Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

«Δεν υπάρχει ταυτότητα. Είσαι αυτό που νιώθεις». Θλιβερό ρεπορτάζ σε Αμερικάνους φοιτητές (video)

Στις ΗΠΑ, μέγα θέμα είναι ο λεγόμενος «ρατσισμός της τουαλέτας» και οι «τουαλέτες ουδέτερες φύλου» (Gender Neutral Bathrooms). Πρόκειται για το νέο επεισόδιο στην ατελείωτη ιστορία με τα «δικαιώματα» που ολοένα ανακαλύπτονται καινούργια, τα οποία πρέπει να «προστατεύονται» και όποιος δεν συμφωνεί είναι «οπισθοδρομικός», έχει «μίσος» και θέλει να επιστρέψει στην «ρατσιστική» Αμερική. Με λίγα λόγια εδώ έχουμε το «δικαίωμα» να μπορεί ο καθένας να πηγαίνει στις τουαλέτες που «αισθάνεται» ότι είναι του φύλου του.. Φανταστείτε ότι ο Μπρους Σπρίνγκστιν (μετά και ο RingoStarκαι ο BryanAdamsκι άλλοι) αποφάσισε να ακυρώσει την συναυλία του στην Βόρεια Καρολίνα εξαιτίας ενός νόμου που δεν επιτρέπει να χρησιμοποιούν τουαλέτες γυναικών τρανσέξουαλ και άνδρες που νιώθουν γυναίκες.

Ένα νέο βίντεο από το Ινστιτούτο Οικογενειακής Πολιτικής της Ουάσιγκτον δείχνει πόσο αποκομμένοι από την πραγματικότητα είναι πολλοί φοιτητές.

Το βίντεο θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο θλιβερό. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής Joseph Backholm έθεσε στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα φύλου, φυλής, ηλικίας και ύψους. Οι φοιτητές σε μεγάλο βαθμό συμφώνησαν ότι αν ο Backholm, ο οποίος είναι λευκός, αυτοχαρακτηρίζεται Κινέζα, τότε είναι Κινέζα. 

Ομοίως, οι φοιτητές συμφώνησαν ότι αν ο Backholm αυτοχαρακτηρίζεται ως ηλικίας επτά ετών, αν και
θα ήταν δύσκολο να το πιστέψει κανείς εξ αρχής, θα το δέχονταν.


«Εάν αισθάνεσαι επτά στην καρδιά, τότε ας είναι έτσι, καλό για σένα», είπε γελώντας μια φοιτήτρια. «Αν αυτό είναι που αισθάνεσαι ψυχικά, τότε πιστεύω να υπάρχουν κοινότητες που θα σε δεχτούν», για να εγγραφείς στην πρώτη τάξη δημοτικού.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, από τους οποίους ο Backholmπήρε συνέντευξη, η ταυτότητα φύλου, η ταυτότητα φυλής και ακόμη και η ταυτότητα ηλικίας καθορίζεται από τα συναισθήματα και όχι από τη φυσική πραγματικότητα. Την μόνη ιδέα που οι φοιτητές είχαν μεγάλη δυσκολία να αποδεχτούν ήταν η πρόταση ότι ο Backholm, ο οποίος είναι ύψους 1.75, είναι 1.96, γιατί έτσι "αισθάνεται".




Η ιδέα ότι εμείς είμαστε αυτοί που καθορίζουμε την πραγματικότητα για τον εαυτό μας χωρίς να μας ενδιαφέρει να την ανακαλύψουμε, είναι η ρίζα της σημερινής ώθησης για «ουδέτερες φύλου» τουαλέτες, το τέλος στα αθλήματα με βάση του φύλο, καθώς και την αναγνώριση ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού διαφορετικών «φύλων».


Αυτή η ιδέα που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο το δυτικό πολιτισμό χάρη στις διασημότητες, την σύγχρονη τηλεόραση και την προπαγάνδα που μεταμφιέζεται ακόμα και σε παιδικά βιβλία, έχει αποφέρει τους καρπούς της με έναν πολύ ανησυχητικό τρόπο, παρόλο που μέχρι πρόσφατα όλα αυτά θα θύμιζαν περισσότερο σάτιρα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η DailyMail ανέφερε την περίεργη ιστορία ενός τρανσέξουαλ (βιολογικού άντρα, πρώην τραπεζίτη) που ήθελε "να γίνει" δράκος. 


Και πριν από αυτόν είχαμε έναν Καναδό πατέρα επτά παιδιών (!) που αυτοχαρακτηρίζεται ως εξάχρονο κορίτσι.


Και μην ξεχνάτε μια 20χρονη Νορβηγίδα που αυτο-προσδιορίζεται και ζει ως γάτα... 





Κανονικά, δεν θα έπρεπε να είναι δύσκολο να πεις στους άνδρες ότι δεν είναι γυναίκες, σε 30χρονους ότι δεν είναι επτάχρονοι και σε ανθρώπους ότι δεν είναι δράκοι ή γάτες.

Ωστόσο, είναι.

Ίσως, όπως υποδηλώνει το βίντεο του Backholm, η ιδέα της ταυτότητας ύψους είναι η «αχίλλειος πτέρνα» των αρνητών της πραγματικότητας. Αλλά, μην το θεωρείτε και δεδομένο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ