Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ένα μάτσο ψεύτες μέχρι αηδίας


Του Γιώργου Μαλούχου

Αφού ψήφισε το σκληρότερο και το πιο διαρκές και ανεξέλεγκτο από όλα τα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε για την Κωνσταντινούπολη να φωτογραφηθεί όλο γελάκια με την Αγκελα Μέρκελ, αλλά και όταν κοιτά με δέος τον Ερτογάν, σα να ήταν μαθητούδι του… Κι άφησε πίσω του μία Ελλάδα παραζαλισμένη, υπό διάλυση και σε κατάσταση πλήρους και βαθιάς απελπισίας.

 Όπως σωστά το έθεσε χθες ο Στέφανος Μάνος: «η ενεχυρίαση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια θυμίζει πολεμικές επανορθώσεις. Χάσαμε κάποιο πόλεμο;» Ποιος; Όχι κάποιος ψευτοα-ριστερός τύπου Αλέξη, αλλά κάποιος ο οποίος επί δεκαετίες είναι υπέρμαχος του μικρότερου κράτους.

Είναι εντελώς άλλο όμως το λιγότερο και το
υγιέστερο κράτος, από ότι το ανύπαρκτο, το .... παραδομένο, το ηττημένο κράτος στο οποίο η ίδια η Ελλάδα δεν έχει πλέον, μετά την Κυριακή που μας πέρασε, καμία εξουσία. Αυτά που υπέγραψε ο Τσίπρας με τον Καμμένο, πράγματι θυμίζουν συνθήκη παράδοσης άνευ όρων μετά από πολεμική κατά κράτος ήττα.

Ο τόπος αυτός γνώρισε πολλούς πολιτικούς που άλλα λέγαν κι άλλα έκαναν.

Δεν γνώρισε όπως ποτέ μέχρι σήμερα ένα μάτσο ψεύτες, τέτοιους ψεύτες, «θεομπαίχτες» όπως ορθώς τους χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εξουσία. Που για να κρατηθούν σε αυτήν πουλάνε τα πάντα, χωρίς ίχνος τσίπας και συνείδησης.

Τέτοιο πράγμα, δεν είχε δει ξανά αυτός ο τόπος. Και ήδη το πληρώνουμε πολύ ακριβά.

Ας προετοιμαστούμε δε, γιατί, τώρα που έληξε η άνευ όρων παράδοση των Τσίπρα και Καμμένου στο Βερολίνο, υπάρχει και η Τουρκία.

Και εκεί είναι πλέον σφόδρα πιθανό να το πληρώσουμε πολύ ακριβότερα…

από το «Βήμα»
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ