Φωτογραφία τραβηγμένη από το κινητό ενός αιχμάλωτου μαχητή του Ναζιστικού Συντάγματος Αζόφ, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε κοντά στη Μαριούπολη.

Ο επικεφαλής του DPR (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ) αναφέρει πως άρχισε η απελευθέρωση της Μαριούπολης και ότι κάποιες ζώνες είναι ήδη σε φάση αποναρκοθέτησης. Οι δυνάμεις του DPR ανέλαβαν τον έλεγχο της συνοικίας Stary Krym της πόλης της Μαριούπολης.

Όταν ο Έλληνας μαχητής σήκωνε την ελληνική σημαία Αντίστασης στο Ντόνετσκ.

Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της ΛΔΔ αναφέρει ότι υπάρχει εκτεταμένη ναρκοθέτηση από

μαχητές από το “Azov” πολυκατοικιών στο κέντρο της Μαριούπολης – περίπου 10 χιλιάδες νάρκες εγκαταστάθηκαν σύμφωνα με το Ria Novosti. Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της ΛΔΔ αναφέρει επίσης ότι ελήφθησαν πληροφορίες για παρεμπόδιση της εξόδου του άμαχου πληθυσμού από τη Μαριούπολη από μαχητές του “Αζόφ”. Έμπρακτη αχρήστευση του ανθρωπιστικού διαδρόμου.Τρομοκράτες κρατούν ομήρους μια ολόκληρη πόλη! Το πρωί της 6ης Μαρτίου, άνοιξαν ξανά ανθρωπιστικοί διάδρομοι από τη Βολνοβάχα και τη Μαριούπολη. Αυτή τη στιγμή, 8 άτομα κατάφεραν να βγουν από τη Μαριούπολη και τα προάστια, αναφέρει το Αρχηγείο Εδαφικής Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης ανακοίνωσε την επανάληψη της εκκένωσης του πληθυσμού στις 6 Μαρτίου στις 13:00 ώρα Μόσχας σύμφωνα με το interfax Η Διοίκηση πόλης της Μαριούπολης αναφέρει προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τοπική ώρα. Η εκκένωση του άμαχου πληθυσμού έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το μεσημέρι

Oι εξτρεμιστές εγκατέστησαν πυραυλικά συστήματα Grad σε αστική ζώνη στη Μαριούπολη.

Ο στρατός των Ουκρανών στο Ντονμπάς κινδυνεύει με περικύκλωση τις επόμενες ημέρες πιθανότατα αναγκασμένος να υποχωρήσει εγκαταλείποντας τα περισσότερα βαριά όπλα τους

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που ξεκίνησαν από την Κριμαία, κινούνται ενεργά προς το Ντόνετσκ

Αυτή τη στιγμή αποκόπτονται οι οδοί αποχώρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τη Volnovakha και από την περιοχή Dokuchaevsk.

Η τ. Ουκρανία έχασε το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Λουγκάνσκ (257 km²) Η Lugansk People’s Republic μεταφέρει ότι απελευθέρωσε Kryakovka, Kamenka, Industrialnoe, Makeevka, Sukhanovka, Borovenki, Golikovo και Nevskoe.

Το Υπ. Άμυνας Ρωσίας ανακοινώνει την καταστροφή του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 στην Ουκρανία και την κατάρριψη 4 αεροσκαφών Su-27 και 6 drones τις τελευταίες 24 ώρες.

dimpenws.com