Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

«Έχουμε πολλά να μάθουμε από το Ιράν»: Η Τεχεράνη βοηθά τη Βενεζουέλα να «επιβιώσει» από τις αμερικανικές κυρώσεις

© Global Look Press / Ahmad Halabisaz / ZUMAPRESS.com

Το Ιράν, το οποίο ζει κάτω από αυστηρές αμερικανικές κυρώσεις για αρκετές δεκαετίες, διαβουλεύεται με τη Βενεζουέλα που πλήττει η κρίση για το πώς να ξεπεράσει τον οικονομικό αποκλεισμό και να ενισχύσει την παραγωγή, αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρρέαζας.

Για αρκετές δεκαετίες, η Τεχεράνη «αναπτύσσει την οικονομία της σύμφωνα με τις επιβαλλόμενες από τις ΗΠΑ κυρώσεις σε μια προσπάθεια να επιδιώξει την ανεξαρτησία σε διάφορες βιομηχανίες», ανέφερε ο Arreaza σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα. Εξηγώντας περαιτέρω, είπε ότι το Ιράν έχει απαραίτητη εμπειρία στην
αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης αμερικανικής πίεσης.
Έχουμε πολλά να μάθουμε από το Ιράν. Έχουμε Ιρανούς συμβούλους στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας που μας βοηθούν να επιβιώσουμε από τον αποκλεισμό και να ενισχύσουμε την παραγωγή.
Το Ιράν υφίσταται τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 που ανέτρεψε τον φιλοδυτικό Σάχη Μοχάμαντ Ρεζά Παχλαβί. Οι περιορισμοί στοχεύουν στη χρηματοδότηση του Ιράν, στις εξαγωγές και τις εισαγωγές, καθώς και στην ενέργεια και στον στρατό.

Οι περισσότερες κυρώσεις που έπληξαν την οικονομία του Ιράν άρχισαν εναντίον του Ιράν και οι πέντε παγκόσμιες δυνάμεις, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Κίνα και η Ρωσία, καθώς και η Γερμανία, υπέγραψαν τη συμφωνία πυρηνικής ενέργειας του 2015. Ωστόσο, οι ΗΠΑ παραιτήθηκαν μονομερώς από τη συμφωνία ορόσημο με τον πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος την χαρακτηρίζει ως «τη χειρότερη συμφωνία που έχει υπογραφεί ποτέ», και επανέλαβε τις κυρώσεις τον περασμένο Νοέμβριο.

Ομοίως, οι ΗΠΑ έπληξαν τη Βενεζουέλα με περιορισμούς που αφορούσαν τη βιομηχανία πετρελαίου της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης κρατικής εταιρείας PDVSA. Οι κυρώσεις αυτές καταδικάστηκαν έντονα από το Καράκας, το οποίο τις αποκάλεσε οικονομικό εκβιασμό.

Οι Ιρανοί σύμβουλοι υποστηρίζουν ότι η Βενεζουέλα αναζητά εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης μέσω φιλικών χωρών ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ρωσίας. «Αυτές οι μέθοδοι και οι διαδρομές δεν δημιουργούνται μέσα σε μια νύχτα, χρειαζόμαστε πολύ χρόνο για να τις δημιουργήσουμε», παραδέχτηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »