Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Στις μέρες μας έχουμε γεμίσει και από κριτικούς κινηματογράφου που αντί να κάνουν τη δουλειά τους προτιμούν να μας κάνουν προοδευτική ιδεολογική κατήχηση.

 Tilemachos Chormovitis


Διαβάζω την κριτική του "Αθηνοράματος" για την αμερικάνικη ταινία "Η Μελωδία της Ελευθερίας" που βγήκε αυτή την εβδομάδα στις ελληνικές αίθουσες :

"Την τελευταία δεκαετία περίπου, στους ακροδεξιούς αμερικανικούς κύκλους έχουν κυριαρχήσει διάφορες παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας, με πιο δημοφιλή αυτή του QAnon, η οποία, πολύ συνοπτικά, διατείνεται ότι κυκλώματα του "βαθέος κράτους" εκμεταλλεύονται παιδιά για ίδιους σκοτεινούς σκοπούς. Χωρίς να δηλώνεται ανοιχτά και με το άλλοθι της εξιστόρησης πραγματικών γεγονότων, η παραπάνω θεωρία διαπερνά το εν λόγω περιπετειώδες θρίλερ, κεντρικός ήρωας του οποίου είναι ένας Αμερικανός πράκτορας που αποφασίζει να φτάσει στα άκρα για να σώσει τα θύματα ενός διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας ανηλίκων. Ο αντικειμενικά αγαθός σκοπός της προστασίας των παιδιών αποτελεί τη δικαιολογία για να χρησιμοποιηθεί ένα νοσηρό έγκλημα ως βάση ενός χυδαία συντηρητικού και τραβηγμένου από τα μαλλιά αφηγήματος, με αποκλειστική αποστολή την ικανοποίηση κωμικοτραγικών εθνικιστικών φαντασιώσεων." ( https://www.athinorama.gr/.../3025040-i-melodia-tis.../ )

Και κάπου εδώ τελειώνει η κινηματογραφική (το τονίζω αυτό) κριτική του "Αθηνοράματος" για την ταινία. Μπορεί να μην διαβάσατε ούτε μια λέξη για τις καλλιτεχνικές αρετές ή τις καλλιτεχνικές αδυναμίες της ταινίας, μπορεί να μην διαβάσατε ούτε μια λέξη για τις ερμηνείες των ηθοποιών ή την σκηνοθεσία αλλά διαβάσατε ένα φλογερό πολιτικό λογύδριο του ανθρώπου που υποτίθεται ότι πληρώνεται από το "Αθηνόραμα" για να κρίνει ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ μια ταινία. Με λίγα λόγια, ο κριτικός βάζει μηδέν αστεράκια στη "Μελωδία της Ελευθερίας", όχι επειδή την βρήκε αδύναμη κινηματογραφικά (δεν ασχολείται καν με το θέμα) αλλά μόνο και μόνο επειδή δεν την γουστάρει ιδεολογικά.

Βλέπετε, στις μέρες μας δεν έχουμε γεμίσει μόνο από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που προωθούν το προοδευτικό αφήγημα, αλλά έχουμε γεμίσει και από κριτικούς κινηματογράφου που αντί να κάνουν τη δουλειά τους προτιμούν να μας κάνουν προοδευτική ιδεολογική κατήχηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »