι τα προληπτικά μέτρα, η εκπαίδευση και η έρευνα είναι ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση των διαδικτυακών χώρων με πρόσχημα την λεγόμενη «ρητορική μίσους»!
Όπως είπε:
«Δημιουργείται μια τέλεια καταιγίδα για διαδικτυακή “ρητορική μίσους”.
Επομένως υπάρχουν πολλά διαφορετικά εργαλεία στην εργαλειοθήκη που θα χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά, αλλά στην τελική ο στόχος είναι η διαφάνεια για την επίτευξη λογοδοσίας και, για να πείσουμε τις εταιρείες να αυξήσουν τα πρότυπα ασφαλείας τους.
Η “Τεχνητή Νοημοσύνη” το 2023 τα άλλαξε όλα αυτά και, τώρα η “Ofcom” του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εξουσίες διαδικτυακής ασφάλειας, η Ιρλανδία έχει διαδικτυακό μέλος επιτροπής ασφαλείας, έχουμε την «DSA» σε όλη την Ευρώπη (ΕΔΩ), έχουμε ξεκινήσει κάτι (σ.σ. ΠΟΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ;;;) που ονομάζεται “παγκόσμιο δίκτυο ρυθμιστών ασφάλειας” έτσι ώστε να μπορούμε να συνεργαστούμε!
Οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τον πλούτο, την αορατότητα και ειλικρινά την δύναμη όλων αυτών των τεχνολογικών εταιρειών. Πρέπει να συνεργαζόμαστε για να τους αναγκάσουμε να το κάνουν καλύτερα»!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου