ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Αφιέρωμα: Συμφωνίες ΚΚΕ - Γερμανών (Β' Μέρος)

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΦΩΝΟ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τέλος του 1944 οι ΕΛΑΣίτες της Πελοποννήσου αυτή τη φορά, υπογράφουν συνθήκη ειρήνης με τους Γερμανούς (της φοβερής Γκεστάπο παρακαλώ). Μετά τις υπογραφές οι Γερμανοί ζητάνε μια αναμνηστική φωτογραφία. Οι κομμουνιστές αρνούνται. Οι Γερμανοί επιμένουν, λένε ότι οι φωτογραφίες δεν θα διαρρεύσουν και οι ...φοβεροί καπετάνιοι τελικά δέχονται.

Ο ένας από τους Γερμανούς (αυτός που ήταν πίσω από τη φωτογραφική μηχανή) κατοικούσε σε ένα επιταγμένο δωμάτιο. Το βράδυ εμφάνισε τις φωτογραφίες (γιατί ήταν αρκετές) και τις άπλωσε σε ένα σχοινί στο δωμάτιο του να στεγνώσουν, Ενώ
ήταν απλωμένες χτύπησε η πόρτα. Πήγε να ανοίξει αφήνοντας ανοικτή τη πόρτα του δωματίου του.
Από σύμπτωση πήγε και η σπιτονοικοκυρά να δει ποιος είχε έρθει, την ώρα που ο Γερμανός ήταν στη πόρτα και περνώντας από το δωμάτιο είδε τις φωτογραφίες και πήρε μια.
Ο Γερμανός δέχτηκε τον προσκεκλημένο του, κουβέντιασαν αρκετή ώρα μαζί. Όταν έφυγε δεν πρόσεξε ότι μια φωτογραφία έλειπε.
Αυτή σώθηκε και αυτή βλέπετε τώρα.(Από διήγηση κάτοικου της περιοχής).

Το Κείμενο της Συμφωνίας

Άνω Κολλίνα 30-3-44

Συνεννόησις
Συνήλθωμεν σήμερον την 30-3-44 η S.D. Γερμανική Πολιτική Αστυνομία και ο Αντιπρόσωπος Πελλ. Επιτροπής και Αντ. Επιτρ. Λακωνίας και ο Αντιπρόσωπος του 8ου Συν/τος και αποφασίσαμε τα κάτωθι:
Κατόπιν προτάσεως των Γερμανικών Αστυνομικών Αρχών, κατάπαυσιν μέχρι και της 10-4-44 πυρός και εκ μέρους των δύο παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένων και των Ταγμάτων Ασφαλείας, μέχρις ότου αποφανθούν και αι δύο ανώτεραι αρχαί περί των προτάσεων των γενομένων παρά των Γερμανικών Αρχών. Αι δύο συμβαλλόμεναι παρατάξεις υποχρεούνται να τηρήσουν τ’ ανωτέρω μέχρι νεωτέρας τελικής αποφάσεως περί την Λακωνίαν και γενικώτερον περί την Πελοπόννησον. Η υπόθεσις θα συζητηθή εις Αθήνας την 9-10-4-44 εκ μέρους και των δύο συμβαλλομένων.

Η Ελλάς για τους Έλληνας

Ο
Διοικητής της Γερμανικής
Πολιτ. Αστυνομίας Σπάρτης

Ακριβές αντίγραφον


Η ΦωτογραφίαΤο Πρωτότυπο (Γερμανικά και Ελληνικά)


Η Παρουσίαση των Πρωταγωνιστών

Οι δύο γερμανοί: Ο διοικητής της Γκεστάπο Τριπόλεως (αριστερά) και ο διοικητής της Γκεστάπο Σπάρτης (δεύτερος από δεξιά) Ο πρώτος από δεξιά ΕΛΑΣίτης λέγεται Κων/νος Μαρινάκης και θα καταθέσει ενόρκως αργότερα:


«Κατόπιν της συμφωνίας αυτής διετάχθημεν από τον ΕΛΑΣ να μην προσβάλωμεν ενόπλως τις Γερμανικές φάλαγγες. Εγώ φωτογραφήθηκα την ημέρα εκείνη εις την διακλάδωση των οδών Σπάρτης - Αραχώβης μετά την υπογραφή της συμφωνίας».

Επιβεβαίωση από το «Ριζοσπάστη»! (14/5/1944)


«Το 8ο σύνταγμα του ΕΛΑΣ Λακωνίας, πιεζόμενο σκληρά, συμφώνησε με τις τοπικές γερμανικές αρχές, αναστολή εχθροπραξιών από 30-3-44 μέχρι 10-4-44».

Πηγή: sfoulidis
το είδα


Συμφωνίες ΚΚΕ - Γερμανών (Α' Μέρος)


Αφιέρωμα: Συμφωνίες ΚΚΕ - Γερμανών (Γ' Μέρος) 


3 σχόλια:

 1. ο κομμουνισμος
  ο φασισμος
  ο ναζισμος
  ο αυνανισμος
  ειναι αδελφια απο την ιδια μανα
  την Αμερικα με το αγαλμα της ελευθεριας των Ροτσιλντ και Ροκφελερ κλπ κλπ,ολα στημενα σχεδιασμενα και καλουπωμενα,τωρα που φτασαμε στο τελος βγαινουν τα απλυτα στην φορα,τοσα χρονια ουτε ενα πλυντηριο δεν εβαζαν μαζευτηκαν και βρωμισε ο τοπος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΕΛΑΣ(ένοπλο τμήμα του ΕΑΜ) ιδρύθηκε στις 16 Φλεβάρη του 1942 κατόπιν απόφασης που είχε λάβει τον Ιανουάριο του 1942 η συγκροτηθείσα "Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή" του ΕΑΜ!!Ο Ηρωικός ΕΛΑΣ απ' το 1942 έως και το 1944 καθήλωσε 8 έως και 12 εχθρικές μεραρχίες.Προξένησε στους κατακτητές απώλειες οι οποίες ανέρχονται γύρω στους 30.000 νεκρούς ενώ συνέλαβε 6.500 αιχμαλώτους.Κατέστρεψε 37 μεγάλες γέφυρες,85 ατμομηχανές,1.000 περίπου βαγόνια και 1.000 αυτοκίνητα.Το σύνολο σχεδόν του οπλισμού του προερχόταν από τις επιχειρήσεις του εναντίον των Γερμανών και των Ιταλών.Την Άνοιξη του 1944 ο ΕΛΑΣ είχε υπό τον έλεγχό του τα 2/3 της χώρας και τη στιγμή της απελευθέρωσης περισσότερο από το 90% του εδάφους!!Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια λέει ο σοφός Λαός μας!!
  Υ.Γ Η ανακωχή δεν αποτελεί προϊόν προδοσίας,σταματήστε λοιπόν την τακτική του Goebbels!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Περί ιστορίας:

   1)
   Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα 6-4-1941
   Γερμανική εισβολή στην ΕΣΣΔ 22-6-1941
   Ο ΕΑΜ ιδρύθηκε στις 27-9-1941
   Ο ΕΛΑΣ (ένοπλο τμήμα του ΕΑΜ) ιδρύθηκε στις 16-2-1942
   Βλέπουμε πως το ΕΑΜ (και ο ΕΛΑΣ) δημιουργήθηκαν όταν οι Γερμανοί επιτέθηκαν στην μητέρα πατρίδα (ΕΣΣΔ)...

   2)
   «Δεν επετέθη η Χιτλερική Γερμανία εναντίον της Αγγλίας
   και της Γαλλίας, αλλ’ αυταί επετέθησαν εναντίον της Γερμανίας».
   Δήλωσις Στάλιν εις «Πράβδα» 30 Νοεμβρίου 1939.

   Το ρωσόδουλον ΚΚΕ ευθυγραμμίσθη με το γερμανο-σοβιετικόν σύμφωνον Ρίμπεντροπ-Μολότωφ της 23 Αύγουστου 1939 και διεκήρυττε, ότι δεν πρέπει να πολεμήσωμεν κατά του Άξονος και κατηγορεί τον Μεταξά ότι… προετοιμάζει πόλεμον. Απίστευτον κι όμως αληθινόν. Παραθέτω τα αναμφισβήτητα κείμενα.

   Κατ’ αρχήν, η Κ.Ε. του ΚΚΕ εις Μανιφέστον της 20 Απριλίου 1940 («Ριζοσπάστης» 2 Μαΐου 1940) διεκήρυξε:

   «Το πέρασμα της βασιλομεταξικής δικτατορίας στην υπηρεσία των αγγλογάλλων, συντελούμενον μέσα στις συνθήκες της έντασης των σχέσεων τους με την Ιταλίαν, σημαίνει -ούτε λίγο ούτε πολύ- πρόσκληση προς τους ιμπεριαλιστές να βγάλουν τα μάτια τους πάνω στα ελληνικά εδάφη και εξουσιοδότηση τους να μην αφήσουν πέτρα πάνω στην άλλη, στην δυστυχισμένη πατρίδα μας» (όρα εις έκδοσιν Κ.Ε. του ΚΚΕ με τίτλον: «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1931», τόμ. Α’ «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1926» εις παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941, σελ. 498).

   Το ΚΚΕ την 30ην Απριλίου 1940 κυκλοφορεί προκήρυξιν προς τον Ελληνικόν Λαόν, όπου έλεγε τα ακόλουθα:

   «Ο πόλεμος, όπου η δικτατορία ετοιμάζεται να σκοτώσει τα παιδιά σου, να φέρει τον θάνατον στα γυναικόπαιδα και την καταστροφή και τον αφανισμό σ’ ολόκληρη τη χώρα, δεν είναι αγώνας για την πατρίδα μας… Ο πόλεμος που ετοιμάζει η δικτατορία θα μας οδηγήσει στη μοίρα του Πολωνικού λαού. Η δικτατορία κατεβαίνει στον πόλεμο αυτό με μοναδικό «σύμμαχο» την ιμπεριαλιστικήν Αγγλία» (ένθ. άνωτ. σελ. 507-508).

   Κι όταν μας επετέθησαν οι Ιταλοί, η Κ.Ε. του ΚΚΕ εξέδωσε Μανιφέστο (7 Δεκεμβρίου 1940) όπου διεκήρυττε τα έξης:

   «Ο πόλεμος αυτός που προκλήθηκε από τη βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχτηκε από τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια «πόλεμος κατά του φασισμού», όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξάς, ο δήμιος του λαού μας. Μα ούτε και πόλεμος για την απελευθέρωση των ελληνικών μειονοτήτων της Αλβανίας άπ’ το ζυγό του ιταλικού φασισμού και της Αλβανικής αστοτσιφλικάδικης κλίκας, γι’ αυτό ο πόλεμος αυτός δεν μπορεί νάχει καμμιά σχέση με την ελευθερία» (ένθ. άνωτ. σ. 509-510).

   υ.γ1.
   Ποιά η τοποθέτηση σου όσο αφορά το γερμανο-σοβιετικόν σύμφωνον Ρίμπεντροπ-Μολότωφ;
   υ.γ2.
   Ποιά η τοποθέτηση σου όσο αφορά την γερμανο-σοβιετική εισβολή στην Πολωνία;
   υ.γ3.
   Οι αναμνηστικές φωτογραφίες (ΕΛΑΣίτων, με Γερμανούς της Γκεστάπο) δεν αποτελεί προϊόν προδοσίας κατά τον Goebbels. Κατά εσέ αποτελούν προϊόν προδοσίας;

   Διαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ